Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Alles over liposomale voedingssupplementen

Liposomen en liposomale voedingssupplementen

Geïnteresseerd in liposomen en de vele voordelen van liposomale voedingssupplementen? Bij Gezond Mooi Slank vind je niet alleen de beste liposomale glutathion, Vitamine C en multivitamine, maar ook uitleg over wat liposomen zijn en welke voordelen ze hebben.

Wat zijn liposomen

In 1960 was er in Engeland een innovatieve hematoloog die bij toeval de liposomen-techniek ontdekte.

Medicijnen en supplementen in liposomale vorm

Rond de eeuwisseling werden de eerste medicijnen "verpakt" in een fosfolipiden-laag toegepast. In dit persbericht een terugblik en nieuwe ideeën om de liposomale techniek in te zetten voor "personalised medicine". Gepersonaliseerde geneeskunde, ook precisiegeneeskunde genoemd, is een medisch model waarbij medische beslissingen en / of producten worden afgestemd op de individuele patiënt.

Wat zijn nano lipid particles

Liposomen hebben een bepaalde afmeting. Onder de 100 nanometer heet het een nano-particle en van 100 tot 200 nanometer een micro-particle. Het is in de EU verboden om nano-particles in voeding te gebruiken. (In gehomogeniseerde melk echter wel). Als voorbeeld: in de corona-vaccins worden "nano lipid particles" gebruikt. Wij werken met micro-deeltjes ookwel micro lipid particles (micro-particle technologie), dus iets groter als 100 nm. Het ideale formaat van een liposoom is rond de 200 nm. Microscopische kleine vetblaasjes gevuld met actieve ingrediënten zoals vitaminen, mineralen, peptiden, antioxidanten, spoor-elementen. Binnenkort maken wij zelfs liposomen met planten-extracten en paddenstoelen-concentraat. De ontwikkeling gaat hard omdat de mogelijkheden en verbeteringen in de opname echt iets toevoegen.

Nutrins Apeldoorn

De Nutrins liposomale supplementen worden ontwikkeld en geproduceerd in Apeldoorn. Nutrins gebruikt unieke (eigen) technieken en innoveert snel!. Het verschil? Bekijk de dosering, het type actief ingrediënt en de prijs per milliliter in de webshop

echte liposomale vitaminen

 • Op deze pagina stelt Nutrins zich aan u voor. Wie en wat is Nutrins.
 • De visie achter het Nutrins-concept.
 • Wie maakt de liposomen van Nutrins? Hier meer informatie over De Liposomenfabriek.
 • Liposomale vitamine kopen? Hier ga je rechtstreeks naar de Nutrins-shop.
 • Heb je vragen over (liposomale) voedingssupplementen? Neem contact met ons op.
 • Heb je een eigen A-merk? Wil je onder jouw merk liposomen? Bel meteen met Rinjo.
 • De Nutrins-website is live, lees daar alles over het merk, de visie en de producten.

Liposomaal vitamine C kopen, bekijk de Nutrins aanbieding. NIEUW speciaal voor je weerstand de Nutrins Liposomaal Immuun.

Wat zijn liposomale vitaminen?

Liposomen, vitaminen in een dubbele fosfolipiden laag, beschermen de actieve ingrediënten tijdens de maagpassage. Het maagzuur en de spijsverteringsenzymen beschadigen de liposomale beschermingslaag niet. Na de maagpassage wordt direct een gedeelte van de liposomen opgenomen in de dunne darm. belangrijk: kies altijd voor ECHTE LIPOSOMEN.

Drievoudige opname

 • 1. Een deel van de vitaminen komt in de bloedsomloop en via de lever komt dit in het systeem.
 • 2. Een deel van de vitaminen wordt opgenomen via de lymfen om daarna rechtstreeks afgegeven te worden aan de bloedsomloop.
 • 3. In de vloeistof is ongeveer 50% van de actieve wateroplosbare ingrediënten niet omhuld door fosfolipiden. Het merendeel van deze actieve ingrediënten wordt opgenomen via de bloedsomloop zoals 1.

De voordelen van onze technologie

Deze galenische vorm is de hoogst opneembare vorm. Intraveneus (injectie of infuus met vitaminen) brengt 100% actieve ingrediënten in de bloedsomloop. Door middel van liposomen 50% - 90%. Opmerkelijk is dat de bloedwaarden niet alleen hoger zijn na consumptie van liposomale supplementen maar dat de bloedwaarden ook sneller en langer hoger blijven in verhouding tot capsules en tabletten.

opname liposomale vitaminen

Er zijn verschillende (kleine) trials gedaan met liposomale voedingssupplementen. Veel onderzoek is door producenten geïnitieerd.... Daar hebben wij wat vraagtekens bij. De consensus is dat de nieuwe vorm 4 tot 20 keer beter wordt opgenomen. Dit is afhankelijk van het type actief ingrediënt. In Mei 2022 starten wij met een tweede serie eigen klinische trials om de opname aan te tonen. In onderstaande grafiek de vergelijking tussen liposomaal vloeibaar en een tablet. De onderste lijn geeft de opname weer van 1000 mg en 2000 g vitamine C, je ziet dat er een plafond ontstaat in de opname. De bovenste 2 lijntjes geven de liposomale opname weer. Een snellere stijging, veel hogere waarden die lang aanhouden. In deze vergelijking zijn de bloedwaarden van de liposomale vorm dus 4,5 keer hoger in vergelijking met de tabletvorm. 

liposomen vergelijken

De kwaliteit van liposomale voedingssupplementen

De kwaliteit of werkzaamheid (de opneembaarheid of biologische beschikbaarheid) wordt bepaald door de grootte van de liposoom. Het mag geen nanoparticle zijn maar mag ook niet te groot zijn, anders passeren de "fosfolipiden-balletjes" de darmwand niet. Nutrins vloeibare supplementen bevatten GEEN: alcohol, suiker, glycerol en geen xylitol. Wij gebruiken uitsluitend non-gmo zonnebloem-lecithine (pharma kwaliteit). Voor de droge liposomen maken wij gebruik van biologische maltodextrine (aardappel als bron). Dus geen maïs.

