Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

FAQ

Shop

Verzendtijden

Van maandag tot en met vrijdag:

Voor 16:00 besteld wordt u pakje dezelfde dag aangeleverd bij PostNL. Per email ontvangt u een track&trace code.

Ruim 95% wordt dan de volgende dag bezorgd. Bezorging in België duurt enkele dagen

Betrouwbaarheid en zekerheid

BETROUWBAAR

GezondMooiSlank, Nutrins, GoJuvo, ProVen, Vitomune, ActiNovo en Reset36 zijn websites van Rimali BV. Rimali BV is eigendom van Rinjo en Yvonne Israels. Wij zijn transparant, integer en toegankelijk. Waar maar mogelijk ziet u hoe u met ons in contact komt. Telefonisch, per mail of op kantoor aan de Laan van de Leeuw 26 in Apeldoorn.

Kijk ook op de pagina "wie is GezondMooiSlank". Onze merken worden van begin tot eind gecontroleerd door externe laboratoria en instanties zoals FDA, VWA en SKAL. Onze webwinkel heeft het webwinkel-keurmerk, dat garandeert dat wij aan alle eisen voldoen en dat er mediation wordt geboden bij conflicten.

Garantie

Eigenlijk is de beste garantie die wij aan u bieden onze missie, onze droom om een prachtig bedrijf achter te laten voor onze kinderen. Dus een familie-bedrijf met een lange termijn visie, daar kun je van op aan!

p.s. Wij gebruiken zelf onze eigen producten

Wie is GezondMooiSlank

GEZONDMOOISLANK

Een bijzondere webshop, topkwaliteit in vitaliteit, met exclusieve merken en goede service. Althans, wij doen ons uiterste best om u goed en snel te helpen. Dat lukt bijna altijd. Wij hebben het webwinkel-keurmerk, daar worden wij zeer goed beoordeeld. Sinds januari 2018 een 9,7 Daar zijn wij erg trots op.

WIE WIJ ZIJN?

Met dit linkje kom je op de pagina "over ons".

CONTACT MET GEZONDMOOISLANK Tijdens contacturen is onze live-chat (rechtsonder op uw scherm) bijna altijd aan. Vaak zijn in productie en kunnen dan geen telefoon opnemen. Soms zijn wij onderweg, een presentatie geven, naar een beurs of in het buitenland op zoek naar nieuwe merken en produkten. U kunt altijd bellen met 055-3672000. Ook vinden wij het geweldig als u langskomt in Apeldoorn, maar bel even om een afspraak te maken.

Rinjo Israels op linkedin

presentatie probiotica rinjo

Juvo proefpakket

Juvo proefpakket

Juvo proberen?

Wij hebben speciaal om te proeven een verpakking gemaakt met 120 gram, voldoende om 3 maaltijden te maken. Kies hier een proefpakket; Juvo original, Juvo Slim of Juvo proteïnen. Heeft u vragen, bel ons dan even.

Juvo aanbieding

Juvo heeft een aparte pagina met alle aanbiedingen. Klik hier voor de beste deal.

Probiotica

Wat is probiotica

Wat is probiotica?

Een uitgebreide beschrijving als antwoord op de vraag vind je hier.

WAT DOET DE DARMFLORA?

De darmen zijn de verdedigingslinie van het lichaam. Voorbeeld; er belandt een virus in de darmen;

 • Level 1 Goede bacteriën omringen het virus.
 • Level 2 De goede bacteriën vormen een laag op het slijmvlies van de darmwand.
 • Level 3 Goede bacteriën communiceren met het lichaam zodat dit antistoffen kan aanmaken die het virus elimineren voordat het schade kan aanrichten.

DE DARMFLORA HEEFT NOG MEER FUNCTIES VOOR DE SPIJSVERTERING EN DE GEZONDHEID;

Synthese van vitaminen; B1, foliumzuur, B6 en vitamine K. Productie van enzymen en ondersteuning in opname van calcium, magnesium, ijzer. Productie van korte-keten-vetzuren (butyraat, valeraat, propionaat) de energiebron voor de productie van darmcellen. Ondersteunen absorptie van water, verminderen hoeveelheid slechte bacteriën, stimuleren groei goede bacteriën. Ondersteunen kracht en werking mucuslaag in darmen.

Helpen ontstekingen te controleren. Helpen gezondheid en ondersteunen normaal functioneren darmen. Versterken de ontgifting.

VOOR WIE IS EEN GOED MICROBIOOM BELANGRIJK;

Eigenlijk voor iedereen. Voor optimale gezondheid van de darmen, Na anti-biotica, Bij constipatie en spijsverteringsproblemen, Voor versterking van het immuunsysteem, Bij candida, gist of schimmels, bij darm-zieken zoals colitis, prikkelbaar darm syndroom (PDS), candida, parasieten, constipatie, diarree, Dysbiose (onbalans in de darmflora)

Slechte bacteriën produceren substanties die schadelijk zijn voor het lichaam. Deze substanties irriteren de slijmlaag op de darmwand en veroorzaken daarmee gasvorming en de substanties kunnen opgenomen worden in de bloedbaan en kunnen ziekten veroorzaken. Slechte bacteriën kunnen niet altijd buitengesloten worden maar als het aantal goede bacteriën hoog blijft is er, in theorie, minder ruimte en gelegenheid voor slechte bacteriën. Voorbeelden van slechte bacteriën zijn; salmonella en H. Pylori (veroorzaker van maagzweren).

De neutrale bacteriën komen het meeste voor in de darmen. Neutrale bacteriën hebben geen negatieve en geen positieve bijdragen.

De niveaus en de verhouding van deze drie bacterie-soorten blijven in een mens redelijk constant van kindertijd tot volwassenheid. Bij veroudering nemen de slechte bacteriën toe en de goede bacteriën af in hoeveelheid.

Meer op deze pagina

Welke probiotica

Welke probiotica is geschikt voor mij?

Op deze pagina vindt u een handig overzicht van al onze probiotica. Kies op basis van uw leeftijd of een bepaalde lifestyle of indicatie.

Er zijn honderden verschillende supplementen met probiotica. De wetgeving beperkt leveranciers in het uitleggen van de werking en effecten. Belangrijk is dat de stam volledig benoemd wordt op de verpakking. Elke bacterie-stam heeft andere eigenschappen. De bacteriestammen die gebruikt worden in de probiotica op GezondMooiSlank zijn allemaal onderbouwd met onderzoek en zijn bewezen veilig, ook voor baby's. Jaren onderzoek hebben geleid tot een selectie aan stammen die het maagzuur overleven en die in de dunne en dikke darm aankomen. De bacteriën overleven in de darmen.

Heeft u vragen? gebruik de life-chat of ga naar de contact-pagina.

Probiotica waar is het goed voor

Waar helpt probiotica voor?

Probiotica (vriendelijke bacteriën) zijn voedingssupplementen. Om uit te leggen wat probiotica voor je gezondheid, je darmen etc. doen zijn wij beperkt. In Europe en in Nederland zijn instanties die ons verbieden om uit te leggen wat probiotica voor je kunnen doen. Ookal is er volgens ons voldoende bewijs en veel onderzoek, officieel mogen wij niets zeggen.

Probiotica voor reizigers, voor je spijsvertering, voor babies, tijdens de zwangerschap, voor de hartfunctie, voor schoolgaande kinderen en probiotica voor 50-plussers zijn verkrijgbaar van het merk Pro-Ven probiotica.

Voor persoonlijk advies kun je contact met ons opnemen.

Probiotica kopen, waar moet je op letten

Probiotica waar op letten

Je wilt dat de probiotica, de vriendelijke bacteriën door je maag een gaan en in je darmen terecht komen. Daar moeten ze kunnen overleven en groeien. Controleer dus altijd of de stammen probioitca die in je voedingssuplement gebruikt zijn bewezen de maag (enzymen en maagsappen) passeren.

Je moet wel voldoende bacteriën binnenkrijgen. Vergelijk de samenstelling en vooral het aantal bacteriën per capsule. 10 tot de 8e is een miljoen, 10 tot de 9e is een miljard. Wij vinden dat je probiotica in miljarden moet consumeren.

De naam van een stam probiotica bestaat uit het soort, bijvoorbeeld lactobacillus, het type lactobacillus acidophilus en een nummer, bijvoorbeeld CUL60. Dan weet je exact welke stam bacteriën is gebruikt. Zonder die toevoegingen raden wij het supplement af.

Verschillende stammen die samenwerken; in een probiotica-supplement worden meestal verschillende stammen gebruikt. Let op: meer is niet altijd beter! Het gaat om de samenwerking van de eigenschappen van de verschillende stammen, hun overlevingkracht en de mate waarin zij levend en actief de darmen bereiken.

VERGELIJK PROBIOTICA - waar moet je op letten

Let op; De meeste bacteriën overleven de hoge zuurgraad in de maag niet! Een supplement moet een maagsap resistente coating hebben. Dit is een omhulling van een supplement dat bestand is tegen maagzuur (pH 3). De coating moet snel oplossen zodra het supplement in minder zure omgeving (pH 7-9) arriveert, in de dunne darm. De maagsapresistente coating moet dus reageren op pH-waarde. Produceren met het TriPhase-systeem zorgt hiervoor.

Suppletie met miljarden bacteriën per dag, verschillende stammen met actieve Bifido bacteriën en actieve lactobacillen. Let op de dosering op verpakkingen; de hoeveelheid per dagdosis, de hoeveelheid bacteriën per capsule.

De werking van de probiotica is afhankelijk van de activiteit van de bacteriën, de hoeveelheid van de bacteriën maar vooral welk type bacteriën, dus van welke stam zijn de probiotica. Stammen hebben op basis van wetenschappelijk onderzoek bepaalde eigenschappen. Online kun je nagaan welk onderzoek is uitgevoerd per stam, zoek bijvoorbeeld op LAB4. In een ideaal probioticum werken de stammen samen en hebben zij aanvullende eigenschappen.

"Verpakt" in een plantaardige capsule. Maagsap resistente coating . Garantie; de hoeveelheid actieve pro biotica moet gegarandeerd zijn tot einde houdbaarheid! Bijvoorbeeld met de Stability-Max-methode , Bij erg veel andere probiotica supplementen halveert de activiteit binnen 2 jaar.

Meer over de kwaliteit van probiotica op deze website.

Hoe ontstaat je darmflora

HET ONTSTAAN VAN DE DARMFLORA

Een pasgeboren baby heeft nauwelijks bacteriën in het spijsverteringssysteem. Binnen een paar uur beginnen bacteriën en microben het darmstelsel te bevolken (te koloniseren). Opvallend is dat baby’s die borstvoeding krijgen meer vriendelijke bacteriën (bifidobacteriën en lactobacillen) hebben als baby’s die met de fles gevoed worden. Aanstaande moeders doen er goed aan om in de laatste 3 maanden van hun zwangerschap voeding te gebruiken met vriendelijke bacteriën zoals de lactobacil (L.) acidophilus en bifidobacteriën.

In de laatste 3 maanden van de zwangerschap "verhuizen" er bacteriën van de darmflora naar het borstweefsel om met de eerste moedermelk ook vriendelijke bacteriën aan de baby te geven.

Vriendelijke bacteriën, ookwel probiotica genoemd, zijn belangrijk voor de baby tijdens de bevalling.

L. acidophilus komt via het geboortekanaal (vagina) bij de baby. De L. acidophilus beschermt de baby tegen andere bacteriën, helpt bij de spijsvertering en de aanmaak van vitaminen. De bifidobacteriën worden vooral via de moedermelk naar de baby gebracht.

Veiligheid probiotica voor babies

De veiligheid van je kindje is het belangrijkste wat er is. Kies daarom voor bacteriën die klinisch goed onderzocht en onderbouwd zijn.

De vaginale bevalling en de borstvoeding zorgen dus voor belangrijke bacteriën en verlagen daarmee het risico op infecties in de kindertijd. Moeders kunnen hun baby’s voorzien van vriendelijke, goedaardige bacteriën.

MICROBIRTHING, geef bacteriën aan je baby

Microbirthing bestaat al jaren. Ervaren verloskundigen voorzien babies bij een keizersnee van het microbioom van de moeder. Logisch, bij een zieke moeder doen ze dat niet. Het mooiste cadeau van de moeder is een goed microbioom voor de baby. Deze overdracht bij een vaginale geboorte en bij borstvoeding is goed. Als het darmstelsel van de baby niet wordt bevolkt door de bacteriën van de moeder wordt dit gedaan door andere contacten. Liever die van mama dus.

lees meer in deze blog.

Probiotica waar zit dat in

Waar zit probiotica in?

Probiotica zijn bacteriën, meestal van het type lactobacillus of bifidum. Van nature vind je deze bacteriën op onbespoten fruit en groente, in gefermenteerde voeding zoals yoghurt, zuurkool, kimchi en kefir, als toevoeging aan zuivelproducten en in de vorm van voedingssupplementen. Op de website van ProVen hebben wij veel meer informatie over probiotica in voeding.  probiotische voeding

Lactobacillen en bifidum-bacteriën heb je in verschillende stammen (soorten) die verschillende eigenschappen hebben. In voeding vind je probiotica met veel verschillende stammen (eigenschappen) in een supplement is een stam of een aantal samenwerkende stammen geselecteerd op basis van eigenschappen, overleving maagsappen en overleving in de darmen.

Hier vind je probiotische voedingssupplementen voor elke levensfase.

Probiotica en dysbiose

WAT IS DYSBIOSE?

Definitie; een afname van goede bacteriën en een toename van pathogene (slechte) bacteriën. Met andere woorden; De balans tussen goede, neutrale en slechte bacteriën is verstoord.

OORZAKEN VAN DYSBIOSE;

Antibiotica (medicijnen, drinkwater, voeding), Chronische darmziekten, Dieet (suiker, alcohol, enkelvoudige suikers), Stress, Maagzuurremmers, Life-style factoren, Veroudering.

De darmflora bestaat uit pathogene (slechte) bacteriën, neutrale bacteriën en goede bacteriën. In de verhouding 10-80-10 is er sprake van balans. Als de hoeveelheid pathogene, ziekmakende bacteriën toeneemt is sprake van on-balans, dysbiose. Hetzelfde geldt voor een verlaging van de goede bacteriën.

De goede bacteriën zijn te onderscheiden in 2 soorten; vaste bewoners (autochtone bacteriën, residente bacteriën) en passanten (allochtone bacteriën, transiënte bacteriën). De vaste bewoners worden van nature aangetroffen in de darmflora zij hechten zich aan de darmwand en repareren de darmflora.

Passanten of tijdelijke bacterie-stammen worden niet van nature aangetroffen in de darmflora. Deze bacteriën leven in symbiose met planten en groenten, vermits er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Deze bacteriën worden regelmatig geconsumeerd worden door het eten van flinke hoeveelheden biologische groenten, gefermenteerde voeding en fruit (raw whole food) of in de vorm van een hoog gedoseerd supplement.

Probiotica voor vrouwen

Probiotica voor vrouwen

De darmflora (microbioom) heeft een grote invloed op de flora in de vagina. De darmflora koloniseert via de anus naar de vagina. Een dysbiose (onbalans) in de darmen kan dus de vaginale flora beïnvloeden.

In de vagina leven lactobacillen, deze soort produceert melkzuur en reguleert daarmee de zuurgraad in de vagina. Een goed functionerende vaginale flora beschermt de vrouw tegen bacteriële vaginale infecties (Bacteriele vaginose) en tegen schimmelinfecties. Schimmels overleven slecht in melkzuur. Terwijl de meeste huisartsen een vaginale schimmelinfectie behandelen als een lokaal probleem zijn er steeds meer huisarten die inzien dat de oorzaak ook een overgroei van candida in de darmen kan zijn. Om een vaginale schimmelinfectie goed te behandelen moet ook de gezondheid in de darmen hersteld worden.

Een bijzondere bacterie-stam in de vagina is de lactobacillus Gasseri. Deze melkzuur-producerende lactobaccillus gasseri (probioticum) komt van nature voor in de vagina.

Pro-Ven gebruikt de volgende ingrediënten in de probiotica voor vrouwen; 17,5 miljard LAB4 probiotica: Lactobacillus acidophilus (CUL60), Lactobacillus acidophilus (CUL21), Bifidobacterium bifidum (CUL20), Bifidobacterium animalis subsp. lactis (CUL34), Lactobacillus gasseri (CUL09) en Vitamine B6 1,4 mg (100%)

Cranberry concentraat uit 3600 mg = 100 mg Bevat geen allergenen, geen kleur-, geur, of bewaarstoffen.

Probiotica tijdens zwangerschap

Welke probiotica tijdens zwangerschap

Als je zwangerschap bent wil je je kindje alles geven wat je nodig hebt. Je werkt aan een goede conditie, slaapt voldoende, eet niet voor 2 :), drinkt voldoende water en eet gezond. Je moet foliumzuur slikken, zorgen voor de goede vetten en voldoende vitaminen en mineralen.

