Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Het laatste dieet

het laatste dieet, afvallen en gewichtsbeheersing met succes

Terug naar de pagina Maaltijdvervangers.

Mijn laatste dieet

Nog 1x afvallen want deze aanpak betekent succesvol afvallen.

Ik heb het voor u in augustus 2018 bewezen!

**** Van 1 augustus tot 30 oktober; de voorlopige eindstand= - 13,4 kilo. Plus een toename in spiermassa!
Bekijk hier mijn aanpak.**** Vanaf november tot 1 februari de fase van gewichtsbeheersing, weer  -13 kilo. Totaal van 98 naar 71,8
**** Gewichtsbeheersing van 1 februari tot half april, toch 1,5 kilo kwijt, nu op 70,4
**** Juli 2019, de balans is bereikt, met weinig moeite al een half jaar stabiel ( 70 - 71 kilo). De Reset is gelukt!

**** Mei 2022, slechts een paar coronoa-kilo's aangekomen! Gelukkig heb ik met Nutrins een nieuw intermittent fasting pakket gemaakt. (Keto & protein)

Sinds mijn 15e jaar (1980) kamp ik met overgewicht; een positieve energiebalans met verkeerde voeding en relatief te weinig beweging. Een portie stress eroverheen en op de middelbare school gebruikte ik al blikjes Slimfast.

Op kamers wonend was er bier en fastfood in overvloed, en overal beschikbaar. Goede tijden; 5 kilo erbij. Daarna de eerste baan met het eerste salaris. Werkend in de reclame eind jaren 80 was een groot feest. Veel uit eten, veel vieren en weer 5 kilo extra. Helaas werkte het ziekenhuis-dieet maar eventjes.

Toen overgestapt naar een gezondere industrie, de zelfzorg en homeopathie. Heerlijk werken in een groot bedrijf, met bedrijfskantine… Tsja, je wilt wel gezond doen, maar die kroketten en kaassoufflés leken echt op mij alleen te wachten. Een paar pogingen gedaan met vetblockers, vetbinders en “energieverhogers”. Te weinig resultaat. Weer 5 kilo.

10 Jaar verder, als interimmanager en consultant door het hele land actief en levend in de auto. Ik kende elke benzine-pomp-shop…. Even een snelle hap, bloedsuiker omhoog en we kunnen er weer tegen…. 5 kilo extra. 8 Weken naar een coach en met een keto-dieet verdwenen er weer wat kilo’s. Maar niet voor lang helaas.

slimfast pizza juvo maaltijdvervangers afvallen

En toen kwam ik in het buitenland Juvo tegen. Raw whole foods, in gemakkelijke poedervorm, complete maaltijden, biologisch met alles erin wat je nodig hebt. Ik besloot meteen importeur te worden in 2010. De eerste bestelling was 6 bussen waarvan ik er zelf 4 heb gebruikt om te testen. Meer energie, beter uitstraling en afgevallen. Inmiddels importeren wij containers vol Juvo.

Als ondernemer in de afgelopen jaren gezond gegeten met af en toe een uitspatting. Als amateur-kok moet je toch wat uitproberen en een goed glas wijn maakt een eigen 5 gangen-diner pas compleet. Dus ondanks mijn Juvo-ontbijt en af toe een Juvo-lunch kroop de wijzer van de weegschaal weer teveel naar rechts.

Detoxen zou het antwoord zijn. Het reinigen van het spijsverteringssysteem zorgt voor een betere vertering en opname van nutriënten. Het in balans brengen van de darmflora helpt omdat sommige bacteriën graag vet opnemen en anderen graag koolhydraten opnemen. Welke stam (firmicuten) was nou het beste?

In 2016 startte ik een blog. Voeding-vertering-vitaliteit waar ik mijn kennis en ervaring deel en waar ik met regelmaat nieuwe onderzoeken bespreek. Alle populaire diëten hebben we geanalyseerd. Mijn eigen interesse in gewichtsbeheersing leidde ertoe dat ik continu op zoek ben geweest naar nieuwe producten, nieuwe inzichten en nieuwe data over gezondheid, spijsvertering, energie, overgewicht en gewichtsbeheersing.

 

Verschillende dogma’s over obesitas, overgewicht, voeding en beweging heb ik zien sneuvelen.

"Glucose- versus vetverbranding"

Glucose is de gemakkelijkste energiebron voor je lijf, dat is de benzine. Proteïnen worden bij gebrek aan koolhydraten omgezet in glucose. Je lijf slaat glucose op in je lever en spieren en als er energie nodig is wordt als eerste glucose gebruikt. Als glucose niet opgebrand wordt, slaat het lichaam overtollig energie op als lichaamsvet. Lichaamsvet is een orgaan dat hormonen produceert en zichzelf in stand wil houden. Als er geen of niet op tijd glucose voorradig is wordt er lichaamsvet verbrand. Je lichaam in de vet-verbrandings-modus zetten kan alleen tijdelijk als je absoluut geen koolhydraten consumeert. De zogenaamde lipolyse=ketose, die niet te lang mag duren.