Hoe worden echte liposomen gemaakt

De productie van liposomen: Een liposoom is veel meer dan een "vitamine-deeltje beplakt met lecithine-brokjes" en zeker heel veel meer dan een mengsel van vitaminen met bijvoorbeeld stearinezuur! Die andere vetten wordt de opname juist minder. Wij spreken over ECHTE LIPOSOMEN. Een belangrijke eerste stap is het oplossen van de actieve ingrediënten. Hoe kleiner de actieve ingrediënten, hoe hoger de opname. Na het oplossen worden de actieve deeltjes verpakt in een dubbele laag fosfolipiden. De kwaliteit lecithine speelt hier een grote rol! De wateroplosbare deeltjes bevinden zich in de liposoom, de vetoplosbare deeltjes in wand van de liposoom.

Twee vormen - vloeibaar en poeder: De vloeibare vormen zijn gemakkelijk te doseren en te consumeren. Zij kunnen worden toegevoegd aan niet warme vloeistof indien nodig. Hoge doseringen en combinaties zijn mogelijk. Nadeel is de houdbaarheid van deze vorm; vloeistoffen mogen niet: vervoerd, opgeslagen of getransporteerd worden bij temperaturen boven de 20 graden. Het risico bestaat dat de fosfolipiden laag breekt en de actieve deeltjes niet meer beschermt en dat de vetzuren ranzig worden. Een conserveringssysteem en afvullen onder stikstof helpen hierbij. De THT van deze vorm is 12 tot 36 maanden.

droge liposomen versus vloeibare liposomen

De droge vorm liposomen zijn geproduceerd net zoals de vloeibare liposomen. Nadat de blaasjes zich gevormd hebben volgen verschillende milde droog-stappen waarbij het water wordt verwijderd. De buitenzijde krijgt een drager in de vorm van bijvoorbeeld maltodextrine of ascorbinezuur. Groot voordeel is de houdbaarheid en stabiliteit van deze poeders. De opslag- en vervoers-condities gelden hier niet. Nadeel is de dosering, per 1 gram poeder kan er 30% tot 80% actieve ingrediënten in een liposomale omhulling worden aangeboden. In een capsule met 500 mg poeder bevindt zich dan minimaal 1/3 aan actieve ingrediënten, met een zeer hoge opname (4x tot 20x in verhouding tot tabletten). Een belangrijk verschil. Lees hier meer over echte liposomen.

liposomale micro nano vitamine

Hoe kleiner de vitaminen, hoe kleiner het liposoom, hoe hoger de opname, hoe beter de afgifte aan de lichaamscellen.

NIEUW liposomen in poedervorm

Het is gelukt, wij kunnen de vloeibare supplementen ook in droge vorm aanbieden. Onze unieke techniek "lipo dry technology" maakt het mogelijk om droge liposomen te maken, dus poeder dat bestaat uit gemicroniseerde (gefixeerde) deeltjes in een dubbele laag fosfolipiden omhuld door een "drager". Lees hier meer over droge liposomen. In de webshop vind je nu al zeven verschillende droge liposomen. Tot eind 2023 elke maand een nieuw product!

Klinisch onderzoek

Wij hebben een kleinschalig onderzoek uitgevoerd waarbij de ene helft van proefpersonen vloeibaar B12 kreeg en de andere helft B12 liposomaal in capsules. De bloedwaarden zijn nagenoeg identiek, dus de theorie is bewezen: de droge gecapsuleerde vorm is net zo goed als de vloeibare liposomale voedingssupplementen. 

alle liposomen overzicht

Vergelijking echte en andere "liposomen"

Een capsule L-glutathion van een collega (glas links) in vergelijking met de echte liposomale L-glutathion van Nutrins (glas rechts). De capsules zijn tegelijkertijd geopend en in water geleegd. 5 Seconden roeren met theelepel. Al na 10 seconden is de Nutrins mooi opgelost, dus die wordt goed opgenomen. Na 6, 12 en 24 uur bleef het beeld hetzelfde. Waar Nutrins een mooie emulsie blijft zie je bij anderen die werken met stearine of choline een "vettig" klontje" drijven op het water. Wij zien hetzelfde beeld bij alle vitaminen.

 

onderzoek liposomaal L-glutathion

 

Alle vloeibare en gecapsuleerde liposomale voedingssupplementen
 1. Nutrins liposomaal spermidine capsules
  Nutrins Spermidine in B-complex capsules
  Regular Price € 32,95 Special Price € 29,95 vanaf € 29,66
 2. Liposomaal vitamine D3 K2 capsules
  Nutrins D3K2 liposomaal 30 capsules
  Regular Price € 19,95 Special Price € 16,95
 3. Liposomaal glutathion capsules
  Nutrins Glutathion liposomaal 30 capsules
  Regular Price € 26,95 Special Price € 23,95 vanaf € 22,91
 4. liposomaal vitamine C capsules lipodrytechnology
  Nutrins Vitamine C 30 capsules liposomaal
  Regular Price € 21,95 Special Price € 19,95 vanaf € 18,66