Belangrijke bacteriën zijn de melkzuur producerende lactobacillen.

Pro-Ven probiotica heeft 2 speciale formuleringen voor de zwangerschap; Probiotica Zwanger met Lactobacillus salivarius (CUL61), Lactobacillus paracasei (CUL08), Bifidobacterium bifidum (CUL20), Bifidobacterium animalis subsp. lactis (CUL34) en de speciale formulering Zwanger compleet met Lactobacillus salivarius (CUL61), Lactobacillus paracasei (CUL08), Bifidobacterium bifidum (CUL20), Bifidobacterium animalis subsp. lactis (CUL34). Vitamine A beta caroteen (50%), Vitamine D3 (500%), Vitamine E (83%), Vitamine K1 (100%), Vitamine C (200%), Vitamine B1 thiamine (200%), Vitamine B2 riboflavine (200%), Vitamine B3 niacine (200%), Vitamine B6 (200%), Foliumzuur (250%), Vitamine B12 (400%), Biotine (200%), Pantotheen zuur (200%), Calcium (15%), Magnesium (15%), IJzer (100%), Koper (100%), Mangaan (100%), Selenium (100%), Chroom (100%), Molybdeen (100%), Jodium (100%), N-acetyl cysteïne (20 mg).

Extra toegevoegd in een aparte softgel: 200 mg DHA, 45 mg EPA, 10 mg ALA uit 625 mg tonijn-olie.

Meer lezen over probiotica en zwangerschap? Bezoek de Pro-Ven website.

Welke probiotica voor baby

Welke probiotica voor baby?

Aan het einde van je zwangerschap, de laatste 3 maanden, verhuizen er lactobacillen van je darmflora naar je borstweefsel. Met borstvoeding ontvangt je kindje haar of zijn eerste bacteriën. Daarom je kindje na de geboorte meteen aanleggen en meteen op jouw lijf leggen. Ook je huid bevat bacteriën die goed zijn.

Borstvoeding bevat dus probiotica voor je baby. Je kunt tijdens de borstvoeding ook kiezen voor een speciale baby-probiotica die past bij borstvoeding.

Krijgt je kindje de fles? Dan is er een speciale baby-probiotica met extra vezels genaamd FOS en GOS.

Hier lees je meer over probiotica voor babys en de aanstaande moeder.

baby probiotica

Waar probiotica kopen

Waar kun je probiotica kopen?

Probiotica wordt in Nederland en België verkocht online, in winkels zoals drogisterijen en reformhuizen en bij de apotheek. In België bij apotheken.

Probiotica koop je bij voorkeur bij een winkel of webshop met kennis van gezondheid en probiotica.

Weet je welke probiotica je wilt hebben of welke je nodig hebt? ProVen heeft en compleet assortiment, voor elke levensfase (van baby tot 50+) een aparte samenstelling. Er zijn ook samenstellingen met een bepaald effect. Bijvoorbeeld weerstand, energie, spijsvertering, met vitaminen, zonder vitaminen, met vezels of met enzymen of planten-extracten

Juvo

Wat is Juvo voeding

Juvo informatie

juvo is een uniek merk plantaardige biologische maaltijdvervangers voor gewichtsbeheersing, extra proteïnen, superfoods of om gemakkelijk verse en gezond te eten. Op deze pagina alles over maaltijdvervangers.

Op de website www.GoJuvo.nl treft u alle informatie over Juvo aan. Klik hier voor de juvo-website.

Afvallen met Juvo, klik hier.
Gemakkelijk gezond eten, klik hier.
Gewichtsbeheersing, klik hier
Ontzuren en detoxen met Juvo, klik hier

Mocht u nog vragen hebben, tijdens kantooruren zijn wij meestal telefoniscch bereikbaar op 055-3672000.

Afvallen met Juvo maaltijdvervangers

Afvallen met Juvo

Juvo heeft verschillende manieren om af te vallen.

Juvo Slim is gemaakt om met weinig caloriëen te werken aan een betere energie-balans. Juvo is goede gezond complete voeding, laag in de caloriëen. Het geeft je energie, alle voedingsstoffen en houdt je spijsvertering in balans.

Gewichtsbeheersing met Juvo

Juvo Slim kan ook af en toe, als kuur of 1 dag per week worden gebruikt. Juvo Original is gemaakt om gemakkelijk heel gezond te eten. Maar ook de juvo original heeft weinig caloriëen per maaltijd. Ideaal om bijvoorbeeld 1 maaltijd per dag te vervangen om je gewicht te beheersen en om het jojo-effect te vermijden.

Afvallen met juvo protein

De juvo raw green protein bevat heel veel proteïnen per maaltijd, maar ook wat langzame koolhydraten om de eiwitten goed te verteren. Juvo proteinen kan gecombineerd worden met juvo Slim en met Juvo Original. Wil je afvallen met een proteïnen-dieet, dan is 1-2 maaltijden per dag vervangen door de Juvo protein een goede manier. Plantaardige proteïnen kun je langdurig gebruiken.

Mijn laatste dieet

Sinds 31 Juli ben ik bezig met mijn laatste dieet, het laatste omdat deze werkt. Inmiddels ben ik 6 weken bezig en 8 kilo kwijt. Het laatste dieet is een combinatie van alle succesverhalen samen; ketose - intermittent fasting - mindful eten - raw whole food - darmflora - sport.

Ik start mijn dag met om 12:00 uur een proteïnen-shake met colostrum + multi-vitaminen met probiotica. Rond 15:00 een Juvo original (yoghurt + water) en 's avonds voor 20:00 een diner met 1000 calorieën = veel groente, maar ook vlees of vis, geen snelle koolhydraten, als toetje yoghurt met fruit. Plus, 6x per week naar de sportschool ( 65 minuten om 500 calorieën te verbranden).

