Vrouwen intiem

Vrouwen intiem
Een optimale zuurgraad (pH-waarde) in je vagina beschermt je tegen ongewenste bacteriën.

Bacteriën voor je vagina - lactobacillus Gasseri

De zuurgraad wordt bepaald door goede, gewenste bacteriën de lactobacillen. Lacto staat voor melkzuur. De lactobacillen produceren melkzuur en bewaken daarmee de pH-waarde,de zuurgraad in je vagina, waarin pathogene (ziekmakende) bacteriën niet kunnen leven. Die lactobacillen zorgen er ook voor dat candida niet teveel ruimte krijgt om te groeien. Een goed functionerende vaginale flora beschermt je tegen bacteriële vaginale infecties (Bacteriele vaginose) en tegen schimmelinfecties. Schimmels overleven slecht in melkzuur. Inwendig wil je een pH-waarde tussen de 4 en 4,5, daarbuiten op je schaamlippen en pH van 5. Je kunt elke dag melkzuur gebruiken als spoeling, als verzorging of om te wassen. Aub veelvuldig de vagina wassen of spoelen is geen goed idee. Je verstoort daarmee het vaginaal milieu. Gebruik vooral water en eventueel (af en toe) een zeep-vrije wasemulsie. Een andere manier is het consumeren van goede bacteriën zoals lactobacillen en bifido-bacteriën. Bacteriën die zelf melkzuur maken, elke dag weer.

Pro-Ven heeft niet alleen cranberry extract toegevoegd maar ook vitamine B6 (pyridoxine HCL). Vitamine B6 (pyridoxine) maakt onderdeel uit van het vitamine B-complex. Vitamine B6 (pyridoxine) is belangrijk voor de weerstand en de spijsvertering. Daarnaast speelt het een rol bij de vorming van rode bloedcellen. Het is van belang voor de energievoorziening. Vitamine B6 zorgt verder voor een goede werking van het zenuwstelsel.

De bacteriën in Pro-Ven; 2 verschilende stammen lactobacillus acidophilus, lactobacillus gasseri, bifidum bacterie lactis en bifidum, samen 17,5 miljard bacteriën. De bacterie Gasseri is geïsoleerd uit de vagina.

Bacteriën voor je vagina consumeren?

Ja, de vaginale flora, alle bacteriën in je vagina samen (vaginale microbiota), wordt ook bepaald door de bacteriën in je darmen, je darmflora. Je slikt dus capsules met bacteriën en die vinden hun weg. Althans... er is een theorie over bacteriën die van achteren naar voren verhuizen maar er is ook een theorie over communicatie tussen darm-bacteriën en vaginale bacteriën. Wat de theorie ook zegt, het gaat om het effect. De lactobacillen leven van "suikers", glycogeen dat je zelf afscheidt. De bacteriën zetten dit om in melkzuur en "managen" zo jouw pH-waarde.

Meer leren over de vaginale flora?

Op en in ons lichaam leven miljarden bacteriën die allerlei dingen voor en met ons doen. Micropia is het enige microbenmuseum ter wereld, midden in Amsterdam. Lees nog veel meer op de website van micropia.

Tips voor je vaginale flora

vagina flora probiotica voor je vagina tips voor gezonde vagina

  • Gebruik condooms. Sperma is basisch en beïnvloedt de pH en daarmee het vaginale milieu. Wil je geen condooms gebruiken, dan na de daad het zaad eruit.
  • Na de overgang hebben veel vrouwen minder lactobacillen. Optimaliseer je voeding.
  • Je kunt je vaginale flora laten testen en onderzoeken. Via google vindt je meer.
  • Na het urineren van voor naar achter afvegen, niet andersom.
  • Verminder je suikerconsumptie.

Lees meer over vaginale bacteriën en de overgang in deze blog.

Voeding voor je vagina

Omdat de vaginale flora ook wordt beïnvloedt door de darmflora start je daar. Goede voeding voor je darmflora bevat o.a. vezels. Vezels eten kan met groente en fruit. Je kunt ook die goede bacteriën voeding geven. Dat heet prebiotica. Voeg de volgende voeding toe aan je dieet; yoghurt, tofoe, pompoen, appels, aardpeer, banaan, lijnzaad, haver, zalm, makreel en zeewier.

Van sommige voeding schijnt je vagina lekkerder te ruiken en te smaken; ananas, watermeloen en aardbeien. Dit schijnt ook de smaak van sperma te verbeteren. Wat je aub minder moet eten is koffie, alcohol en suiker. In dit artikel van Women's Health meer informatie en tips over bateriële vaginose (BV). Na de probiotica "Vrouwen intiem" kun je dagelijks de Multi-vitaminen met probiotica gebruiken.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina