Onderzoek dieet tegen darmziekten

microbioom voeding darmziekten

Welke voeding eet je voor een gezond microbioom?

Nieuw onderzoek toont de relatie aan tussen soorten voeding en het darm microbioom. Sterker nog, het onderzoek stelt dat voeding (dieet) waarschijnlijk een significante bijdrage kan leveren aan de behandeling van ziekten zoals Crohn, ulceratieve colitis en PDS.

Griep en verkoudheid

Griep en verkoudheid

Griep en verkoudheid worden samen behandeld, de symptomen lijken op elkaar en soms is het verschil moeilijk te duiden. De gewone verkoudheid is de meest voorkomende kort-durende ziekte.

De darmflora van Ötzi

IJsmummie Ötzi geeft weer belangrijke kennis

De moderne westerse lifestyle is een bedreiging voor het microbioom, de darmbacteriën. Nieuw onderzoek van de universiteit van Trento op ijsmummie Ötzi bewijst dit. De darmflora van Ötzi bevat dezelfde soorten bacteriën die mensen nu minder in hun darmflora hebben. De uitputting van het microbioom kan gerelateerd worden aan de toename van allergieën, obesitas, auto-immuunziekten en ziekten in het spijsverteringssysteem.

Duindoorn-extract vervangt alcohol

liposomaal

Duindoorn (sea buckthorn) – een Nederlands superfood en natuurlijk conserveringsmiddel

De plant (struik) komt in Nederland van nature vooral voor in open, kalkrijke duinen. Als in de herfst de oranje bessen de duinen kleur geven is duindoorn op zijn opvallendst. Je kunt de zurige lucht van de bessen, die rijk zijn aan vitamine C, zelfs goed ruiken. Die bessen worden door veel trekvogels gegeten. De extra energie die de bessen geven hebben ze dan hard nodig.

Eczeem komt uit je darmen

Eczeem komt uit je darmen?

Meer dan tweederde van je immuunsysteem bevindt zich in je darmen. Dit betekent dat je spijsvertering en je voeding de sleutels zijn om te communiceren met je immuunsysteem. Een slecht functionerende spijsvertering kan aan de basis staan van verschillende aandoeningen die te maken hebben met het immuunsysteem.

Onderdelen 1 tot 5 van totaal 119
Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...