Alles over liposomale voedingssupplementen

Wat zijn liposomen

In 1960 was er in Engeland een innovatieve hematoloog die bij toeval de liposomen-techniek ontdekte.

Medicijnen in liposomen

Rond de eeuwisseling werden de eerste medicijnen "verpakt" in een fosfolipiden-laag toegepast. In dit persbericht een terugblik en nieuwe ideeën om de liposomale techniek in te zetten voor "personalised medicine". Gepersonaliseerde geneeskunde, ook precisiegeneeskunde genoemd, is een medisch model waarbij medische beslissingen en / of producten worden afgestemd op de individuele patiënt.

Wat zijn nano lipid particles

Liposomen hebben een bepaalde afmeting. Onder de 100 nanometer heet het een nano-particle en van 100 tot 200 nanometer een micro-particle. Het is in de EU verboden om nano-particles in voeding te gebruiken. (In gehomogeniseerde melk echter wel). Als voorbeeld: in de corona-vaccins worden "nano lipid particles" gebruikt. Wij werken met micro-deeltjes ookwel micro lipid particles (micro-particle technologie), dus groter als 100 nm. Microscopische kleine vetblaasjes gevuld met actieve ingrediënten zoals vitaminen, mineralen, spoor-elementen. Binnenkort maken wij zelfs liposomen met planten-extracten en paddenstoelen-concentraat. De ontwikkeling gaat hard omdat de mogelijkheden en verbeteringen in de opname echt iets toevoegen.

Nutrins Apeldoorn

De Nutrins liposomale supplementen worden ontwikkeld en geproduceerd in Apeldoorn. Nutrins gebruikt unieke (eigen) technieken en innoveert snel!. Het verschil? Bekijk de dosering, het type actief ingrediënt en de prijs per milliliter in de webshop.

echte liposomale vitaminen

  • Op deze pagina stelt Nutrins zich aan u voor. Wie en wat is Nutrins.
  • Wie maakt de liposomen van Nutrins? Hier meer informatie over De Liposomenfabriek.
  • Liposomale vitamine kopen? Hier ga je rechtstreeks naar de Nutrins-shop.
  • Heb je vragen over liposomale voedingssupplementen? Neem contact met ons op.
  • Heb je een eigen A-merk? Wil je onder jouw merk liposomen? Bel meteen met Rinjo.

Liposomaal vitamine C kopen, bekijk de Nutrins aanbieding. NIEUW speciaal voor je weerstand de Nutrins Liposomaal Immuun.

Wat zijn liposomale vitaminen?

Liposomen, vitaminen in een dubbele fosfolipiden laag, beschermen de actieve ingrediënten tijdens de maagpassage. Het maagzuur en de spijsverteringsenzymen beschadigen de liposomale beschermingslaag niet. Na de maagpassage wordt direct een gedeelte van de liposomen opgenomen in de dunne darm.

De opname van liposomale vitaminen is 3-voudig

  • 1. Een deel van de vitaminen komt in de bloedsomloop en via de lever komt dit in het systeem.
  • 2. Een deel van de vitaminen wordt opgenomen via de lymfen om daarna rechtstreeks afgegeven te worden aan de bloedsomloop.
  • 3. In de vloeistof is ongeveer 50% van de actieve wateroplosbare ingrediënten niet omhuld door fosfolipiden. Het merendeel van deze actieve ingrediënten wordt opgenomen via de bloedsomloop zoals 1.

Voordeel van liposomen

Deze galenische vorm is de hoogst opneembare vorm. Intraveneus (injectie of infuus met vitaminen) brengt 100% actieve ingrediënten in de bloedsomloop. Door middel van liposomen 50% - 90%. Opmerkelijk is dat de bloedwaarden niet alleen hoger zijn na consumptie van liposomale supplementen maar dat de bloedwaarden ook langer hoger blijven in verhouding tot capsules en tabletten.

opname liposomale vitaminen

Er zijn verschillende (kleine) trials gedaan met liposomale voedingssupplementen. Veel onderzoek is door producenten van liposomen geïnitieerd.... Daar hebben wij wat vraagtekens bij. De consensus is dat de liposomale vorm 4 tot 20 keer beter wordt opgenomen. Dit is afhankelijk van het type actief ingrediënt.

De kwaliteit van liposomale voedingssupplementen

De kwaliteit of werkzaamheid van liposomen (de opneembaarheid of biologische beschikbaarheid) word bepaald door de grootte van de liposoom. Een liposoom mag geen nanoparticle zijn maar mag ook niet te groot zijn, anders passeren de liposomale vitaminen de darmwand niet. Nutrins vloeibare liposomen bevatten GEEN: alcohol, glycerol en geen xylitol.

Hoe worden liposomen gemaakt

De productie van liposomen: Een liposoom is veel meer dan een "vitamine-deeltje beplakt met lecithine-brokjes" en zeker heel veel meer dan een mengsel van vitaminen met bijvoorbeeld stearinezuur! Die andere vetten wordt de opname juist minder. Wij spreken over ECHTE LIPOSOMEN. Een belangrijke eerste stap is het oplossen van de actieve ingrediënten. Hoe kleiner de actieve ingrediënten, hoe hoger de opname. Na het oplossen worden de actieve deeltjes verpakt in een dubbele laag fosfolipiden. De kwaliteit lecithine speelt hier een grote rol! De wateroplosbare deeltjes bevinden zich in de liposoom, de vetoplosbare deeltjes in wand van de liposoom.

Twee vormen - vloeibaar en poeder: De vloeibare liposomen zijn gemakkelijk te doseren en de consumeren. Zij kunnen worden toegevoegd aan niet warme vloeistof indien nodig. Hoge doseringen en combinaties zijn mogelijk. Nadeel is de houdbaarheid van deze vorm; vloeistoffen mogen niet: vervoerd, opgeslagen of getransporteerd worden bij temperaturen boven de 20 graden. Het risico bestaat dat de fosfolipiden laag breekt en de actieve deeltjes niet meer beschermt en dat de vetzuren ranzig worden. Een conserveringssysteem en afvullen onder stikstof helpen hierbij. De THT van deze vorm is 12 tot 24 maanden.

De droge vorm liposomen zijn geproduceerd net zoals de vloeibare liposomen. Nadat de liposomen zich gevormd hebben volgen verschillende droog-stappen waarbij het water wordt verwijderd. De buitenzijde van de liposoom krijgt een drager in de vorm van bijvoorbeeld maltodextrine of ascorbinezuur. Groot voordeel is de houdbaarheid en stabiliteit van deze poeders. De opslag- en vervoers-condities gelden hier niet. Nadeel is de dosering, per 1 gram poeder kan er 30% tot 80% actieve ingrediënten in een liposomale omhulling worden aangeboden. In een capsule met 500 mg poeder bevindt zich dan minimaal1/3 aan actieve ingrediënten, met een zeer hoge opname (4x tot 20x in verhouding tot tabletten). Een belangrijk verschil. Lees hier meer over echte liposomen.

liposomale micro nano vitamine

Hoe kleiner de vitaminen, hoe kleiner het liposoom, hoe hoger de opname, hoe beter de afgifte aan de lichaamscellen.