Probiotica na antibiotica of bij antibiotica

probiotica tijdens antibiotica

Probiotica na antibiotica of tijdens een antibiotica-kuur?

Wat is het beste voor je darmflora als je antibiotica gebruikt: Neem je tijdens de kuur probiotica of na de kuur? Om de keuze te maken moet je het volgende weten:

Vet eten leidt tot verstoring darmflora en veroorzaakt diabetes

vet eten diabetes

Vet eten verlaagt IgA, verhoogt ontstekingen en veroorzaakt diabetes

Onderzoekers hebben ontdekt hoe ons dieet het immuunsysteem in de darmen verzwakt wat kan leiden tot diabetes type-2. Steeds meer onderzoek ondersteunt het idee dat bij overgewicht ons immuunsysteem reageert op deeltjes van bacteriën die lekken door de wand (lekkende darm). Dit resulteert in (laaggradige) ontstekingen. Deze ontstekingen kunnen weer leiden tot insuline resistentie, de voorloper van diabetes type 2.

Leptine resistentie en overgewicht

leptine resistentie overgewicht hypothalamus

Leptine-resistentie, darm-hormoon GIP bezet leptine receptoren in het brein en veroorzaakt overgewicht.

Brein-darm-as: Het GIP-hormoon uit de darmen remt de werking van het verzadigings-hormoon leptine en versterkt daarmee de leptine resistentie, je schept dan nog een keer je bord…..

Baby darmflora en allergieën, ondersteun de darmen van je baby

baby probiotica allergie

Baby darmflora, eczeem, koliek en allergieën

De bacteriën in de darmen van je baby, het microbioom, ontwikkelt zich vanaf de geboorte. Tijdens de bevalling komt de baby in aanraking met de bacteriën van mama. Tijdens het eerste levensjaar groeit en ontwikkelt de darmflora van baby’s onder invloed van verschillende externe factoren. De hoeveelheid aan bacteriestammen neemt toe en helpt zo het immuunsysteem van de baby.

Onderdelen 1 tot 5 van totaal 105
Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...