Een MCT-Ketoshake geeft je hersens en lijf direct snelle energie. De energie wordt gebruikt en niet opgeslagen als vet.

Dat ketoshakes steeds populairder worden is logisch.

  1. Het is gemakkelijke voeding, poeder in vloeistof en shaken.
  2. Je wordt er niet dik van, de energie wordt gebruikt.
  3. Het stilt de honger tijdens afslank dieet en ketose.
  4. Het geeft snel brandstof aan je hersens in de vorm van ketonen.

Wat is MCT?

MCT betekent medium chain triglyceriden, vertaald in het Nederlands is dat middel lange keten triglyceriden. Het is een type vetzuren dat direct wordt opgenomen en wordt omgezet in ketonen. Ketonen is een vorm van energie voor je lijf en je brein.

Als je glucosevoorraad (glycogeen) op raakt door inspanning of door intermittent fasting, gaat je lichaam over naar de vetverbranding. Opgeslagen vet wordt “afgebroken” en omgezet in ketonen. Deze brandstof kan de bloed-brein-barrière passeren. Dit betekent dat je hersens brandstof krijgen.  Ideaal dus als de glucose op is. Je blijft energiek en doorgaan.

Afvallen met ketoshake

Bij het afslanken maken ketoshakes het gemakkelijker volhouden, je blijft immers scherp en energiek. Het consumeren van MCT ondersteunt ook je ketose, het voorkomt dat op termijn spieren worden afgebroken om die eiwitten om te zetten in glucose.

Sporters zoals wielrenners (tour de France) leven bijna op ketonen. Het suppleert gemakkelijk en je kunt meer energie innemen in vergelijking met glucose-gels. Ook vermindert m.c.t. het risico op spijsverteringsklachten die kunnen optreden bij glucose als sport-voedingssupplement.

De Nutrins vegan ketoshake bevat MCT-oliepoeder, plantaardige proteïnen, vezels en plantaardige multivitaminen.

Hoe keto eten met MCT?

MCT kun je in vloeibare vorm kopen, dan heb je pure olie. Dat eet niet echt lekker weg. De MCT-poeder van Reset36 is gedroogd op acacia-vezels. Die combinatie geeft je energie, een vol gevoel en vezels zijn goed voor je microbioom, spijsvertering en ontlasting.

Let op, niet iedereen kan tegen MCT-olie, sommigen gebruikers van keto-shakes hebben juist last van een toegenomen stoelgang. Dus rustig aan beginnen met een halve dosering per dag en dan langzaam opbouwen.

Intermittent fasting met ketoshake

MCT-shakes zijn belangrijk bij intermittent fasting. Doordat je de eerste maaltijd alleen maar vezels en vetten consumeert blijf je in je vetverbranding. De tweede maaltijd tijdens het vasten is dan vooral proteïnerijk met een klein beetje koolhydraten. Je diner bestaat vooral uit groenten en vlees of vis. Heel eenvoudig. Met de ketoshake van Nutrins en de bijbehorende vegan proteïneshake krijg je meteen een plantaardige multivitaminen (ruim 100% RI) en voldoende vezels.

Waar keto producten kopen

Bij gezondmooislank hebben wij een verschillende producten die je ketose ondersteunen. De ketoshake, de reset36 afslankampullen, de vegan proteïnenshake, de pure MCT-poeder als Reset36 rocket coffee.

Met MCT-poeder maak je gemakkelijk een bullit-proof coffee.  Je voegt een paar schepjes MCT-poeder aan je dubbele espresso toe en drinkt het op. Het smaakt naar koffie met melk.

Blog over MCT en ketose.