"Training in bepaalde hartslag-zones"

Dit leidt niet tot meer vet-verbranding. Het lichaam bepaalt zelf welke opgeslagen brandstof het gemakkelijkst en met zo min mogelijk moeite kan worden aangewend. Dus eerst glucose totdat het op is, dan vet en dan spierweefsel. Een hogere hartslag helpt je wel meer calorieën per minuut te verbranden. AUB maximaal 220 minus je leeftijd. Na een inspanning (bijvoorbeeld in de sportschool) meet je je conditie door de snelheid waarmee jouw hartslag weer daalt in de cool down. Monitor dit en zie hoe je conditie vooruit gaat. 

"Buiktraining leidt niet tot minder buikvet"

Elke vorm van trainen is goed maar de locatie van opgeslagen vet die wordt aangesproken voor energie wordt door het lichaam zelf bepaald. Bruin vet is mooi vet. Dat zorgt voor je lichaamstemperatuur en verbrandt vet (opgeslagen calorieën). Het vet bruine vet wordt actief als het lichaam het koud heeft en zorgt er dan door verbranding voor dat de lichaamstemperatuur op peil blijft.

"Lipolyse - Ketose (vetverbranding) begint als de glucose op is."

Vasten leidt tot vet-verbranding. Stel je ontbijt uit. “De belangrijkste maaltijd van de dag” het is niet aangetoond! Als je ’s morgen geen honger hebt, eet dan niet. (Wel drinken). Proteïnen zijn moeilijker te verteren. Het kost het lichaam meer energie om 1 gram proteïnen te verteren als 1 gram koolhydraten.

De mooiste bron van proteïnen zijn de plantaardige proteïnen, die ook alle benodigde aminozuren kunnen leveren. Het verzadigt goed. Naar behoefte worden proteïnen via de citroen-zuur-cyclus omgezet in "koolhydraten". Proteïnen worden opgeslagen in het lichaam en op het moment dat zij nodig zijn, bijvoorbeeld om spieren te repareren worden zij “opgehaald”.

"Koolhydraten zijn goed, suiker niet. En vet?"

De nuance, daar gaat het altijd om. Complexe koolhydraten zoals bijvoorbeeld volle granen (zetmeel en vezels) hebben een lage glycemische index (suikerwaarde) het geeft langer energie en voorkomt pieken in het bloedsuiker. Vetten zijn ook belangrijk, ook hier weer de plantaardige vormen, die het winnen van de dierlijke. De discussie en het onderzoek over goede en slechte vetten is nog niet klaar. Is kokosvet nu wel of niet goed? Die omega-3? Hoe zuiverder hoe minder effect…. Roomboter mag weer wel en de prijs schiet omhoog. Olijfolie (eerste koude persing) is goed, maar kun je er nou wel of niet mee wokken? Als het maar niet rookt. Bij vetten geldt: zorg voor verschillende plantaardige bronnen.

Balans is je energievoorraad aanvullen met 1/3 koolhydraten, 1/3 vet en 1/3 proteïnen. Maar afvallen? Dat is iets anders. Een tijdelijke aanpak om teveel opgeslagen energie duurzaam te verwijderen. Opgeslagen energie in de vorm van lichaamsvet bestaat uit vetcellen die gevuld zijn met vet. Als de energie wordt gebruikt raakt de cel leeg (leger) maar de cel blijft bestaan. (Die vetcellen die gemaakt zijn in mijn tienerjaren werden om de 10 jaar geleegd waarna ze zich langzaam weer vulden.)

"Een gezond BMI? Waar ligt de grens? Wat is BMR?"

Hoe lager de grens, hoe meer mensen obese zijn of overgewicht hebben. Een analyse van de statistiek geeft aan dat een BMI 2 punten hoger mag, liever niet lager, om langer te leven. Hoeveel energie heb je nodig om gezond te leven en niet aan te komen? Er zijn verschillende formules en tabellen. Maar je dagelijkse behoefte wordt ook bepaald door je activiteit, en je metabolisme. Metabolisme (bij mensen die niet ziek zijn), je verbranding, houdt verband met je dagelijkse activiteit. Dit wordt dan je BMR genoemd. Je basaal metabolic rate. De hoeveelheid calorieën die elke dag worden verbrand om alleen maar in leven te blijven. Je BMR vermenigvuldig je met een activiteitsscore en je hebt jouw behoefte. Belangrijk is dus om je BMR op peil te houden.

Lees hier alles over het verbranden van opgeslagen lichaamsvet.

sport afvallen metabolisme BMI BMR

2 Manieren; dagelijks bewegen of doe aan krachttraining die spieren opbouwt ( in kracht en volume). Leer jouw metabolisme dat geconsumeerde energie wordt gebruikt; met andere woorden, sport en beweeg vaak, met regelmaat, maar niet altijd te intensief. Als vuistregel; 400 calorieën extra per dag leidt tot gewichtsverlies. Daarboven beginnen er allerlei processen in het lichaam die een niet te weerstane honger genereren! Hier vind je mijn trainingsschema.

