Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Supplementen

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen zijn bedoeld als aanvulling op de dagelijkse voeding. Ze bevatten vitaminen, mineralen, enzymen en bacteriën. Deze micronutriënten vind je uiteraard ook in gezonde verse voeding. Supplementen worden verkocht in de vorm van pillen, poeders, druppels, capsules of drankjes. Bekijk alle producten onderaan deze pagina.

Micronutriënten worden ook door producenten toegevoegd aan voeding. Bekend zijn de vitamine A in boter, fluor in drinkwater en extra calcium in melk. Het compleet maken van je eten kan ook met macronutriënten. Denk dan aan extra vezels, meer proteïnen, meer water drinken of de goede vetten (vis en olijfolie) consumeren. Het is volgens de wet een geconcentreerde bron van één of meerdere vitamines, mineralen of andere nutriënten met een voedingskundig of fysiologisch effect.

Het doel van voedingssupplementen

Het doel van voedingssupplementen innemen is je voeding compleet maken, zodat je dagelijks alles binnenkrijgt wat je nodig hebt. Moet dat in de vorm van een pil? Natuurlijk niet, maar soms is het gemakkelijk om een voedingssupplement te nemen. Ook komt het in veel situaties voor dat er een tekort moet worden aangevuld. Dan is een capsule of poeder mooi afgemeten en geconcentreerd.

Er zijn verschillende inzichten over hoeveel je nodig hebt. Zo heeft de overheid een RI opgesteld, de referentie-inname. Vroeger heette dat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Volgens de Gezondheidsraad hebben verschillende groepen mensen een tekort aan vitaminen en mineralen en eten we te weinig vezels. Wij schatten in dat 3 tot 5% van de bevolking in Nederland en België echt compleet en gezond eet.

Voedingssupplementen online kopen

Ongeveer een derde van alle voedingssupplementen worden in Nederland online gekocht. Vaak zijn dat herhalingen, consumenten hebben vaak een favoriete merk en kopen op dezelfde plekken hun voedingssupplementen. Ook laten veel mensen zich verleiden door wervende blogs en online advertising. Als je een voedingssupplement kiest, mag je ook iets verwachten. Kies goed en laat je voorlichten. Er zijn in Nederland nog steeds ruim 800 zelfstandige drogisten en reformers die alle kennis in huis hebben. Ook kent Nederland veel orthomoleculair therapeuten (dat is iets anders dan een supplementen-deskundige). Bij GezondMooiSlank kun voedingssupplementen online kopen. Wij voorzien je graag van meer informatie en advies: neem telefonisch contact, kom langs in Apeldoorn of stuur ons een e-mail.

Waarom een aanvulling op je dagelijkse voeding goed is

We gebruiken voedingssupplementen als een aanvulling op onze dagelijkse voeding, een suppletie. Probeer altijd met gezond eten en een gezonde lifestyle je gezondheidsdoel te bereiken. Een voedingssupplement is geen vervanging voor gezonde voeding en een gezonde lifestyle. Lukt dat niet of vind je dat niet gemakkelijk genoeg, dan zijn wij er. De meeste mensen kopen voedingssupplementen voor hun weerstand, voor meer energie of gewoon voor de zekerheid.

Wat zijn de beste voedingssupplementen?

Een goed voedingssupplement is veilig. Wat op het etiket staat, moet er in zitten, niet meer en niet minder. Bij GezondMooiSlank screenen wij met grote regelmaat onze leveranciers. De beste voedingssupplementen zijn supplementen die doen wat ze beloven. De eerste stap is dan dat de kwaliteit van de ingrediënten perfect moet zijn en dat de opname in het spijsverteringssysteem goed is. Een goede biologische beschikbaarheid heet dat.

Een nieuwe technologie is de liposomale vorm van vitaminen. Deze vorm maakt het mogelijk om elk ingrediënt door de darmwand in de bloedbaan te krijgen. Het wordt dus goed opgenomen, zodat het vervolgens zijn functie kan uitoefenen. Hier lees je exact hoe wij liposomen maken.

Hoe te gebruiken?

Gebruik voedingssupplementen, tenzij expliciet anders geadviseerd, altijd bij een maaltijd. Veel supplementen houden niet van hitte, dus bij ontbijt of lunch is prima. Niet in combinatie met fruit (grapefruit), koffie of thee. Doordat je eet, daalt de zuurgraad in je maag en daardoor worden supplementen niet te vroeg afgebroken. Ze worden vooral in je dunne darm opgenomen.

Voedingssupplementen bij afvallen

Wist je dat de helft van Nederland overgewicht heeft? Als je wilt afvallen kun je verschillende keuzes maken. Beantwoord voor jezelf de volgende vragen. Wil je snel resultaat of wil je een lang effect bereiken? Weet je de oorzaak van het overgewicht? Helpt het om even de energiebalans aan te passen, of speelt er meer? Informeer jezelf grondig en consulteer anders een deskundige die je informeert, motiveert en begeleidt. Voedingssupplementen bij afvallen hebben de volgende doelstellingen:

 • Honger stillen / trek verminderen
 • Glycogeen / vet verbranden
 • Energie verhogen
 • Ondersteuning van de hormoonbalans (leptine, ghreline, insuline)

Wij kiezen voor een complete aanpak die gebaseerd is op een duurzame aanpassing van je lifestyle. Een combinatie van intermittent fasting, HII-training (HIT), minimaal koolhydraten eten en voedingssupplementen die passen bij afvallen. Een echte reset van lifestyle dus.

Supplementen als je zwanger wilt worden

Heb je de wens om zwanger te worden? Dan krijg je al snel het advies om foliumzuur te gebruiken. Alleen wordt dat heel slecht opgenomen in de dunne darm. Check of je voedingssupplement folaat bevat in plaats van foliumzuur. Bij een zwangerschapswens gelden eigenlijk dezelfde regels als bij een gezonde lifestyle: goed ontspannen, regelmatig inspannen (haal dagelijks de beweegnorm), compleet en gezond eten en voldoende water drinken. Klinkt gemakkelijk toch?

Voedingssupplementen zonder toevoegingen

Steeds vaker vragen mensen ons om voedingssupplementen zonder toevoegingen. Ook is er vraag naar vegan supplementen en natuurlijke vitaminen. Onder het merk Nutrins hebben wij naast de hoogopneembare liposomale vitaminen ook als enige een natuurlijke plantaardige vitamine. Niet synthetisch, maar zuivere extracten uit groenten, fruit, paddenstoelen en algen. Hier vind je een uitleg over de productie van natuurlijke vitaminen. Meer over de missie en het concept van Nutrins vind je op onze website.

In onderstaand overzicht een handige zoekhulp om elk voedingssupplement te vinden:

contact met gezondmooislank

Supplementen
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-16 van 56

per pagina
 1. -11%
  H.O.P.E. formule basis
  Regular Price € 70,85 Special Price € 62,95
 2. H.O.P.E. formule compleet
  Regular Price € 149,95 Special Price € 139,95
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-16 van 56

per pagina