Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Probiotica kiezen

Hoe kies je probiotica?

Er zijn honderden verschillende produkten met probiotica. Om een goede te kiezen moet u de achterkant van de etiketten goed lezen. Maar wat is nou goed en wat is minder? Onderstaand 6 regels die u helpen om de beste probiotica te kiezen. Of bekijk hier het keuze-schema.

Regel 1 is vele Miljarden bacteriën voor de darmen

Hoeveel bacteriën per 1 capsule, een paar miljoen, 1 miljard, 30, 50 of 500 miljard? Controleer hoeveel probiotica er in 1 capsule zit.  

Regel 2 is Meer probiotica Stammen?

Soorten bacteriën worden stammen genoemd. De keuze van de stammen en het aantal stammen is belangrijk. De bacterie-stammen moeten met hun volledige naam vermeld worden. Online kun je precies nagaan welke onderzoeken er met welke probiotica-stam zijn gedaan.

Regel 3 is Maagzuur-bestendige darmbacteriën

Het maagzuur heeft als taak om bacteriën te doden. Er overleven maar weinig bacteriën de maag. Probiotica moet het maagzuur overleven. Onderzoeken moeten dit aantonen. Vervolgens moeten de probiotica een vaste plek in de dunne en dikke darm vinden en daar kunnen overleven en groeien. Ook dit moet de producent met onderoek kunnen aantonen. 

Regel 4 is Garantie

De producent geeft aan hoeveel bacteriën het produkt bevat. Is dit het aantal dat gebruikt is bij het maken van de capsule of wordt het aantal actieve bacteriën gegarandeerd tot het einde van de houdbaarheid? Gemiddeld neemt de activiteit van de bacteriën af met 20% per kalender jaar. Speciale produktie-methoden zoals Triphase en StabilityMax geven een kracht-garantie tot en met het einde van de THT-datum.

Regel 5 is gemakkelijk 1-maal-daags

1 Capsule per dag maakt het wel zo gemakkelijk, maar soms wil je een dosis verdelen over een dag en gebruik je 2 capsules van bijvoorbeeld 12,5 miljard.
Babies en sommige senioren vinden capsules slikken lastig, daarom zijn er per produkt verschillende vormen; poeders, capsules en drankjes.

Regel 6 is Lactobacillen en bifidum-bacteriën.

In de de dunne darm leven de lactobacillen (melkzuur producerende bacteriën) en in de dikke darm leven vooral bifidum-bacteriën. Zo heeft ook de huid en de vagina haar eigen soorten van gewenste bewoners. 


Probiotica kopen? Klik hier

terug naar de pagina supplementen.

contact met gezondmooislank

Probiotica kiezen
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina