Kruiden

Fytotherapie, gezonde kruiden

Kruiden worden al eeuwen gebruikt om hun bijzondere inhoudsstoffen en de effecten op gezondheid. De wetenschap achter gezondheid uit planten heet fytotherapie, een belangrijk onderdeel van de natuurlijke geneeskunde. Een groot gedeelte van de huidige medicijnen vind zijn oorsprong in planten. De actieve stoffen in een plant worden geïsoleerd en synthetisch nagemaakt. Geïsoleerde stoffen zijn: te meten, te analyseren en vaak ook te patenteren. In de fytotherapie worden gedroogde planten en plant-extracten gebruikt.

Fytotherapie in voedingssupplementen

Concentraten van planten, dus ontdaan van vezels, water en andere ballaststoffen, worden aangeboden als voedingssupplement. De opname van de plantaardige stoffen is afhankelijk van hulpstoffen. Om de concentraten te opnemen door de darmen worden planten-extracten en concentraten verpakt in liposomen. in 2021 gaan er 6 studenten afstuderen op de liposomale fytotherapie in de liposomenfabriek.

Alle liposomale supplementen vind je hier in de webshop.

Antioxidanten

In kruiden vind je ook de groep antioxidanten. ProVen heeft een compleet antioxidanten-complex toegevoegd aan de Four Pillars.

Nutrins heeft ook Kurkuma en Resveratrol in de liposomale vorm.

Kruiden: plantenextracten en concentraten in liposomen.
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina