Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Nutrins voedingssupplementen en voedingscomponenten

Nieuwe visie, (w)erkende science

Wat is Nutrins

Nutrins is een idee, een visie, een concept dat ondersteuning geeft om je gezondheid te ontwikkelen. In een chaotische wereld met enorm veel keuzes, gezonde hypes, tegenstrijdige adviezen en draaiende visies raken veel mensen uit balans. Als er teveel keuze is kiezen mensen niets, zij gaan door met wat ze altijd deden.

Wat is waar als het om gezondheid, voeding en lifestyle gaat. Moeten we allemaal vegan worden en elke dag naar de sportschool? “Ik haak af”. Het merendeel van de consumenten kan slechts tijdelijk kleine verbeteringen toepassen. Duurzame veranderingen vragen om een noodzaak. Mensen veranderen hun levensstijl pas als het echt moet van de doctor of omdat ze eventjes een onbereikbare droom najagen.

  • De drempel (berg) om gedrag aan te passen wordt door Nutrins verlaagd.
  • Wij maken het gemakkelijk.
  • Wij geven je inzicht, kennis en haalbare doelstellingen die je stap voor stap motiveren.
  • Wij helpen je met voedingscomponenten, onderdelen van je dagelijkse voeding die je snel en simpel kunt toevoegen.
  • Pas als je resultaat ervaart ontstaat de wens en de energie om te veranderen.

Naar de Nutrins webshop

 

nutrins voedingssupplementen

Wie is Nutrins?

De aanjager is Rinjo Israëls (linkedin), al ruim 30 jaar actief in voeding en gezondheid. getraind door de beste professoren en artsen ter wereld, en continue lerend op het gebied van voeding, voedingssupplementen en maaltijdvervangende producten. Samen met een team wetenschappers (apotheker, therapeuten, R&D-specialisten, pharmacognost, diëtist) hebben wij vanaf de zomer van 2019 gewerkt aan onze producten. Samenstellingen op basis van de allerlaatste research en op basis van brede kennis en ervaring. Altijd streven naar het beste van het allerbeste. In het merk Nutrins hebben wij al onze kennis en ervaring toegepast. Sinds Augustus 2020 wordt er in verschillende laboratoria gewerkt om in Januari 2021 bij vertrouwde GMP-producenten voeding en voedingssupplementen te maken. Nutrins, door professionals voor professionals.

Ons logo bevat 3 blaadjes: plantaardig en natuurlijk. Elk blaadje staat voor een productgroep: voedingscomponenten zoals proteïnen en vezels (groen), voedingssupplementen (nutrients) zoals liposomale vitaminen (oranje) en water met nutriënten (blauw). Het logo is in het Engels omdat wij actief worden in de hele EU. De naam Nutrins staat voor Nutrition (voeding), Nutrients (voedingssupplementen) en Rins, zo wordt Rinjo door vrienden genoemd. Ns is het Hebreeuwse woord voor "wonder". De pay off van ons merk Nutrins: Miracles in foods". Op deze pagina meer over de voeding van Nutrins.

Nutrins bestaat uit een groep ondernemers en wetenschappers met een visie: Maak Europa gezonder met kennis, advies en praktische hulp. Ondersteun de verandering naar een gezond leven met voedingssupplementen en voedingscomponenten. Maak kennis met Nutrins op (vak)beurzen, via onze socials of kom persoonlijk kennis maken in Apeldoorn.

De NUTRINS folder staat online.

De Nutrins website is live!

De structuur van Nutrins

nutrins voeding liposomen omega

 

Nutrins "Pure essence of food" de inhoud van je voeding, de macro- en micronutriënten.

Nutrins Omega's, de essentiële vetzuren, vloeibaar en vers.

Nutrins voeding, de shakes en vezel-complexen.

Nutrins Liposomen, gemaakt door de Liposomenfabriek.

Nutrins voeding wordt gemaakt door de Nutrins Factory.

Waarom wij eten?

Mensen eten uit gewoonte, omdat ze trek hebben of omdat ze anders omvallen. Er moet energie (calorieën om te verbranden) in. Veel eet-momenten ontstaan uit aanbod: Overal waar mensen zijn wordt de gelegenheid geboden om te eten of er wordt informatie gegeven over eten in de vorm van reclame. Maar eten is ook lekker en voor veel mensen een sociaal hoogtepunt. Niets zo fijn als lekker eten en drinken met vrienden of familie.

Wat is goede voeding?

