Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Detox

Detox

Detoxthee is een populaire drank die wordt gebruikt als detoxkuur.

Hoe werkt een sapkuur?

De meeste detoxen werken met sapjes. Gedurende een 1 of 2 weken “leef” je op sappen. Slow juices met of zonder vezels. Het principe is dat je die tijd geen belastende stoffen consumeert, dat je weinig calorieën gebruikt en dat de spijsvertering (uitscheiding) wordt gestimuleerd. Vocht afdrijvende planten-extracten spelen hier ook vaak een rol.

detox sap detox thee

Werkt detoxen?

Je lichaam is uitstekend in staat om zichzelf te reinigen. Je kunt overwegen om bij een te hoge inname van belastende stoffen (toxinen, medicijnen, alcohol, nicotine) periodiek te reinigen.

Het lichaam heeft verschillende manieren om afval op te ruimen. Een belangrijk mechanisme is autofagie. Kort voordat je vetverbranding aangaat maakt het lichaam energie uit het verbranden van afval. Op deze pagina de visie van de consumentenbond die detoxen onzin vindt.

De nieren, dikke darm, longen, huid, lever en lymfen werken nauw samen om continu troep af te voeren. De beste detox-kuur is deze organen eens wat rust te geven. Door de belasting te verlagen. Een gezonde lifestyle helpt ook, inspanning (sport) en ontspanning.

Detox-dieet

In een detoxdieet wordt gebruik gemaakt van calorie-restrictie, het tijdelijk uitbannen van bepaalde macronutriënten (koolhydraten), het kiezen voor een plantaardig dieet. Met de Nutrins vegan whole meal hebben wij een cleanfood gemaakt, supergezond, vezelrijk, compleet en zonder belasting van de uitscheidingsorganen.

In deze blog meer over de het belang van een detoxkuur als begin van een afslank-porces.

Detox-voedingssupplementen

Er zijn verschillende stoffen die een rol spelen bij het detoxen. De belangrijkste zijn water en (ballast) vezels, de transportmiddelen om afval via ontlasting en urine te verwijderen. Daarnaast is een goed functionerend microbioom ondersteunend. L-glutathion is een antioxidant, een tripeptide die is opgebouwd uit de aminozuren cysteïne, glycine en glutaminezuur. Opname van glutathion als geheel kan alleen via een liposoom, anders zou het maagzuur met de enzymen dit eiwit in stukjes knippen. De wens is om de structuur (de drie peptiden) in stand te houden en niet als “losse aminozuren” op te nemen.

Detox-thee

Hulp bij een detoxkuur  is de detox-thee. Het nadeel van thee is dat het verhit wordt, hierdoor beschadigen veel actieve plantaardige bestanddelen. Koude thee (dus niet afgekoelde detox- thee) is de beste vorm, die geen schade toebrengt aan de ingrediënten.

Reset36 heeft met de detoxthee een goed smakende detox-thee. Enige nadeel is dat er gebruik moeten worden gemaakt van zoetstoffen en smaakstoffen.

Alles over detox-kuur

Op de pagina detox-kuur leer je alles over detoxen. Mocht je nog vragen hebben neem dan contact op.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina