Gezondheidsblog

  1. Teveel eten is NIET de oorzaak van obesitas

    Teveel eten is NIET de oorzaak van obesitas
    September 13, 2021 American Society for Nutrition Teveel eten is niet de oorzaak van obesitas. Dit is een uitdaging voor de energiebalans die zegt dat gewichtstoename ontstaat doordat mensen meer energie consumeren dan dat zij verbruiken. De onderzoekers stellen dat obesitas geen verstoring in de energiebalans is maar dat gekeken moet worden naar de onderliggende biologische mechanismen. Het koolhydraten-insuline model...
  2. Microbioom en flavonoïden-rijke voeding verlagen bloeddruk

    Microbioom en flavonoïden-rijke voeding verlagen bloeddruk
    Voeding rijk aan flavonoïden zoals bessen, appels, peren en rode wijn lijken een positief effect te hebben op de bloeddruk. Dit bloeddruk-verlagende effect is afhankelijk van de samenstelling van het microbioom volgens nieuwe onderzoek gepubliceerd in “hypertension” (hoge bloeddruk). Microbioom en flavonoïden-rijke voeding verlagen bloeddruk American Heart Association 23 August 2021 Ons microbioom, de bacteriën in de darmen, speelt een...
  3. Verrassend onderzoek: je BMR verandert, alleen niet wanneer jij denkt.

    Verrassend onderzoek: je BMR verandert, alleen niet wanneer jij denkt.
    Bijna iedereen herinnert zich nog wel de tijd dat je kon eten wat je maar wilde zonder dat je aankwam. Een nieuwe studie suggereert dat je metabolisme, de mate waarin je calorieën verbrandt, veel eerder in je leven op topniveau is en veel later daalt dan dat werd gedacht. Gepubliceerd in Science. Als wij verouderen zijn er verschillende fysiologische veranderingen in...
  4. De hoge biologische beschikbaarheid van liposomale vitaminen

    De hoge biologische beschikbaarheid van liposomale vitaminen
    Wat is biologische beschikbaarheid Biologische beschikbaarheid is de mate waarin een actieve stof, een vitamine bijvoorbeeld, in de bloedbaan arriveert. De vitaminen moet beschikbaar, toepasbaar zijn voor het lichaam. Belangrijk bij biobeschikbaarheid is dat de actieve stof onverandert in de circulatie (bloedbaan) aankomt. De beschikbaarheid van een actief ingrediënt wordt ook uitgedrukt als F van “force” de kracht. Een F...
  5. Liposomaal vitamine C kopen 10 gouden tips

    Liposomaal vitamine C kopen 10 gouden tips
    Waar moet je op letten als je liposomale vitaminen koopt? Er worden steeds meer vitaminen aangeboden in liposomale vorm. Er zijn veel verschillen in de kwaliteit en opneembaarheid. In deze blog 10 praktische tips die je helpen om de beste te selecteren. Zijn het echte liposomen? Een liposoom moet gemaakt zijn met goede lecithine die gegarandeerd vrij is van PAK’s...
  6. Hoe eet je voldoende proteïnen?

    Hoe eet je voldoende proteïnen?
    Tips, vragen en antwoorden over proteïnen (polypeptiden) en eiwitrijke voeding. Teveel of te weinig proteïnen? Eiwitten zijn de bouwstof van je spieren, huid, botten, organen, hormonen, enzymen, neurotransmitters en andere lichaamsdelen. Eiwitten zijn nodig om lichaamscellen te creëren en ter repareren. Een proteïne is opgebouwd uit aminozuren die aan elkaar verbonden zijn door peptide-verbindingen. Een peptide is een molecuul dat bestaat uit...

6 producten(en)