Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Sport en fitness

Sport, fitness, voeding en supplementen

NIEUW van Nutrins alles voor je workout, de juiste samenwerkende nutriënten op het goede moment: de pre workout, het workout water en de after workout proteïnen shake.

nutrins workout serie sportvoeding

Voedingssupplementen voor sporters zijn echt booming. Elke sporter is zich bewust van de vorm en de prestaties van zijn of haar lichaam. Online worden sporters bestookt met prachtige supplementen die van alles beloven. Meer spiermassa, meer uithoudingsvermogen, betere proteïnen, nog betere prestaties.

Stoffen zoals carnitine, creatine, AAKG, cafeïne, beta-alanine, L-citrulline, ginseng, zink, peper en een serie aan geïsoleerde aminozuren. "Voer voor topsporters die veel en zwaar trainen?". Pre-workouts, proteïnenshakes en after-work-outs ondersteunen. Stap 1 is zwaar trainen, hard werken dus. "Als je raket-brandstof in je auto doet gaat ie echt niet vliegen". Wij vinden de science achter deze sexy ingrediënten nog te jong, maar wel veelbelovend. Met grote regelmaat wordt er nieuwe kennis gepubliceerd die wij direct verwerken in de Nutrins workout serie.

Online vindt je verschillende specialisten met suppletie voor krachtsporters (body builders). Wij hebben onze focus op voeding, vitaminen en mineralen voor amateur en topsporters, fitness en iedereen die bewust kiest om te sporten om gezond te blijven.

Voeding en vitaminen voor fitness

Stap 1 in elke sport is je voeding, aangevuld met supplementen die worden opgenomen door je lijf. 

Proteinenshakes, het echte verhaal

Eiwit is een belangrijke bouwstof voor je spieren. Eiwitten zijn gemaakt van peptiden die weer zijn samengesteld uit aminozuren. Je lijf bestaat voor ongeveer 12 kilo uit eiwitten (spieren, organen, botten en bloed). 

plantaardige proteïnen

Je hebt een grote voorraad aminozuren waar de hele dag door eiwitten mee worden gemaakt, die vervolgens ook weer worden afgebroken. Sommigen worden weer hergebruikt maar een deel wordt verteerd en uitgescheiden. 

Elke dag proteïnen eten

Dagelijks moet je de voorraad eiwitten aanvullen met alle aminozuren. 13 soorten aminozuren kan je lichaam zelf aanmaken, 9 soorten (essentiële aminozuren) moeten via voeding binnenkomen. Gemiddeld heb je per dag 40 tot 60 gram aminozuren nodig.

De vertering van eiwit

Als je voorraad op peil is maakt het niet uit wanneer je proteïnen eet. Voor of na het sporten, doe wat lekker voelt. Voor de aanvulling van je aminozuren-voorraad maakt het niet uit.

De vertering van eiwitten (van voeding tot aan voorraad beschikbaar aminozuren) is 4 tot 5 uur. De afbraak van eiwitten (het losknippen van de uit aminozuren samengestelde peptiden) vindt vooral in de maag plaats. Enzymen (proteasen) knippen de eiwitten in verteerbare stukjes. Bij teveel eiwit of te weinig verteringsenzymen belandt onafgebroken eiwit in de dikke darm en kun je verteringsproblemen ervaren zoals een opgeblazen gevoel of winderigheid. Kies dan voor "voorverteerde eiwitten" dat heet gehydrolyseerd

Bij een grote hoeveelheid eiwit in een maaltijd moet je ook letten op voldoende vezels. Nutrins voegt deze meestal toe aan haar shakes voor de verzadiging en de vertering.

Proteïnen worden niet opgenomen

Proteïnen zijn belangrijke bouwstoffen. Veel eiwitstructuren zijn te groot om de darmwand te passeren. Die worden dus opgeknipt in peptiden en aminozuren voordat ze de bloedsomloop bereiken. Je kunt je afvragen of het zin heeft om bepaalde eiwitten te eten of dat alleen maar zorgt voor voldoende aminozuren? Een oplossing is de liposomale technologie. Peptiden en kleine eiwitstructuren kunnen wij verpakken in een dubbele fosfolipiden-laag zodat het eiwit geheel wordt opgenomen.

Het geheel opnemen van eiwit-structuren zoals collageen, hyaluron en glutathion kan eigenlijk alleen maar in de liposomale vorm. Anders belanden er slechts een aantal aminozuren in de bloedbaan in plaats van de gewenste eiwitten. Nutrins heeft deze stoffen in nano-vorm in een liposoom gebracht. Verkrijgbaar als vloeibaar supplement en in capsules. 

Eiwittransitie van dierlijk naar plantaardig

Plantaardige bronnen zoals rijst, erwten, tuinbonen en algen leveren dezelfde aminozuren als vlees, vis en kip. Een biefstuk is misschien lekkerder als doperwten, maar voor de amino's is er weinig verschil. 

Weiproteïnen zijn gemaakt van melk (een reststroom bij de productie van kaas). Langdurig gebruik van dierlijke proteïnen (ook wei zoals WPC en WPI) kan de zuur-base-balans in het lichaam beïnvloeden. Wij kiezen daarom voor plantaardige proteïnen, goed voor mens en milieu. Om een volledig aminozuren-profiel te maken combineren wij altijd verschillende plantaardige bronnen.

Uitzondering: Het eiwit colostrum is gemaakt van gevriesdroogde biest, de eerste melk die een koe geeft in de eerste 12 uur na het kalveren.

Nadeel van de plantaardige eiwitten is de smaak. Dus wij voegen meestal (natuurlijke) zoetstof en natuurlijk aroma toe.

Sporten om af te vallen

Lichaamsbeweging speelt een grote rol bij gewichtsbeheersing. Op deze pagina alles over afslanken en ondersteunende supplementen.

Geen zin om te sporten?

Extra energie? in deze blog meer over de het verhogen van je energie. De eerste stap is het stellen van een doel, waarom wilde je meer gaan bewegen? Visualiseer je doelstelling, schrijf het op en plak het op je koelkast deur, je eerste stap in zelfmotivatie. 

Sportvoeding 

De basis is de vegan whole meal, een maaltijdshake met meer dan 40 verschillende kleurrijke superfoods. Deze shake is te combineren met de Vegan proteïnenshake. Met 2 shakes heb je alle vitaminen en mineralen binnen, in hun natuurlijke vorm. 

Een belangrijk sportvoedings-ingrediënt is water. Blijf gehydrateerd, drink voldoende.

Om elke shake nog verder te versterken heeft Nutrins een speciale shake-booster gemaakt. Geconcentreerde groenten, fruit en paddenstoelen die elk shake verrijken.

Meer voeding en voedingssupplementen voor sporters in de sport-webshop.

 

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-16 van 18

Pagina
per pagina
  1. -25%
    Nutrins Shake Booster
    Regular Price € 23,95 Special Price € 17,95
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-16 van 18

Pagina
per pagina