Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Sport en fitness

Sport, fitness, voeding en supplementen

NIEUW van Nutrins alles voor je workout, de juiste samenwerkende nutriënten op het goede moment: de pre workout, het workout water en de after workout proteïnen shake.

nutrins workout serie sportvoeding

Sport supplementen

Voedingssupplementen voor sporters zijn echt booming. Elke sporter is zich bewust van de vorm en de prestaties van zijn of haar lichaam. Online worden sporters bestookt met prachtige supplementen die van alles beloven. Meer spiermassa, meer uithoudingsvermogen, betere proteïnen, nog betere prestaties.

Stoffen zoals carnitine, creatine, AAKG, CAKG, cafeïne, beta-alanine, L-citrulline, ginseng, zink, peper en een serie aan geïsoleerde aminozuren. "Voer voor topsporters die veel en zwaar trainen?". Pre-workouts, proteïnenshakes en after-work-outs ondersteunen. Stap 1 is zwaar trainen, hard werken dus. "Als je raket-brandstof in je auto doet gaat ie echt niet vliegen". Wij vinden de science achter deze sexy ingrediënten nog te jong, maar wel veelbelovend. Met grote regelmaat wordt er nieuwe kennis gepubliceerd die wij direct verwerken in de Nutrins workout serie.

Online vindt je verschillende specialisten met suppletie voor krachtsporters (body builders). Wij hebben onze focus op voeding, vitaminen en mineralen voor amateur en topsporters, fitness en iedereen die bewust kiest om te sporten om gezond te blijven.De Nutrins workout serie is speciaal ontwikkeld voor vrouwen.

Voedingssupplementen fitness

Stap 1 in elke sport is je voeding, aangevuld met supplementen die worden opgenomen door je lijf. 

Voor het sport ( de pre work-out): je wilt goed opgeladen de gym betreden, vol energie om een mooie prestatie neer te zetten. Je kunt dan denken aan cafeïne (of 3 espresso's drinken). Met verschillende proteïnen bereid je je spieren voor op het zware werk. Vitamine B6 levert een bijdrage aan de energievoorziening in de spieren. B12 activeert je natuurlijke energie in het lichaam.

Tijdens je work-out zorg je voor voldoende hydratatie (vocht, water) en ondersteun je de energievoorziening naar je spieren met goede koolhydraten en taurine. Je zweet en vult je vocht aan samen met een electrolytencomplex, die "zouten" verlies je namelijk tijdens het zweten.

Na het je work-out verzorg je je spieren, allereerst door lekker te douchen en te rusten. Met bouwstoffen in de vorm van een selectie aan aminozuren (proteïnen) vul je de voorraden weer aan. Proteïnen na het sporten heb je in verschillende vormen: als individuele aminozuren zoals BCAA en L-glutamine, een compleet aminozuren-complex en collageen.

Proteinenshakes, het echte verhaal

Eiwit is een belangrijke bouwstof voor je spieren. Eiwitten zijn gemaakt van peptiden die weer zijn samengesteld uit aminozuren. Je lijf bestaat voor ongeveer 12 kilo uit eiwitten (spieren, organen, botten en bloed). 

plantaardige proteïnen

Je hebt een grote voorraad aminozuren waar de hele dag door eiwitten mee worden gemaakt, die vervolgens ook weer worden afgebroken. Sommigen worden weer hergebruikt maar een deel wordt verteerd en uitgescheiden. 

Elke dag proteïnen eten

Dagelijks moet je de voorraad eiwitten aanvullen met alle aminozuren. 13 soorten aminozuren kan je lichaam zelf aanmaken, 9 soorten (essentiële aminozuren) moeten via voeding binnenkomen. Gemiddeld heb je per dag 40 tot 60 gram aminozuren nodig.

De vertering van eiwit

Als je voorraad op peil is maakt het niet uit wanneer je proteïnen eet. Voor of na het sporten, doe wat lekker voelt. Voor de aanvulling van je aminozuren-voorraad maakt het niet uit.