Mijn lichaamssamenstelling is veel beter. Vet is vervangen door spieren en mijn gewicht is sterk afgenomen. Meer weten? Lees hier mijn verhaal.

Juvo en intermittent fasting

Juvo maakt intermittent fasting gemakkelijk en gezond. Op deze pagina meer over vasten en afvallen.

NIEUW bekijk ook de shakes van Nutrins. Als onze kennis en ervaring hebben wij gebruikt om zelf te produceren.

Hoeveel afvallen met Juvo

Hoeveel kun je afvallen met Juvo Slim - slank?

Het is niet toegestaan om een bepaald gewichtsverlies te beloven. Claims zoals "verlies 5 kilo in 2 weken" zijn verboden. Logisch, omdat elke mens uniek is.

De mate van overgewicht, de BMI, je BMR, je geslacht, je activiteit bepalen veel. Het belangrijkste is de oorzaak van het overgewicht. Ben je te zwaar omdat je teveel snoept, te weinig beweegt, te vet eet, te weinig of onreglematig eet, medicijnen gebruikt of een traume hebt ervaren, er zijn tientallen oorzaken van overgewicht.

Neem contact met ons op. Met een paar vragen en antwoorden komen we al snel tot een gericht(er) advies.

Juvo vervangt je ontbijt en/of lunch en/of diner.

Per Juvo-maaltijd krijg je ongeveer 250 kcal binnen die goed opgenomen worden. juvo vult en voedt. Verminder de eerste week je calorie-inname met 20% en verhoog je dagelijkse verbruik van calorieën met 400 stuks! (niet meer anders compenseert je lijf de extra verbranding met een enorme hongeraanval die je niet kunt weerstaan).

1 Kilo lichaamsvet bevat ongeveer 7700 kcal. Dat vet moet verbrandt worden. O.a. door minder caloriëen te consumeren en er meer te verbranden. Afvallen is een compleet proces inclusief rust en inspanning, goede voeding en voldoende water en goed slapen.

1 -3 kilo afvallen, dan adviseren wij de ShapeLine

2 - 5 kilo afvallen, dan adviseren wij Juvo Slim of intermittent fasting met Nutrins voeding.

5+ kilo afvallen, dan adviseren wij meestal de RESET36-methode.

Hoeveel calorieën in Juvo

Juvo Original Whole meal bevat 140 kcal 

Juvo Raw Protein bevat 160 kcal

Juvo Slim bevat 150 kcl

Juvo Superfood bevat per dosis 20 kcl, 6 schepjes is een volledige maaltijd va 120 kcal.

Per maaltijd toevoegen het aantal calorieën van de vloeistof (soya-melk, melk, rijstmelk, vruchtensap) plus de calorieën uit het toegevoegde fruit, honing of noten. Gemiddeld is dit 60 kcal per 100 ml. Een Juvo maaltijd bevat dan ongeveer 380 kcal.

Vervang de helft van de vloeistof door water en je hebt een complete maaltijd onder de 300 kcal.

Hier vind je meer recepten voor Juvo.

Bijwerkingen Juvo Raw Food

Raw whole food bijwerkingen

Bij aanvang van een raw food dieet begint het lichaam te ontgiften. Gedurende enkele dagen kan dit leiden tot flatulentie, opgeblazen gevoel, en een frequentere stoelgang. Een Juvo maaltijd bevat 8 gram voedingsvezel per maaltijd. 

Vezels verteren

Het verteren van vezels vraagt om actie van uw darmflora, de bacteriën in uw darmen. Is uw darmflora nog niet gewend aan voldoende vezels dan heeft het even tijd nodig. De darmflora past zich aan. Daarom bij bijwerkingen zoals meer winderigheid niet stoppen maar de dagelijkse hoeveeleid Juvo verminderen.

Darmflora

Binnen enkele dagen, maximaal 1 week is de darmflora gewend aan het verwerken en verteren van de extra voedingsvezels. De samenstelling van de darmflora past zich aan, andere voeding betekent een andere verhouding tussen de bacterie-stammen in de darmen. Het afvoeren van dode of overbodige stammen kan leiden tot gasvorming of veranderingen in de ontlasting. Een goed teken, het hoort er eventjes bij. Mocht het langer duren of heeft u twijfels? Bel ons even op 055-3672000

Probiotica voor de conditie van je Darmflora

ProVen heeft 18 verschillende gedoseerde probiotica (van 2,5 tot 50 miljard bacteriën), lees hier alles over probiotica op de website van ProVen.

Bijwerkingen op medicijnen

Gebruikt u medicatie voor u nieren of uw lever? Overleg dan met uw huisarts of specialist. Verschillende ingrediënten kunnen de werking van uw medicatie beïnvloeden. De werking van het medicijn kan verminderen of sterker worden. Let vooral op met metformine!

Afslanken

Bij alle vragen over afvallen bel je 055-3672000 of neem contact op met je coach.

Juvo combineren

Mag ik Juvo Slim, Juvo Proteinen en Juvo Superfood combineren?

Ja, er zijn veel combinaties mogelijk. Een Juvo-maaltijd bevat 40 gram poeder, 2 grote schepjes. De Juvo Superfood (supplement) heeft een kleiner schepje van 6 gram.

Vaak wordt de Juvo original gecombineerd met Juvo Proteïnen. 1 Schep Juvo original en 1 schep Juvo proteinen samen vormen een goede vervanging voor een schijf-van-vijf-maaltijd.

 

juvo een complete maaltijd

Is Juvo een complete maaltijd?

Wij vinden dat Juvo een perfecte en gezonde maaltijd is! De definitie van een complete maaltijd is lastig. De overheid stelt voor 2 ons groente 2 ons fruit per dag, EFSA heeft minimale voedingswaarden voor maaltijdvervangers opgesteld en in de supermarkt zijn allerlei maaltijden met verschillende voedingswaarden verkrijgbaar. Dan laten we horeca even buiten beschouwing. De voedingswaarde van een happy meal.....? Antwoord op de vraag: Is Juvo een complete maaltijd? Is dus NEE volgens de wet en JA volgens ons.

Wij geloven in een maaltijd die alle macro-nutriënten in goede hoeveelheden en verhoudingen bevat inclusief vitaminen, mineralen, vetten, enzymen en (phyto)nutriënten. Juvo is een gezonde invulling van een dieet. 3 Maal daags Juvo gedurende meer dan 1 week kan, maar dan is suppletie met bijvoorbeeld omega-3 belangrijk.

Juvo Original aangemaakt met zuivel levert 380 kcal per maaltijd. De energie bestaat voor een groot deel uit complexe koolhydraten die lange energie geven.

Juvo Proteïnen geeft energie vooral in de vorm van plantaardige proteïnen en kan daarom zeer lang als extra proteïnen-bron worden gebruikt. Juvo proteïnen kan goed gecombineerd worden met Juvo Original.

LET OP Er worden in Nederland zogenaamde maaltijdvervangers aangeboden onder de noemer "maaltijdshake". Vaak is de samenstelling een soort "brinta met jam en vitaminen". Een haver- of graansoort, suiker in de vorm van bijvoorbeeld maltodextrine en een multivitaminen die net de ADH haalt. Echt, kwaliteit kiezen is etiketten lezen! of je belt even met gezondMooiSlank.

Juvo kwaliteitsgarantie

Unieke topkwaliteit in Maaltijdvervangers

De produktie van JUVO voldoet aan de strengste eisen; GMP, HACCP. De samenstelling van de JUVO-producten voldoet aan USDA Organic (= biologisch), Vegan (vegetarisch en veganistisch), gecertificeerd kosher. De Juvo producten zijn glutenvrij. De ORAC waarde van JUVO is door een externe instantie bepaald.

Juvo was tot 2020 door SKAL gecertificeerd en biologisch. SKAL BIO-NL-01 onder nummer 102303

De toegevoegde vitaminen en mineralen zijn "organic compliant".

Juvo kwaliteit

Unieke topkwaliteit in Maaltijdvervangers

De produktie van JUVO voldoet aan de strengste eisen; GMP, HACCP. De samenstelling van de JUVO-produkten voldoet in de USA aan USDA Organic, Vegan (vegetarisch en veganistisch), gecertificeerd kosher. De Juvo produkten zijn zeer glutenarm. De ORAC waarde van JUVO-producten is door een externe instantie bepaald.Juvo was tot 2020 door SKAL gecertificeerd en biologisch BIO-NL-01 onder nummer 102303. De toegevoegde vitaminen en mineralen zijn "organic compliant".

Op de website van Juvo meer over de kwaliteit, het productieproces en de samenstelling.

Welke Juvo maaltijd moet je kiezen

Welke Juvo moet ik nemen?

Produktinformatie treft u hier
In het kort; Juvo original om gemakkelijk gezond te eten, Juvo slim om af te vallen, Juvo proteinen voor sport, tussendoor en in dieëten, Juvo superfood als tussendoor, versterking van uw eigen gemaakte smoothie, andere Juvo-maaltijden of als maaltijdvervanger (6/7 schepjes).

Welke is wat, hoe heten de Juvo-maaltijdvervangers?

Juvo raw whole meal, Juvo Original (groene etiket), de groene Juvo, is de basis, de gemakkelijkste manier om het gezondst te eten.

Juvo raw whole meal SLIM, Juvo Slim (rose etiket) Juvo Rose,  is de maaltijdvervanger speciaal samengesteld om af te vallen.

Juvo Raw Green Protein, Juvo Proteinen (groen-blauwe etiket) de Juvo eiwit-maaltijd,  de plantaardige proteinen-maaltijdvervanger.

Juvo raw green Superfoods, Juvo Superfood (bruine etiket) combinatie van 48 superfoods.

Waarom heeft Juvo Slim meer calorieën als Juvo Original?

De juvo produkten zijn samengesteld om een bepaald effect te bereiken. Dus "gemakkelijke gezonde voeding" of "natuurlijk afvallen". Daarna wordt berekend wat de calorische waarde is. Juvo Slim bevat 150 calorien per 40 gram en Juvo Original bevat 140 calorien per 40 gram.

Juvo proefpakket

Juvo proefpakket

Juvo proberen?

Wij hebben speciaal om te proeven een verpakking gemaakt met 120 gram, voldoende om 3 maaltijden te maken. Kies hier een proefpakket; Juvo original, Juvo Slim of Juvo proteïnen. Heeft u vragen, bel ons dan even.

Juvo aanbieding

Juvo heeft een aparte pagina met alle aanbiedingen. Klik hier voor de beste deal.

Juvo voor kinderen

Is Juvo geschikt voor kinderen?

Juvo is gezond eten, dus ook voor kinderen geschikt.

Juvo Original en Juvo Slim bevatten per portie 1/3 ADH vitaminen en mineralen voor volwassenen. Onder de 12 jaar maximaal 1 maaltijd per dag vervangen. Bij voorkeur Juvo gebruiken in een halve dosering als maaltijdcomponent of gezond tussendoortje.

Juvo proteïnen is een plantaardige eiwit-maaltijd die ook door jonge (top)sporters gebruikt kan worden. Als maaltijd, als maaltijdcomponent of als proteïnerijke aanvulling.

Niet gebruiken onder de 4 jaar tenzij in overleg met arts, therapeut, coach of Juvo Nederland.

Juvo bij nierfalen en zwangerschap

Natrium Kalium in Juvo

Juvo bevat 95 mg natrium en 3500 mg kalium per dosering van 40 gram. Bij zeer ernstig nierfalen uiteraard geen Juvo gebruiken.

Bij zwangerschap maximaal 1 maaltijd door Juvo vervangen. Bewaak je consumptie van vitamine A. Juvo bevat een multivitaminen-complex met vitamine A.

Wat is grassap

Wat is gedroogd grassap?

Grassap (tarwe, haver, gerst, kamut) wordt bij Juvo gemaakt door de granen te zaaien op kiezelbedden. Alleen de sterkste zaden ontkiemen. Het "gras" wordt gemaaid als de kiemen 10 centimeter gegroeid zijn. De graankorrels worden dus niet meegenomen, die kunnen gluten bevatten. De verse groene kiemen (scheuten) worden direct na het oogsten geperst en het perssap wordt gevriesdroogd. Zo blijft al het goede behouden. De andere ingrediënten leveren voldoende vezels.

Het krachtige grassap is de ultieme concentratie van de kiemkracht. Je vindt verschillende grassappen o.a. in de Juvo Superfood.

Juvo kopen

Juvo kopen

Bestel je Juvo bij GezondMooiSlank.

Hier vind je de Juvo-webshop.

Wil je advies over je aankoop, wil je weten welke Juvo het best bij jou past? Bezoek de Juvo-website, of vraag ernaar in een winkel.

Juvo verkooppunten

Op de homepage van GezondmooiSlank tref je een landkaart met juvo verkooppunten en getrainde Juvo-caoches. Bellen kan natuurlijk ook; 055-3672000

Colostrum

Wat is colostrum

Colostrum van Nederlandse Koeien.

Colostrum (biest of voormelk) van Vitomune is de eerste melk die de koe produceert nadat zij een kalf heeft gekregen. De melk die in de eerste 12 uur wordt gemaakt bevat rijke stoffen voor de immuniteit. Net zoals bij mensen en babies is de doorlaatbaarheid van de darm in de eerste uren hoog en kunnen alle stoffen de darmwand passeren.

Colostrum is nagenoeg identiek (99%) aan moedermelk.

De bijzondere eiwitten (proteïnen) in colostrum, de zogenaamde immunoglobulinen maken colostrum tot een effectieve aanvulling van voeding. Nederlandse colostrum is gemaakt van Nederlandse biest, dus veilige gezonde en goed gecontroleerde koeien. De biest wordt in bevroren toestand opgehaald bij een paar honderd boeren, vervolgens in Duitsland pharmaceutisch gevriesdroogd en ontvet. In Nederland gecapsuleerd en gedistribueerd. NIEUW nu ook geiten-colostrum te koop.

Colostrum van Nederlandse geiten

Vitomune heeft ook gevriesdroogde colostrum van Nederlandse witte geiten. Het is een poeder verpakt in een stazak met maatschepje. Het lactose-profiel van geiten-colostrum is anders. Hier vind je de geitencolostrum-poeder.

Vitomune Colostrum

Vitomune is een exclusief merk. Onderscheidend door de hoogste kwaliteit tegen een zeer scherpe prijs, daarom niet verkrijgbaar in winkels, uitsluitend bij GezondMooiSlank, therapeut en coach. Meer weten over vitomune? Bezoek de vitomune-website.

Colostrum bank


 

Prijs colostrum

Prijzen colostrum

Colostrum van Nederlandse koeien is iets duurder als de de colostrum uit bijvoorbeeld de USA en Nieuw-Zeeland. Nederlandse koeien zijn de veiligste bron voor colostrum. Er wordt in Nederland scherp gecontroleerd op anti-biotica, groeihormonen, bloedresidu en resten van medicijnen.

De kwaliteit van Nederlandse colostrum is de hoogste in zijn soort.

Let op: wij leveren 100% colostrum, dus zonder bijgemengd melkpoeder!!

Vitomune is alleen online verkrijgbaar, hiermee kunnen wij de prijs voor colostrum laag houden. Bestel hier in de colostrum-shop.

Colostrum hoe lang gebruiken

Hoe lang mag je colostrum gebruiken

Colostrum is een proteïnen-bron en kan langdurige (jaren) achtereen als dagelijks supplement gebruikt worden.

Er zijn geen schadelijke effecten bekend van een hoog colostrum gebruik. Er zijn bijvoorbeeld onderzoeken gedaan waarbij topsporters 30 gram colostrum per dag kregen: geen bijwerkingen.

Colostrum kwaliteit

Bepaal de kwaliteit van je colostrum

Colostrum kent verschillende sterkten, het percentage immunoglobulinen wordt uitgedrukt in IG. Vitomune colostrum maakt gebruik van de hoogste kwaliteit met het hoogste percentage IG. (IG 35%).

Immunogloblinen in colostrum

Is de IG-waarde het belangrijkste? Colostrum bevat honderden actieve stoffen. De globulinen zijn grote moleculen die niet allemaal de darmwand passeren. Zij zijn slechts actief in het maag-darmstelsel. De globulinen vallen uiteen, de aminozuren worden wel opgenomen.

Vitomune colostrum gebruikt colostrum waar de caseïne uit verwijderd is! Het is dus een colostrum-concentraat, belangrijk als u prijzen vergelijkt. Onze prijzen vind je in de colostrum shop

Hier vind je meer informatie over de samenstelling.