De definitie van gezond voeding verandert in de loop der jaren. Enerzijds door wetenschappelijk onderzoek en anderzijds door technologische vooruitgang. Over 10 jaar eten we een low-fat kweek-vlees-hamburger of vegan-gehakt met B12. Terwijl iedereen nog weet dat Melk goed is voor elk en dat Mars energie gaf. Waar is iedereen het over eens? Afwisseling, kleurrijk, plantaardig en onbewerkt. Terug naar de natuur. Niet perse helemaal naar de oertijd maar de keuze van onze grootouders was goed. Verse groenten van de groenteboer of uit eigen tuin. Onbewerkte voeding die je vers kocht in de winkel.

Met de introductie van de koelkast, de veilige kwaliteitseisen die gesteld werden plus de voorwaarden voor transport van eten hebben geleid tot voeding met veel toevoegingen. Voeding komt niet meer van de boer maar uit de fabriek die uiteraard zijn best doet om zo goedkoop mogelijke voeding te maken. De concurrentie tussen voedingsmerken leidt niet tot verbetering van eten maar tot lagere prijzen, dus minder waarde.

Wat is voeding?

Je eten bestaat vooral uit vet en water. De gemiddelde volle boodschappentas in de supermarkt bevat ruim 60% water en vet. Vervolgens koolhydraten (suiker in verschillende vormen) dan eiwitten (proteïnen) vervolgens vezels en een beetje: vitaminen, mineralen conserveringsmiddelen, smaak- en bewaarstoffen en sporen-elementen.

Macronutriënten en micronutriënten

Op elk etiket op verpakte voeding vind je de voedingswaarden. De hoeveelheid energie in calorieën, de hoeveelheid vet, water, koolhydraten, eiwitten, vezels en de vitaminen. Macronutriënten zijn: water, vet, koolhydraten en proteïnen. Micronutriënten zijn: vitaminen, mineralen en spoorelementen.

     Eiwitten en vetten

Eiwitten of proteïnen vind je vooral in vlees, vis, zuivel en sommige groenten en granen. Opgroeiende kinderen, studenten, sporters, senioren en mensen met een onregelmatig of ongezond eet-patroon consumeren vaak en gemakkelijk te weinig eiwitten. Eiwit is opgebouwd uit aminozuren. Verschillende aminozuren samen vormen 1 eiwit. Er zijn verschillende aminozuren, essentiële en niet essentiële. De essentiële kan je lijf niet zelf maken die moeten in voldoende mate in je voeding zitten. Nutrins heeft een vegan proteïnen maaltijd gemaakt met extra vezels, 4 plantaardige proteïnen en all vitaminen en mineralen in een vegan vorm.

Vet is en belangrijke voedingsstof, niet alle voor energie maar het is een belangrijke bouwstof. Vet of vetzuren bestaat uit essentiële verzuren en niet-essentiële vetzuren. De juiste verhouding is belangrijk. Het is gemakkelijk om de ongewenste vetten te consumeren, die zijn goedkoop en worden vaak toegepast in bereide voeding. De essentiële vind je in vis en noten. De omega-3 zijn inmiddels beroemd. Maar dan moet je wel drie keer per week verse vette wilde vis eten. Geen gekweekte vis en niet teveel omdat de vis ook zware metalen en toxinen bevat. Nutrins verse omega 3-6-7-9.

     Water en vezels

Schoon drinkwater is belangrijk voor je lijf en je gezondheid. Of het uit de kraan komt of in een flesje zit maakt niet veel verschil zolang je maar voldoende water drinkt.

Een belangrijk macronutriënt is vezels. De schil van je fruit, het velletje om de bonen, de schaal van zaden. Er zijn veel vezel-bronnen. Gemiddeld worden er te weinig vezels gegeten. Een gevolg van de bewerkte voeding. Om je gezondheid te handhaven heb je dagelijks 35-40 gram voedingsvezel nodig. Verander je dieet of vul je maaltijd aan met een vezel-drink of voeg een combinatie van verschillende vezels toe aan je maaltijd. Vezels vind je in 2 soorten: oplosbare (fermenteerbare) en onoplosbare vezels, de ballast vezels. De oplosbare vezels vind je soms onder koolhydraten. De vezels worden door bacteriën gebruikt als voedingsstof. De bacteriën maken in ruil voor deze voeding vitaminen en hormonen aan voor jou. O.a. het gelukshormoon serotonine. De onoplosbare vezels vormen volume (bulk) in je ontlasting. Zij zetten de spijsvertering aan het werk en reinigen de darmen.

     Koolhydraten - suiker

Suiker is een koolhydraat maar lang niet alle koolhydraten zijn suiker. Elk ingrediënt dat op “ose” eindigt is een suiker. Fructose uit fruit, ….. glucose …… Complexe koolhydraten bevatten meerdere ketens en zijn moeilijker te verteren. Zij gedragen zich als vezel. Het duurt langer om ze af te breken waardoor het glucose langzamer in je bloedbaan komt. Het geeft langer energie en houdt langer je bloedsuikerspiegel op peil. Simpel gezegd zijn enkelvoudige suikers af te raden en zijn complexe koolhydraten beter mits in verhouding tot de andere macronutriënten (zoals vezels).

Nutrins liposomale voedingssupplementen

liposomen logo

De aanvulling van je voeding heeft Nutrins gemakkelijk gemaakt: natuurlijk, vegan en in een ideale vorm. Suppletie heeft pas nut als het wordt opgenomen in je lichaam. Nutrins heeft gekozen voor  de liposomale vorm. Een methode om een vitamine te verpakken in een dubbel vetlaagje (fosfolipiden) die de vitamine beschermen tegen maagzuur en spijsverteringssappen en die gemakkelijk wordt opgenomen in de darmen. Een gemakkelijk en betrouwbare methode om de voedingssupplementen in de bloedbaan te brengen. Lees hier meer over echte liposomen. Op deze pagina meer over water-oplosbare vitaminen en vet oplosbare vitaminen. Onze liposomen worden gemaakt door de Liposomenfabriek.

Met de Nutrins-multi-vitamine poeder leg je een basis. Je hebt de   aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bovenop de vitaminen uit je voeding. Voor bepaalde tekorten of een bepaalde werking kun je  kiezen uit een serie individuele vitaminen: Liposomaal vitamine C, B12, B-complex, D3 met K2, Zink, Resveratrol, Q10, Kurkuma, Glutathion, Quercetine, Magnesium. Combineer een enkelvoudig supplement altijd met de multi als basis. Alle vitaminen hier in de nutrins-webshop.

liposomale vitamine C, Q10, magnesium, quercetine

Nu in de webshop liposomaal magnesium bisglycinaat.

Nutrins maaltijdcomponenten

Een component is een onderdeel, een voedingscomponent is een onderdeel van je maaltijd (vezels, water of proteïnen) of een onderdeel van je dagelijks dieet (maaltijdvervanger). Naar wens en naar behoefte vul je je dagelijkse voeding aan met extra proteïnen, extra vezels of extra groente met fruit. Tijdens je eetmoment (ontbijt, lunch of diner) kun je een macronutriënt toevoegen.

De essentie van voeding

Gezellig en sociaal kunnen wij jouw eten niet maken. Wij bieden je wel de essentie, de inhoud van gezonde voeding, in de vorm van losse onderdelen en aanvulling. Zo componeer jij zelf een gezonde basis met je voeding. Stap 1 naar een gezonder leven. Succes en veel plezier. Nieuw: de vegan whole meal, een complete maaltijdshake met ruim 40 superfoods. De Shake Booster om elke shake te verrijken.

 

nutrins maaltijdvervangers proteinen vezels

 

NIEUW de Nutrins Super Skin Food, bomvol nutriënten en een speciale bessenmix! Nutrins heeft een eigen facebook pagina. Volg, like en deel ons aub.

Blijf in contact, link met ons op LinkedIn

Evidence based en science based

Wij ontwikkelen onze producten op basis van bewezen resultaten uit internationale: onderzoeken, richtlijnen en publicaties. Onze supplementen en voeding zijn science based, gebaseerd op erkende wetenschap. Evidence based en science based zijn twee verschillende principes. Beiden geven aan dat het op basis is van wetenschap en bewezen resultaten. In de praktijk is er bijna altijd discussie over de erkenning van het bewijs, de onderzoeksmethoden en de onafhankelijkheid van onderzoekers. Misschien is het belangrijkste criterium wel: "is het logisch, is het te begrijpen en uit te leggen, past het bij bestaande harde resultaten". Voedingswetenschap, chemie, pharma, biologie en technische innovaties geven een levendige omgeving waarin Nutrins vooraan staat om de nieuwste inzichten en methoden te testen en eventueel te incorporeren in nieuwe producten.

Uitbreiding Nutrins Team

Juni 2022: wij zijn heel blij met de uitbreiding van ons team. Sinds kort werken wij erg goed samen met een flavourist en een levensmiddelentechnoloog. Zij gaan er voor zorgen dat onze supergezonde functional foods ook nog eens lekker worden. En dan ook nog zo natuurlijk (plantaardig) mogelijk. Wij zijn benieuwd naar de eerste proefjes. Binnenkort mag u mee proeven. Bijvoorbeeld de pH-neutrale energydrink met liposomale vitaminen.

September 2022: de website van het merk Nutrins is live. Hier vind je nutrins.eu

nutrins website

Terug naar de pagina Liposomen