Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Immuunsysteem versterken

Immuunsysteem versterken met supplementen

Het versterken van je weerstand begint met gezond gevarieerd eten, voldoende inspanning en ontspanning, je lichaamsgewicht beheersen en stress reduceren. Daarnaast is het vermijden van belasting van je immuunsysteem (als volwassene) aan te bevelen, dus hygiëne. Voor opgroeiende kinderen zien wij dit anders, hun weerstand moet zich ontwikkelen en moet oefenen.

Voedingsupplementen hebben een ondersteunende rol.

immuunsysteem versterken voeding

De bekenste is vitamine C dat ondersteunt de afweer van het lichaam.

De B-vitaminen (B6, B11 en B12) zorgen mede voor de normale werking van het immuunsysteem en een goede weerstand.

De mineralen ijzer, koper, seleen en zink hebben een positieve invloed en helpen het immuunsysteem.

ProVen heeft voor elke leeftijd een speciale multi-vitaminen, Nutrins heeft ene liposomale multi-vitamine (vloeibaar en in capsules). 

Immuunsyteem boosten

Hoe versterk je je immuunsysteem? Een boost voor je systeem is het optimaliseren van je lifestyle. 

  • Gezond gevarieerd eten: de schijf van vijf is het minimale. Gevarieerde voeding betekent echt tientalle verschillende voedingsmiddelen. Per dag 5 soorten groenten en verschillende kleuren fruit. Voldoende water, vers en vaker biologisch. Verminder je vleesconsumptie en vervang dat door plantaardige eiwitten. De nutrins vegan whole meal helpt hierbij.
  • Inspannen en ontspannen. Meer lichaamsbeweging waarbij alle vormen goed zijn maar ideaal is regelmatig kracht-training voor het behoud van je spiermassa. Ontspannen betekent niet uren gamen op je telefoon maar is vooral sociaal ontspannen, met andere mensen samen zijn, iets leuks of iets nuttigs doen. Goed voor je weerstand en het verlengt de levensduur. Zorg voor voldoende slaap, 7 - 8 uur per nacht, elke nacht.
  • Beheers je lichaamsgewicht, val af of voorkom dat je aankomt als je boven de 50 bent. Teveel verkeerde kilo's (vet) leiden tot laaggradige ontstekingen, een permanente belasting van je immuunsysteem. Op deze pagina meer informatie over afvallen en gewichtsbeheersing.
  • Stress reduceren. Hoe verminder je de dagelijkse stress? Je verhoogt de mate waarin je om kunt gaan met stress door adaptogenen toe te voegen aan je gezonde gevarieerde voeding. Fysieke inspanning draagt bij aan het verwerken. Maar het meest effectief is een zoektocht naar de oorzaak van jouw stress. Neem het besluit om de oorzaak aan te pakken.
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

per pagina