Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.
Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.
Op youtube staan recepten om zelf liposomale vitaminen te maken. Zijn dit echte liposomen? Nee. Het resultaat van water, lecithine en vitaminen in een keuken-blender is een mengsel van lecithine met vitaminen. De vitaminen zijn NIET omhuld door een dubbele laag fosfolipiden (lecithine). Meestal is slecht een gedeelte een beetje omhuld met lecithine. Onder de microscoop zie je vooral lecithine-klonten met grote vitaminen-deeltjes.
Stap 1 is het heel klein maken van de vitamine. Dit wordt microniseren genoemd. Sommige producenten hebben het zelfs over nano-deeltjes. Simpel gezegd, de vitaminen moeten water oplosbaar worden gemaakt. Zelfs de A, D, E, K -vitaminen.
Stap 2 als de vitaminen zijn opgelost wordt er lecithine toegevoegd. Er zijn verschillende kwaliteiten lecithine. De witte lecithine die Nutrins kiest is de hoogste kwaliteit en gegarandeerd vrij van PAK’s.
Stap 3 de combinatie van water met vitaminen en lecithine ondergaat een paar bewerkingen om de fosfolipiden-lagen de vitaminen te laten omhullen. Verschillende vormen van conditionering en milde energie (druk, temperatuur, beweging/trilling) worden toegepast. Er zijn geen chemicaliën nodig in dit proces. Ook geen alcohol!
De fosfolipiden vormen bolletjes en tijdens dit proces omsluiten zij de opgeloste vitaminen. De helft van de vitaminen bevindt zich in een liposoom, de andere helft in opgeloste vorm in het water. Op die manier ontstaan 2 vormen die elk op hun eigen manier worden opgenomen in het lichaam. Lees hier in deze blog meer over de opname van liposomen.
Stap 4 is het analyseren en afvullen van de vloeistoffen. Na het aanleggen van de documentatie en de vrijgave door de apotheker zijn de verpakkingen klaar voor de consument.
Stap 5 De vloeistof met de "fosfolipiden-balletjes" kan ook gedroogd worden, het water wordt eraan onttrokken door middel van een combinatie van droogtechnieken. Dit poeder wordt vervolgens gecapsuleerd. Gemakkelijk te doseren. Het poeder kan ook gewoon aan voeding, shakes of blends worden toegevoegd. Het poeder lost snel op in water en is weer exact hetzelfde als de vloeibare liposomale formuleringen. Onze liposomen worden gemaakt door de Liposomenfabriek. De technologie om liposomen te "drogen" noemen wij de LipoDryTechnology. Vloeibare liposomen kunnen wij dus drogen met (gegarandeerd) behoud van alle eigenschappen. Een combinatie van verschillende droogtechnieken genereert een droog poeder dat wij capsuleren. Als het poeder wordt toegevoegd aan water heeft het dezlfde eigenschappen als de vloeibare liposomen.
Check
Wij controleren regelmatig de grootte van de liposomen (particle size of deeltjesgrootte), in onderstaande afbeelding een voorbeeld van de afmeting van de lipsomen. In deze test hebben wij droge liposomen weer opgelost in water. De afmeting van de liposomale deeltjes bevindt zich voor 90% tussen de 101 en 200 nm. Ideaal voor hoge (!) biologische beschikbaarheid.
Op deze pagina meer over de droge liposomen die wij maken met de gepatenteerde Lipodry-technology. Een van de eerste producten met droge liposomen, de vitamine C 500. In de shop alle gecapsuleerde liposomen.
Nutrins werkt met de gepatenteerde LipoDryTechnologie. Dit octrooi beslaat alle liposomale voedingssupplementen.
Terug naar de pagina Liposomen