Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Vrouwen intiem

Vrouwen intiem

Vrouwen intiem

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Vrouwen intiem

Een optimale zuurgraad (pH-waarde) in je vagina beschermt je tegen ongewenste bacteriën.

Bacteriën voor je vagina - lactobacillus Gasseri

De zuurgraad wordt bepaald door goede, gewenste bacteriën de lactobacillen. Lacto staat voor melkzuur. De lactobacillen produceren melkzuur en bewaken daarmee de pH-waarde,de zuurgraad in je vagina, waarin pathogene (ziekmakende) bacteriën niet kunnen leven. Die lactobacillen zorgen er ook voor dat candida niet teveel ruimte krijgt om te groeien. Een goed functionerende vaginale flora beschermt je tegen bacteriële vaginale infecties (Bacteriele vaginose) en tegen schimmelinfecties. Schimmels overleven slecht in melkzuur. Inwendig wil je een pH-waarde tussen de 4 en 4,5, daarbuiten op je schaamlippen en pH van 5. Je kunt elke dag melkzuur gebruiken als spoeling, als verzorging of om te wassen. Aub veelvuldig de vagina wassen of spoelen is geen goed idee. Je verstoort daarmee het vaginaal milieu. Gebruik vooral water en eventueel (af en toe) een zeep-vrije wasemulsie. Een andere manier is het consumeren van goede bacteriën zoals lactobacillen en bifido-bacteriën. Bacteriën die zelf melkzuur maken, elke dag weer.

ProVen heeft niet alleen cranberry extract toegevoegd maar ook vitamine B6 (pyridoxine HCL). Vitamine B6 (pyridoxine) maakt onderdeel uit van het vitamine B-complex. Vitamine B6 (pyridoxine) is belangrijk voor de weerstand en de spijsvertering. Daarnaast speelt het een rol bij de vorming van rode bloedcellen. Het is van belang voor de energievoorziening. Vitamine B6 zorgt verder voor een goede werking van het zenuwstelsel.

De bacteriën in Pro-Ven; 2 verschilende stammen lactobacillus acidophilus, lactobacillus gasseri, bifidum bacterie lactis en bifidum, samen 17,5 miljard bacteriën. De bacterie Gasseri is geïsoleerd uit de vagina.

Bacteriën voor je vagina consumeren?

Ja, de vaginale flora, alle bacteriën in je vagina samen (vaginale microbiota), wordt ook bepaald door de bacteriën in je darmen, je darmflora. Je slikt dus capsules probiotica vrouw met bacteriën en die vinden hun weg. Althans... er is een theorie over bacteriën die van achteren naar voren verhuizen maar er is ook een theorie over communicatie tussen darm-bacteriën en vaginale bacteriën. Wat de theorie ook zegt, het gaat om het effect. De lactobacillen leven van "suikers", glycogeen dat je zelf afscheidt. De bacteriën zetten dit om in melkzuur en "managen" zo jouw pH-waarde.

Meer leren over de vaginale flora?

Op en in ons lichaam leven miljarden bacteriën die allerlei dingen voor en met ons doen. Micropia is het enige microbenmuseum ter wereld, midden in Amsterdam. Lees nog veel meer op de website van micropia.

Tips voor je vaginale flora

vagina flora probiotica voor je vagina tips voor gezonde vagina

 • Gebruik condooms. Sperma is basisch en beïnvloedt de pH en daarmee het vaginale milieu. Wil je geen condooms gebruiken, dan na de daad het zaad eruit.
 • Na de overgang hebben veel vrouwen minder lactobacillen. Optimaliseer je voeding.
 • Je kunt je vaginale flora laten testen en onderzoeken. Via google vindt je meer.
 • Na het urineren van voor naar achter afvegen, niet andersom.
 • Verminder je suikerconsumptie.

Lees meer over probiotica vrouw / vaginale bacteriën en de overgang in deze blog.

Voeding voor je vagina

Omdat de vaginale flora ook wordt beïnvloedt door de darmflora start je daar. Goede voeding voor je darmflora bevat o.a. vezels. Vezels eten kan met groente en fruit. Je kunt ook die goede bacteriën voeding geven. Dat heet prebiotica. Voeg de volgende voeding toe aan je dieet; yoghurt, tofoe, pompoen, appels, aardpeer, banaan, lijnzaad, haver, zalm, makreel en zeewier.

Van sommige voeding schijnt je vagina lekkerder te ruiken en te smaken; ananas, watermeloen en aardbeien. Dit schijnt ook de smaak van sperma te verbeteren. Wat je aub minder moet eten is koffie, alcohol en suiker. In dit artikel van Women's Health meer informatie en tips over bateriële vaginose (BV). Na de probiotica "Vrouwen intiem" kun je dagelijks de Multi-vitaminen met probiotica gebruiken.

Probiotica speciaal voor vrouwen

Speciaal voor vrouwen? Over het algemeen doen vrouwen meer om hun spijsvertering te ondersteunen. Daarnaast is er speciale probiotica voor de vaginale flora.

Intiem: de vaginale flora

Het microbioom in je vagina beschermt door middel van het bewaken van de zuurgraad (pH-waarde) en het bezetten van het slijmvlies met vriendelijke bacteriën. Die bacteriën komen o.a. uit de darmen. Ook is er communicatie tussne de darmflora en de vaginale flora. De conditie van je darmen heeft dus invloed op de bacteriën in je vagina.

PROBIOTICA VROUW MET CRANBERRY EN VITAMINE B6 VOOR VROUWEN. NIEUW met de lichaamseigen (moedermelk) Lactobacillus Gasseri (CUL09). De melkzuur-producerende lactobacillus gasseri (probioticum) komt van nature voor in de vagina. ProVen heeft bewezen dat de vriendelijke LAB4-bacteriën het maagzuur passeren en levend en wel in de darm arriveren. De "vrouw intiem" bevat: 17,5 miljard vrouw-vriendelijke bacteriën per 1 dagelijkse capsule:

 • Lactobacillus acidophilus (CUL60),
 • Lactobacillus acidophilus (CUL21),
 • Bifidobacterium bifidum (CUL20),
 • Bifidobacterium animalis subsp. lactis (CUL34),
 • Lactobacillus gasseri (CUL09)
 • Vitamine B6 1,4 mg (100%)
 • Cranberry concentraat uit 3600 mg = 100 mg

Ben je zwanger of wil je zwanger worden? Bekijk dan deze probiotica.

De darmflora (microbioom) heeft een grote invloed op de flora in de vagina. De darmflora koloniseert via de anus naar de vagina. Een dysbiose (onbalans) in de darmen kan dus de vaginale flora beïnvloeden. In de vagina leven lactobacillen, deze soort produceert melkzuur en reguleert daarmee de zuurgraad in de vagina. Een goed functionerende vaginale flora beschermt de vrouw tegen bacteriële vaginale infecties (Bacteriele vaginose) en tegen schimmelinfecties. Schimmels overleven slecht in melkzuur. Terwijl de meeste huisartsen een vaginale schimmelinfectie behandelen als een lokaal probleem zijn er steeds meer huisarten die inzien dat de oorzaak ook een overgroei van candida in de darmen kan zijn. Om een vaginale schimmelinfectie goed te behandelen moet ook de gezondheid in de darmen hersteld worden.