Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

stevia erythritol

Stevia met erythritol

Lekker zoet zonder calorieën: steviolglycosiden met erythritol.

Gemakkelijk om je koffie, thee, eten, shakes, smoothies en maaltijdvervangers zoeter te maken.

Hoe wordt Erythritol gemaakt

Erythritol wordt meestal geproduceerd door de fermentatie van glucose, meestal afkomstig van maïs of tarwezetmeel, door een specifieke gist genaamd Moniliella pollinis. Hier is een algemeen overzicht van het productieproces:
1.    Fermentatie: In het begin van het proces wordt glucose verkregen uit maïs- of tarwezetmeel. Deze glucose wordt vervolgens gemengd met water en toegevoegd aan fermentatietanks. De gist Moniliella pollinis wordt aan het mengsel toegevoegd, waarna de fermentatie begint. Tijdens de fermentatie zet de gist de glucose om in erythritol.

2.    Filtratie: Nadat de fermentatie is voltooid, wordt de fermentatiemassa gefilterd om de gistcellen te scheiden van het fermentatieproduct.

3.    Purificatie: Het resulterende mengsel van erythritol en water wordt vervolgens gezuiverd om onzuiverheden te verwijderen. Dit kan worden bereikt door een combinatie van filtratie, centrifugatie en kristallisatie.

4.    Kristallisatie: Erythritol wordt uit de oplossing gekristalliseerd door het af te koelen. De kristallen worden vervolgens gescheiden van het resterende water.

5.    Droging: De verkregen erythritolkristallen worden gedroogd om het resterende water te verwijderen en het eindproduct te verkrijgen in de vorm van kristallijn erythritolpoeder.

6.    Verpakking en distributie: Het gedroogde erythritolpoeder wordt verpakt in geschikte verpakkingen. Nutrins kiest voor stazakken.

 

Hoe wordt Stevia gemaakt

Stevia, ook bekend als stevia rebaudiana, is een plant die van nature voorkomt in Zuid-Amerika en wordt gebruikt als een zoetstof vanwege zijn intense zoetheid en het feit dat het weinig tot geen calorieën bevat. Hier is hoe stevia wordt geproduceerd:

Teelt van stevia planten: Stevia wordt geteeld uit zaden of stekken van steviaplanten. De planten groeien goed in warme klimaten met een goede drainage en een overvloedige zonlicht.
Oogst van de bladeren: De bladeren van de steviaplant bevatten de zoete stoffen, genaamd steviolglycosiden, die verantwoordelijk zijn voor de zoetheid. De bladeren worden met de hand geoogst of machinaal geoogst.
Extractie van steviolglycosiden: De geoogste bladeren worden gewassen en gedroogd om het watergehalte te verminderen. Vervolgens worden de gedroogde bladeren geweekt in water om de steviolglycosiden vrij te maken. Dit proces staat bekend als extractie.
Purificatie en zuivering: Na extractie worden de steviolglycosiden gescheiden van de overige plantaardige materialen en onzuiverheden door middel van verschillende zuiveringsprocessen, zoals filtratie en chromatografie.
Drogen en concentreren: Het gezuiverde steviolglycoside-extract wordt gedroogd tot een poeder om de stabiliteit te verhogen en het gemakkelijker te maken om te transporteren en op te slaan.

Het gebruik van stevia als zoetstof heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen, vooral vanwege het feit dat het een natuurlijke zoetstof is met weinig tot geen calorieën en een lage glycemische index.