Diabetes, insuline en overgewicht

Insuline, stress en voeding

Diabetes type 2 (ouderdomssuiker) start helaas op steeds jongere leeftijd met het metabool-syndroom. Het metabool syndroom of syndroom X wordt daarom ook pre-diabetes genoemd. Het voorstadium van diabetes. Diabetes heeft verschillende symptomen;

insuline diabetes

DNA-onderzoek voor passend dieet

DNA-onderzoek geeft aan: welke geno-type ben jij, welke verhouding macronutriënten heb jij nodig?

Welke genen heb jij, en wat is de behoefte van jouw lichaam aan vet, koolhydraten en proteïnen. Wat is je aanleg en wat heb je gedaan met die aanleg?

Vastendieet

Intermittent fasting - het vastendieet

Vasten gedurende 16 uur en eten gedurende 8 uur. Op basis van de nieuwste inzichten op het gebied van afvallen is dit een succesvolle manier om kilo's kwijt te raken. Combineer vasten met goede voeding, beweging en stressreductie: wordt en blijf slank. Hier de 4 succesfactoren van ons 16/8-dieet.

Low carb dieet verhoogt sterftekans op hart- en vaatziekten en kanker

Low carb-dieet verhoogt risico op vroegtijdig overlijden door kanker en hart- en vaatziekten.(1)

Wat is een low carb-dieet?

Low carb betekent een dieet of voedingspatroon met weinig tot geen koolhydraten. Dus veel vet en/of veel proteïnen (eiwit-dieet, ketogeen-dieet). Het tegenovergestelde is ook waar (2), een dieet met voldoende complexe koolhydraten (uit groente, fruit en volle granen) verlaagt het vroegtijdig overlijden door kanker en hart-en vaatziekten.

Wat is een “carb” of koolhydraat?

Onderdelen 1 tot 5 van totaal 58
Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...