Mijn laatste dieet

Stel je zelfs SMART-doelen. Realiseer je dat afvallen een duurzame verandering in je leven betekent. Na het afvallen heb je minder calorieën nodig om dat overgewicht in stand te houden. Je kunt nooit meer terug naar de levensstijl die er voor zorgde dat je te zwaar werd.

1. Eet niet meer na 20:00

2. Stel je ontbijt uit tot 12:00

3. Ontbijt rond het middaguur met voornamelijk vet en proteïnen om je vetverbrandings-fase (lipolyse) te verlengen.

4. Lunch rond 15:00 met gezond proteïnen rijk eten inclusief een klein beetje koolhydraten.

5. Diner met alle macronutriënten. Bij voorkeur, vers kleurrijk, plantaardig, maar laag in de koolhydraten!

6. Beweeg 400 calorieën extra = 50 minuten cardio-training per dag.

De wetenschap achter dit dieet

Ik heb gekeken naar alle inzichten en de laatste science in gewichtsbeheersing. Wat werkt niet en wat werkt wel, en vooral waarom werkt een dieet. 
De basis achter elk succes is minder calorieën en meer verbranden. Maar wat moet je dan eten?
Mijn laatste dieet is een combinatie van: Weinig calorieën (maar wel alle voedingsstoffen), meer verbranden door sport, intermittent fasting (maar 8 uur per dag eten), mindful eten (eten met aandacht), ketose- en glucose verbranding beheersen, bacteriën voor de darmflora, het DASH-dieet en de adviezen van de Gezondheidsraad.

Wat moet je doen om af te vallen?

Mijn invulling van dit laatste dieet = 12:00 Nutrins keto-shake met 100 ml yoghurt en 300 ml water en 6 gram Colostrum. Probiotica van Pro-Ven (5 miljard) met multi vitaminen-mineralen (200% ADH). 15:30 Nutrins vegan proteïnen shake met 100 ml yoghurt en 300 ml water. 17:15 – 18:30 cardio en krachttraining 500 calorieën. 6x per week. (cardio-cardio-kracht-cardio-cardio-kracht)

Meestal combineer ik 30 - 40 minuten cardio met een aantal krachtoefeningen, verschillende spiergroepen op verschillende dagen. 19:30 diner met 800 – 1000 calorieën met veel groente, sla, zelfgemaakte groentesoep, mager vlees (biefstuk, kip, varkenshaas) of vis (zalm, makreel). En af en toe een "lekker diner". Het kan echt, soms, 2 broodjes shoarma met knolflook-yoghurt ipv knoflooksaus. Per dag 1,5 liter water en een sloot koffie. (Die koffie verminderen we later wel tot 4 koppen filterkoffie per dag).

Gestart op 1 augustus 2018. Op 10 september: 7% minder vet, 7% meer spieren, minus 8,1 kilo. 3 Punten lager BMI en ik vind dat ik er weer goed uitzie. (De gedetailleerde formulering van mijn eigen SMART-doel houd ik toch liever prive)
Lees hier hoe ik dit doe.

10 tips die iedereen helpen om af te vallen

1. Eet bewust met aandacht ZONDER TV en ZONDER GSM.
2. Schep je eten in de keuken op en gooi de pan leeg in de afvalbak, daarna pas eten.
3. Gebruik donkergekleurde ontbijtbordjes voor je diner.
4. Trek? dat is dorst! Neem eerst een glas water.
5. Eet kleurrijk, vers, biologisch en bij voorkeur lokaal.
6. Eet van 12:00 tot 20:00 daarbuiten helemaal niets (wel koffie, thee, water).
7. Alcohol (wijn) doet helemaal niets voor je lichamelijke gezondheid.
8. Vervang mayonnaise door yoghurt, eet alleen volkoren als je gluten tolereert.
9. Ga je de fout in? Geniet ervan maar schakel direct terug en compenseer met extra beweging.
10. Leer meer over doelen stellen, coach jezelf of zoek je een coach. Laat je omgeving jou dagelijks motiveren met complimenten en het verwijderen van verleiding.

p.s. Wil je hulp of advies? Rechtsonder vind je de live-chat. Als ik er niet ben hier de contactpagina. 

Complete aanpak afslanken

Alle kennis en ervaring van de afgelopen 6 maanden vind je terug in onze nieuwe aanpak RESET36. Een reset36-programma bestaat uit de volgende componenten: ampullen, probiotica, vitaminen, vezels, detox en en voedingsplan. Afvallen is mensenwerk daarom werken wij met getrainde coaches. Meer weten? Bezoek hier de website van reset36. Of bel voor een persoonlijk advies van Rinjo.

NIEUW met mijn eigen kennis en ervaring heb ik samen met een apotheker en een diëtist een nieuwe aanpak gemaakt. Een combinatie van probiotica, vasten, sporten, nutrins-shakes en liposomale supplementen!

Vriendelijke groet, Rinjo Israels

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina