Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Mineralen

Mineralen

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina

Mineralen supplement

Op zoek naar mineralen supplementen? In onze webshop vind je verschillende essentiële mineralen supplementen, waaronder ijzer, calcium, zink en magnesium. Bekijk ons aanbod en bestel je supplementen direct! Lees hier meer over de natuurlijke multivitaminen en mineralen. 

Wat zijn mineralen?

Mineralen zoals ijzer, calcium, zink en magnesium zijn, net als vitamines, voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken. Ze zijn nodig voor een goede gezondheid en normale groei en ontwikkeling. Ongeveer 4% van ons lichaam bestaat uit mineralen. Voor een deel zijn deze ingebouwd in cellen, enzymen, weefsels, vitamines en hormonen. Als je gezond eet krijg je alle mineralen binnen die je nodig hebt. Maar worden alle mineralen uit voeding wel goed en gemakkelijk opgenomen? De biologische beschikbaarheid, de mate waarin mineralen worden opgenomen door lichaam is net zo belangrijk. Of je voldoende mineralen opneemt in je lichaam heeft alles te maken met wat je eet en de vorm waarin het mineraal in je eten voorkomt. De vorm bepaalt namelijk of het mineraal ook goed opgenomen wordt in je lichaam.

Beste mineralen supplement

Liposomale mineralen zijn micronutriënten verpakt in een liposoom. Het mineraal kan zo onbeschadigd het maagzuur passeren en wordt opgenomen in de dunne darm. Nutrins heeft o.a. liposomaal magnesium, de best opneembare vorm: magnesium bisglycinaat in een liposoom.

Bisglycinaat betekent dat er 2 glycine deeltjes om het mineraal zijn gevouwen. Een soort beschermlaagje. Helaas lost de glycine op in water. Als dat in de dunne darm plaatsvindt is het prima. Helaas bevat de maag ook water. De beschermende werking van de glycine valt dan weg. Daarom maakt Nutrins alleen ijzer-bisglycinaat, magnesium-bisglycinaat en zink-bisglycinaat in de liposomale vorm.

Nutrins maakt 3 verschillende mineralen in een liposomale vorm;

Multi mineralen supplement

De essentiële mineralen die je lichaam nodig heeft zijn: Calcium, Magnesium, Fosfor, Kalium, Natrium, Chloride. De spoorelementen die je lichaam nodig heeft zijn: IJzer, Jodium, Koper, Zink, Selenium, Mangaan, Molybdeen, Chroom, Fluoride.

Een multi mineralen supplement vind je in de Nutrins voedingsshakes. Er wordt een blend van 10 verschillende groenten gebruikt. Daarenboven ook de plantaardige multi. Een selectie van 10 plantaardige extracten die de belangrijkste mineralen bevatten. Hier meer informatie over de samenstelling van de plantaardige multi. Hier vind je de producten met multi vitaminen en multi mineralen.

Mineralen voeding

Voeding waar veel mineralen in zitten zijn brood, vlees, peulvruchten, zuivel en vis. Het is nu trendy om geen brood te eten (gluten en koolhydraten) en met regelmaat vegan te eten. Het is daarom verstandig om mineraalrijke groenten en fruit extra te eten. Extra groenten, noten en cacao helpt.

Magnesium supplementen

Magnesium activeert je natuurlijke energie in het lichaam, helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen. Daarnaast is magnesium goed voor het behoud van sterke botten, van belang voor het behoud van sterke tanden, helpt bij het celdelingsproces, helpt bij het opbouwen van (lichaams)eiwit, helpt bij het handhaven van de normale balans in de water- en mineralenhuishouding van het lichaam, draagt bij aan de geestelijke veerkracht en een heldere geest, is belangrijk voor een normale spierwerking, heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel.

IJzersupplement

IJzer activeert je natuurlijke energie in het lichaam, helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen, voor het behoud van sterke botten, is van belang voor het behoud van sterke tanden, helpt bij het celdelingsproces, helpt bij het opbouwen van (lichaams)eiwit, helpt bij het handhaven van de normale balans in de water- en mineralenhuishouding van het lichaam, draagt bij aan de geestelijke veerkracht en een heldere geest, is belangrijk voor een normale spierwerking, heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel.

Zink supplementen

Voor het behoud van sterke botten, helpt bij het celdelingsproces, bij grote geestelijke inspanning, goed voor de concentratie en het geheugen, voor het behoud van een heldere geest, helpt bij geestelijke druk en inspanning, is goed voor het gezichtsvermogen, draagt bij aan het behoud van normaal haar, draagt bij aan een normale hormoonhuishouding, helpt bij het gezond houden van de huid, heeft een positieve invloed op het immuunsysteem, draagt bij aan een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten, is een antioxidant, draagt bij aan een normale vruchtbaarheid van de man/vrouw, goed voor de kwaliteit van sperma.

terug naar de pagina supplementen.

contact met gezondmooislank

 

liposomale mineralen en vitaminen van nutrins