De vertering van eiwitten (van voeding tot aan voorraad beschikbaar aminozuren) is 4 tot 5 uur. De afbraak van eiwitten (het losknippen van de uit aminozuren samengestelde peptiden) vindt vooral in de maag plaats. Enzymen (proteasen) knippen de eiwitten in verteerbare stukjes. Bij teveel eiwit of te weinig verteringsenzymen belandt onafgebroken eiwit in de dikke darm en kun je verteringsproblemen ervaren zoals een opgeblazen gevoel of winderigheid. Kies dan voor "voorverteerde eiwitten" dat heet gehydrolyseerd

Bij een grote hoeveelheid eiwit in een maaltijd moet je ook letten op voldoende vezels. Nutrins voegt deze meestal toe aan haar shakes voor de verzadiging en de vertering.

Proteïnen worden niet opgenomen

Proteïnen zijn belangrijke bouwstoffen. Veel eiwitstructuren zijn te groot om de darmwand te passeren. Die worden dus opgeknipt in peptiden en aminozuren voordat ze de bloedsomloop bereiken. Je kunt je afvragen of het zin heeft om bepaalde eiwitten te eten of dat alleen maar zorgt voor voldoende aminozuren? Een oplossing is de liposomale technologie. Peptiden en kleine eiwitstructuren kunnen wij verpakken in een dubbele fosfolipiden-laag zodat het eiwit geheel wordt opgenomen.

Het geheel opnemen van eiwit-structuren zoals collageen, hyaluron en glutathion kan eigenlijk alleen maar in de liposomale vorm. Anders belanden er slechts een aantal aminozuren in de bloedbaan in plaats van de gewenste eiwitten. Nutrins heeft deze stoffen in nano-vorm in een liposoom gebracht. Verkrijgbaar als vloeibaar supplement en in capsules. 

Eiwittransitie van dierlijk naar plantaardig

Plantaardige bronnen zoals rijst, erwten, tuinbonen en algen leveren dezelfde aminozuren als vlees, vis en kip. Een biefstuk is misschien lekkerder als doperwten, maar voor de amino's is er weinig verschil. 

Weiproteïnen zijn gemaakt van melk (een reststroom bij de productie van kaas). Langdurig gebruik van dierlijke proteïnen (ook wei zoals WPC en WPI) kan de zuur-base-balans in het lichaam beïnvloeden. Wij kiezen daarom voor plantaardige proteïnen, goed voor mens en milieu. Om een volledig aminozuren-profiel te maken combineren wij altijd verschillende plantaardige bronnen.

Uitzondering: Het eiwit colostrum is gemaakt van gevriesdroogde biest, de eerste melk die een koe geeft in de eerste 12 uur na het kalveren.

Nadeel van de plantaardige eiwitten is de smaak. Dus wij voegen meestal (natuurlijke) zoetstof en natuurlijk aroma toe.

Sporten om af te vallen

Lichaamsbeweging speelt een grote rol bij gewichtsbeheersing. Op deze pagina alles over afslanken en ondersteunende supplementen.

Geen zin om te sporten?

Extra energie? in deze blog meer over de het verhogen van je energie. De eerste stap is het stellen van een doel, waarom wilde je meer gaan bewegen? Visualiseer je doelstelling, schrijf het op en plak het op je koelkast deur, je eerste stap in zelfmotivatie. 

Sportvoeding 

De basis is de vegan whole meal, een maaltijdshake met meer dan 40 verschillende kleurrijke superfoods. Deze shake is te combineren met de Vegan proteïnenshake. Met 2 shakes heb je alle vitaminen en mineralen binnen, in hun natuurlijke vorm. 

Een belangrijk sportvoedings-ingrediënt is water. Blijf gehydrateerd, drink voldoende.

Om elke shake nog verder te versterken heeft Nutrins een speciale shake-booster gemaakt. Geconcentreerde groenten, fruit en paddenstoelen die elk shake verrijken.

Meer voeding en voedingssupplementen voor sporters in de sport-webshop.

Sport en Voeding

Bij sport en zware fysieke inspanning is het een voorwaarde om goede voeding te gebruiken en voldoende en goed te trainen! Sporters hebben energie nodig. De spieren en de lever hebben een voorraad glucose die wordt verbruikt. Als deze voorraad op is wordt energie uit vet-reserves gehaald en worden proteïnen omgezet naar glucose. De Juvo-shakes hebben een uitgebalanceerde samenstelling geschikt voor een fysieke topprestatie in uw sport. Complete voeding van Juvo en Nutrins en de supplementen van Vitomune en Nutrins-shop geven sporters een (bewezen) voorsprong.

