Enzymen

Enzymen voor spijsvertering en energie


Een enzym is een katalysator, een proteïn dat reacties in of buiten een cel mogelijk maakt. Alle chemische reacties die plaatsvinden de cellen, organen, botten, spieren, weefsels en organen, hebben enzymen nodig.

Spijsverteringsenzymen

Spijsverteringsenzymen helpen de spijsvertering met het kleiner maken van voedseldeeltjes zodat de nutriënten opgenomen kunnen worden door de darmwand. Als voeding niet goed of niet volledig wordt verteerd mis je voedingsstoffen en kunnen er bijverschijnselen ontstaan zoals een opgeblazen gevoel na een maaltijd of meer winden.
<3>Enzymen maken energie Andere enzymen helpen het lichaam in de produktie en het vrijmaken van energie (ATP). Energie voor de lichaamscellen.

Raw whole food enzymen

Enzymen worden aangemaakt in het lichaam door o.a. de alvleesklier. Ook krijg je via voeding (spijsverterings)enzymen binnen. Maar wel onbewerkte voeding zoals raw whole food. Raw betekent; geen verhitting, dan overleven de enzymen, whole betekent gehele voeding met vlies, kiem, schil en al. De natuur geeft aan whole food alle enzymen mee die nodig zijn om die voeding te verteren.
   
Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...