Afvallen en gewichtsbeheersing

Afvallen en je gewicht beheersen kan op verschillende manieren

Hoeveel wil je afvallen? een paar kilo? 5 kilo of moet je echt aan het werk en moet je meer dan 10 kilo afvallen?

Er zijn verschillende manieren om af te vallen.

  • Je voeding aanpassen naar minder caloriën en meer proteïnen.
  • Het veranderen van je energiebalans
  • Het optimaliseren van je microbioom
  • Het veranderen van je eetmomenten
  • Het veranderen van je verbranding

Belangrijk bij het kiezen van een methode om af te vallen is niet alleen de hoeveelheid kilo's of het aantal BMI punten, maar wij kijken altijd naar de oorzaak van het overgewicht. Als je de oorzaak weet kun je pas een duurzame oplossing kiezen. om de oorzaak van je overgewicht te achterhalen is een telefonische afspraak, een bezoek in Apeldoorn of een afspraak met een coach de beste start. Kijk alvast op deze pagina. Wij beginnen altijd met de vraag: wat is volgens jouw de oorzaak, gebruik je medicijnen, bereid je je eigen eten en welke ervaringen heb je al met afslanken.

Wij helpen je graag naar een gezond BMI. Elk gezond lijf is een goed lijf. Dit is misschien iets anders dan dat ideale modellen-figuur dat je op facebook en instagram ziet. Goed is goed, gezond is gezond. Als die laatste paar kilo niet lukt dan hoort dat bij je.

Belangrijk: wij werken altijd met 2 fasen: afvallen en gewicht beheersen, dus de resultaten vasthouden Dat zijn twee heel verschillende processen. Tijdelijk afvallen en daarna (heel0 lang de resultaten behouden, elke fase heeft zijn eigen adviezen. Bij alles wat je leest en hoort over afslanken: bedenk steeds "gaat dit over afvallen of slank blijven".

1 - 5 kilo afvallen

Wil je een paar kilo afvallen in korte tijd dan heeft Juvo verschillende manieren om af te vallen. Bijvoorbeeld met intermittent fasting of Juvo Slim.

Wil je 1,5 tot 3 kilo afvallen in 3 maanden, zonder sport en zonder dieet, dan is het optimaliseren van je microbioom een optie. Bekijk hier het nieuwe probioticum.

5 - 15 kilo afvallen

Wil je meer dan 5 kilo afvallen dan raden wij je het RESET36 programma aan. Dit is een combinatie van intermittent fasting, voedingssupplementen, verschillende shakes & repen, Juvo proteïnen of low-carb recepten. Altijd in combinatie met slim bewegen (high intensity training) om de vetverbranding "aan te zetten". Val af tot aan een gezond BMI (niet meer). Bezoek de reset36-webshop

Vet verbranden of vocht verliezen?

Afvallen is vet verbranden. Bij veel dieeten merk je dat je vocht verliest. Het glycogeen in je spieren en je lichaam houdt veel vocht vast. Door het glycogeen, de opgeslagen suiker, te verbranden en niet aan te vullen verlies je vocht en dus gewicht. Helaas is dit effect van korte duur. Echt afvallen is dat overtollige vet verbranden dat er soms al jaren zit. Maar dit vet kun je pas als energiebron gebruiken al de voorraad glycogeen op is. Hier lees je meer over vetverbranden.

Wat is de oorzaak van jouw overgewicht?

3 manieren om af te vallen

Als je weet wat de oorzaak van je overgewicht is, kun je beter een afslank-methode kiezen waarmee jij je doel haalt. Op deze pagina een overzicht om zelf de oorzaak te vinden. Welke vorm van overgewicht heb jij? hoeveel calorieën mag je per dag? Wat is je BMI? en wat is BMR?

Wetenschap en Onderzoek

Wij willen onderbouwde en bewezen adviezen geven. Wij lezen alle belangrijke websites en nieuwsbrieven waar onderzoek wordt gepubliceerd over: voeding, metabolisme, afslanken en bewegen. Regelmatig publiceren wij nieuws over "afvallen" in de vorm van blog-artikelen. Soms een visie, soms goede tips en vaak belangrijk onderzoek dat je wat leert en waar je echt iets mee kunt. Je vind hier de blogs over afvallen.

Heb je vragen over afvallen? Neem contact met ons op. Bel, mail of chat.

afvallen doe je samen met een coach

Afvallen doe je samen met GezondMooiSlank.