Sporten om af te vallen

Combineer je dagelijkse extra inspanning met intermittent fasting (Alleen eten tussen 12:00 en 20:00 uur). Gebruik dan als eerste maaltijd de Nutrins Keto-shake in de middag Nutrins vegan proteïnen. Lees hier meer over het 12-20-dieet. Zonder vasten kun je ontbijten en lunchen met de Nutrins vegan Whole Meal. Als je ook sport gebruik je 1 x maal daags een Juvo proteïnen maaltijd extra of als maaltijdcomponent bij je avondeten.

Afvallen is gewicht verliezen door het verbranden van opgeslagen lichaamsvet. Focus op dit proces. Als je je streefgewicht hebt bereikt ga je pas werken aan spiergroei. SPORT NIET TE VEEL ALS JE WILT AFVALLEN Als je teveel sport of beweegt tijdens het afvallen kan het gebeuren dat je lijf (en vooral je geest) zorgt voor compensatie; er ontstaat een niet te weerstane trek in snelle calorieën. Beweeg maximaal 400 kcal extra per dag. Dat is ongeveer 40 - 60 minuten in de sportschool. Gemiddeld verbrand je daar tussen de 8 en de 12 kcal per minuut. Afhankelijk van je conditie, de activiteit en de intensiteit van de oefening. 400 kcal is een gemiddelde, bereken je BMR, je kunt tot 25% extra bewegen. Bovendien: bewegen is om opgeslagen energie te verbranden, krachttraining is voor spierkracht en spiermassa en een hoger BMR, dus uiteindelijk een lager BMI. Bereken hier jouw waarden.

Sporten voor gewichtsbeheersing

Calorieën verbranden en volhouden, dus cardio. Nu volgt de fase van werken aan spieren en het verhogen van je BMR om je streefgewicht te behouden. Lees hier alles over je BMR.

Sporten voor spiergroei - het verhogen van je BMR

Krachtsport stimuleert de aanmaak van spieren. Vul je voeding aan met Nutrins  proteïnen en colostrum. Na krachttraining hebben je spieren bouwstoffen nodig om de schade te herstellen en te groeien, hiervoor zijn proteïnen (aminozuren) nodig, maar ook koolhydraten, dit versnelt het herstel!

Koolhydraten voor het sporten

Voorafgaand aan het sporten levert Nutrins Whole Meal complexe koolhydraten, lange energie. De energie wordt goed verteerd en maximaal opgenomen om de cellen te voeden. Geen suiker! maar lange energie met een lage GI. Nutrins is alkalische voeding en vermindert verzuring.

Proteïnen na het sporten

Na het sporten levert Nutrins vegan Proteïnen de benodigde aminozuren die tijdens de slaap worden gebruikt voor het spierherstel. Je herstelt sneller na training. Plantaardige proteïnen met een volledig aminozuren-profiel kunnen langdurig gebruikt worden zonder bijwerkingen. Juvo raw green protein bevat ook wat koolhydraten. Deze koolhydraten verbeteren de vertering en de opname van de proteïnen. Nutrins proteine shake is versterkt met plantaardige vitaminen en mineralen.

Weerstand en herstel bij sport en zware fysieke prestaties

Voor sneller herstel is een combinatie van Nutrins whole meal, Nutrins proteïnen in een optimaal functionerende spijsvertering de basis. Afvallen en toch spieren opbouwen? versterk dan de proteïnen met colostrum.

Sporten, lekker bewegen, een half uur wandelen per dag of 3 x per week intensief in de sportschool, je lijf vraag om bouwstoffen. Proteïnen voor de opbouw en het behoud van je spiermassa, goede voeding die alle nutriënten bevat en goede bacteriën en enzymen voor je spijsvertering.

Verhoog je ATP-produktie

Meer energie met enzymen voor de cellen - RegulatProBio.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-16 van 17

Pagina
per pagina
  1. -13%
    Nutrins Shake Booster 165 gram
    Regular Price € 23,95 Special Price € 20,95
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-16 van 17

Pagina
per pagina