Liposomale supplementen.

Hoe werkt de opname van liposomaal vitamine?

Infographic die in het kort de opname van liposomale vitaminen laat zien.

Opname van voedingssupplementen verpakt in liposomen

ActiNovo en Nutrins hebben een groeiend assortiment aan vitaminen en kruiden verpakt in liposomen, een jasje van fosfolipiden (vet uit zonnebloemen) die de inhoud beschermen, door de bloedbaan naar de cellen brengen, en daar hun inhoud afgeven.

infographic opname liposomale supplementen

Liposomaal betekenis


Liposomale supplementen, de vitamine wordt beschermd door het laagje fosfolipiden. Het maagzuur beschadigt de vitamine niet en de darmwand herkent de fosfolipiden. Dus in plaats van een "chemische verbinding" een herkenbare "verpakking".

De celwanden van de lichaamscellen hebben ook een buitenlaag van fosfolipiden. De liposomale vitamine is verpakt in een vetbolletje, een laagje fosfolipiden die de nano-vitamine beschermen. Het liposoom hecht zich met de geladden fosfolipiden aan de celwand en geeft de nano-vitamine af aan de lichaamscel. Maximale absorptie van de vitaminen.

De opname van liposmaal verpakte vitaminen is vele malen hoger als bij de tabletvorm.
Bekijk hier alle liposomale vitaminen in de Nutrins-shop..

Wat zijn fosfolipiden

Een fosfolipide heeft door zijn samenstelling een hydrofiele kop en een hydrofobe (dubbel gevorkte) staart. Hydrofiel betekent dat die kop zich aangetrokken voelt tot water. De hydrofiele kop wordt het liefst door water omgeven. De hydrofobe kant houdt niet van water en wordt het liefst door vetachtige moleculen omgeven.

Fosfolipiden zijn structurele lipiden, dit zijn bouwstenen van de cellen. Ze komen voor in membranen van cellen, de buitenste laag. Een membraan bestaat uit een dubbele laag fosfolipiden, waarbij de hydrofobe staarten naar elkaar toe liggen in het midden en de hydrofiele koppen aan de twee oppervlaktelagen. Het liposoom houdt van water.

Fosfolipiden

de liposomale vitamine C fuseert met de lichaamscel.

De wanden van de lichaamscellen hebben ook een fosfolipiden laagje. Als een liposoom in contact komt met een lichaams-cel fuseert het liposoom met de cel. Zij "klikken" aan elkaar omdat de buitenste laag van het liposoom en de cel indentiek zijn. De structuur van de celwand is gelijk aan die van het liposoom.

De meeste voedingsssupplementen zoals vitaminen en kruidenextracten zoals kurkuma, knoflook en ginkgo worden gebruikt in tabletvorm of in de vorm van een capsule. Uit vergelijkend onderzoek is duidelijk geworden dat de liposomale vorm vele malen beter wordt opgenomen. Liposomaal is een alternatief voor injecties.

Nanotechniek in liposomen

Nano techniek zorgt ervoor dat de actieve bestanddelen heel klein zijn. De grote deeltjes (molekulen) die in supplementen gebruikt worden passeren niet altijd de darmwand. Ook reageren voedingssupplementen met water of met vetten waardoor de molukulen opzwellen en te groot worden. Een deel van de supplementen belandt uiteindelijk in de wc-pot.

Opname liposomale vitaminen

Liposomale supplementen worden tot 30 keer beter opgenomen. Vaak volstaat dan ook een lagere dosering. De liposomen zijn vloeibaar, dus gemakkelijk opdrinken met de effectiviteit van een injectie. Immers, de liposomen belanden in de bloedbaan en de inhoud van het liposoom wordt afgegeven aan de cel.

Liposomaal kurkuma

Het actieve bestanddeel, de curcumine verpakt in een liposoom wordt maximaal opgenomen. Het is daarmee de beste toedieningsvorm van kurkuma.

Hier vind je de ActiNovo-webshop met alle liposomale voedingssupplementen. Hier vind je de Nutrins-webshop Blijf op de hoogte van ons als maar groeiende assortiment en volg ons op facebook.

Wil je meer weten over ActiNovo, bezoek dan hier de website.