Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Gezondheidsblog

Gezond nieuws van GezondMooiSlank

  1. Wat zijn liposomale vitamines

    Wat zijn liposomale vitamines
    Wat is een liposomale vorm? Liposomale vitamines zijn microscopisch kleine balletjes gemaakt van een dubbele laag fosfolipiden. Een liposoom is een heel klein blaasje bestaande uit door een membraan omgeven inhoud. Dit membraan is een dubbele laag van polaire moleculen, de fosfolipiden. Deze natuurlijke moleculen laag is bij mensen en dieren hetzelfde als de celmembranen. De celmembranen en de buitenkant van de liposoom trekken elkaar aan en...
  2. Wat is hydrolyse van proteïnen?

    Wat is hydrolyse van proteïnen?
    Wat zijn gehydrolyseerde proteïnen? Het is de chemische ontleding van de voedingsstoffen. De ontbinding van organische mengsels door interactie met het water. De term hydrolyse komt voort uit het Grieks. Het bestaat uit twee woorden: hydro (water) en lyse (scheiden). Wat is hydrolyse? Hydrolyse betekent 'in stukjes geknipt': de moleculen verbinding van proteïne worden van elkaar gescheiden. Eiwitten kunnen worden afgebroken met enzymen. Zo gebeurt...
  3. Omega-3 orivo keurmerk op Nutrins visolie

    Omega-3 orivo keurmerk op Nutrins visolie
    Omega-3 Orivo keurmerk is binnen! Nutrins omega-3 verse visolie gebruikt uitsluitend de pharmaceutische FF-kwaliteit van Vesteraalens. Deze Noorse specialisten zijn de eerste producent van visolie die het orivo-keurmerk heeft verkregen. Hier vind je meer over alle certificeringen van Vesteraalens. De analisten van orivo verzamelen zelf Kabeljauw uit de Noorse zee. De lever wordt na de vangst geconditioneerd en bewaard. In...
  4. Brainfood voeding voor je brein

    Brainfood voeding voor je brein
    brainfood voeding voor je brein Neuro-nutrition en breinfeiten, wat willen je hersens eten? De samenstelling van je brein: de meeste mensen (ook professionals) denken nog steeds dat je hersens vooral uit vet bestaan. Dit is niet correct, je brein bestaat voor 80% uit water, 11% is vet, 8% is proteïnen. De rest bestaat uit vitaminen en mineralen (3%) en een...
  5. Voeding-Vertering-Vitaliteit

    Voeding-Vertering-Vitaliteit
    Wat je eet en wat je verteert heeft een groot effect op je vitaliteit. Je bent niet wat je eet, maar wat je eten at en wat spijsvertering opneemt! Het spijsverteringsproces staat onder druk van stress. Het is afhankelijk van de darmbacteriën en heeft dagelijks goede nutriënten nodig. Als deze balans er niet is zie je dit als eerste aan...
  6. Wat is ketose of vetverbranding?

    Wat is ketose of vetverbranding?
    Je lichaam gebruikt bij voorkeur koolhydraten (glucose) als brandstof. Als de glucose op raakt wordt lichaamsvet gebruikt als energiebron. Ketose wordt gekenmerkt door een verhoogde concentratie ketonen in het bloed, veroorzaakt door afbraak van vetzuren (ketogenese). Wat is ketose? Energie uit het verbranden van vet! Vetverbranding Ketogenese (vet-verbranding) vindt dus plaats als de afbraak van koolhydraten onvoldoende energie levert aan het lichaam. Zodra...
  7. Teveel eten is NIET de oorzaak van obesitas

    Teveel eten is NIET de oorzaak van obesitas
    September 13, 2021 American Society for Nutrition Teveel eten is NIET de oorzaak van obesitas. Dit is een uitdaging voor de energiebalans die zegt dat gewichtstoename ontstaat doordat mensen meer energie consumeren dan dat zij verbruiken. De onderzoekers stellen dat obesitas geen verstoring in de energiebalans is maar dat gekeken moet worden naar de onderliggende biologische mechanismen. Het koolhydraten-insuline model...
  8. Microbioom en flavonoïden-rijke voeding verlagen bloeddruk

    Microbioom en flavonoïden-rijke voeding verlagen bloeddruk
    Voeding rijk aan flavonoïden zoals bessen, appels, peren en rode wijn lijken een positief effect te hebben op de bloeddruk. Dit bloeddruk-verlagende effect is afhankelijk van de samenstelling van het microbioom volgens nieuwe onderzoek gepubliceerd in “hypertension” (hoge bloeddruk). Microbioom en flavonoïden-rijke voeding verlagen bloeddruk American Heart Association 23 August 2021 Ons microbioom, de bacteriën in de darmen, speelt een...
  9. Verrassend onderzoek: je BMR verandert, alleen niet wanneer jij denkt.

    Verrassend onderzoek: je BMR verandert, alleen niet wanneer jij denkt.
    Bijna iedereen herinnert zich nog wel de tijd dat je kon eten wat je maar wilde zonder dat je aankwam, maat je BMR verandert. Een nieuwe studie suggereert dat je metabolisme, de mate waarin je calorieën verbrandt, veel eerder in je leven op topniveau is en veel later daalt dan dat werd gedacht. Gepubliceerd in Science. Als wij verouderen zijn er...
  10. De hoge biologische beschikbaarheid van liposomale vitaminen

    De hoge biologische beschikbaarheid van liposomale vitaminen
    Wat is biologische beschikbaarheid Biologische beschikbaarheid is de mate waarin een actieve stof, een vitamine bijvoorbeeld, in de bloedbaan arriveert. De vitaminen moet beschikbaar, toepasbaar zijn voor het lichaam. Belangrijk bij biobeschikbaarheid is dat de actieve stof onverandert in de circulatie (bloedbaan) aankomt. De beschikbaarheid van een actief ingrediënt wordt ook uitgedrukt als F van “force” de kracht. Een F...

Producten 11 tot 20 van 170 in totaal