Geiten colostrum

COLOSTRUM VAN KOEIEN, COLOSTRUM VAN GEITEN

NIEUW; bij GezondMooiSlank verkopen wij al jaren colostrum van koeien, de bovine colostrum (BV).

Sinds kort kunnen wij ook Geiten colostrum leveren (capra colostrum). Geitencolostrum is niet lactosevrij maar de lactose heeft een wat andere vorm. Ben je gevoelig voor lactose? Soms kun je dan wel de colostrum van geiten verdragen. ben je allergisch voor lactose, dan is capra-colostrum geen optie.

In de colostrum-shop vind u alle soorten biest.

geiten colostrum

Hoe lang colostrum bewaren

HOE LANG KUN JE COLOSTRUM BEWAREN?

Colostrum van Vitomune is een gevriesdroogd en gezuiverd produkt. Als het biest poeder koel (niet gekoeld) en vooral donker en droog wordt bewaard is het poeder jarenlang houdbaar. Als de verpakking niet geopend is, is het produkt zelfs na de THT-datum nog goed. Tot aan de de THT-datum is de kwaliteit gegarandeerd, daarna moet u zelf controleren of geur, kleur en smaak hetzelfde zijn gebleven. Of bel even met 055-3672000.

Colostrum is een natuurlijk product, de kleur, geur en smaak kunen per batch variëren.

Kleur en smaak van colostrum

HOE ZIET COLOSTRUM ERUIT?

Colostrum is een fijn poeder. De kleur is wit - creme kleurig. Als je van dichtbij kijkt zie je soms een soort van "kristalachtige glim". Dit is het kenmerk van gevriesdroogde colostrum. Het ruikt een beetje naar roomijs. De smaak is moeilijk te omschrijven, veel mensen vinden het "prima te doen" maar je kunt colostrum mengen met koude dranken. Na inname van colostrum niet meteen hete koffie of thee er achteraan. 10 Minuten wachten.

Colostrum capsules worden gemaakt met gesproeidroogde colostrum.

Colostrum mag niet verwarmd worden. De biest-pannekoeken van vroeger waren wel gezond, maar door het bakken beschadigen de eiwitten.

Bekijk alles in de colostrum-shop

Effecten colostrum

WAT DOET COLOSTRUM

Colostrum is de eerste melk die een baby en een kalf ontvangen van moeder of koe. De colostrum van mensen en koeien is 99% identiek. Bij koeien wordt colostrum ook biest genoemd en wordt alleen de colostrum gebruikt die in de eerste 12 uur worden geproduceerd.

Met de eerste voeding worden bijzondere eiwitten gegeven. De darmwand van kalf en baby hebben een hoge doorlaatbaarheid die deze complexe eiwitten doorlaat. Colostrum op latere leeftijd kan niet door de darmwand heen. De eiwitten en andere stoffen vervullen hun taak in de darmen. Na afbraak door enzymen kunnen de delen van de colostrum-proteïnen de darmwand passeren en zijn zij bouwstoffen voor weer nieuw te vormen eiwitten.

Colostrum wordt ook wel "informatie" genoemd, het is data voor het immuunsysteem. De "gever" van deze "immuun melk" heeft een ervaren immuun-systeem dat veel bestrijdingstechnieken heeft geleerd. De colostrum is de drager van deze informatie.

Colostrum bevat anti-lichamen, de immunoglobulinen. Antilichamen bezetten de receptoren (aanhechting) van pathogene cellen zodat deze cellen zich niet kunnen hechten. Vervolgens worden de pathogene cellen (die vol zitten met antilichamen) vernietigd en afgevoerd door macrofagen.

Vitomune heeft een inventarisatie gemaakt van onderzoeken met colostrum op Pubmed. Hier vind je de samenvatting.

Waarom 12-uurs colostrum

Waarom alleen colostrum van de eerste 12-uurs melking

De eerste melk heeft de rijkste samenstelling, de meeste inhoudsstoffen voor het kalf. Na ongeveer 12 uur verandert de samenstelling van de melk van de moederkoe.

samenstelling colostrum

Tot 12 uur heeft de biestmelk de rijkste samenstelling. Vanaf ongeveer het 18e uur is het "gewone melk". Colostrum supplementen voor humane consumptie mogen alleen de produktie van de eerste 12 uur bevatten. Vanaf een uur of 20 is het gewoon melkpoeder. Colostrum van de eerste 4 dagen (96 uur) is melkpoeder.

RESET36

Afvallen met RESET36

Afvallen met RESET36

Reset36 is een nieuw concept gebaseerd op de best bewezen afslank-methoden. De wetenschap staat niet stil: het is tijd voor een complete benadering van je spijsvertering, je metabole switch, je verbranding, je voeding en de tijden waarop je eet. Bekjik alles op de website van reset36. Of bezoek nu de reset36-webshop

RESET36 coach worden?

Afvallen is mensenwerk

Wil jij mensen begeleiden met afslanken? Ons concept werkt erg goed. Wij helpen je met coachingsvaardigheden, excellente produkten en kennis. Bel Rinjo als je meer wilt weten.

RESET36 werkt met regio's, maximaal 200 coaches in Nederland.

Meer over afvallen vind je op de pagina afvallen-gewichtsbeheersing.

Mondzorg

Mondproblemen bij Diabetes 1 en Diabetes 2

MONDPROBLEMEN BIJ DIABETES

Aandoeningen in de mond zoals gaatjes (cariës), ontstoken tandvlees (gingivitis) en ontstoken kaakbeen (parodontitis) komen bij mensen met diabetes (diabetici) veel vaker voor. Doordat het glucose gehalte in het speeksel (speekselglucose) hoger is. Dit veroorzaakt tevens een verhoogde gevoeligheid voor schimmels in de mond. De hoge glucosespiegels in het speeksel leiden ook tot een droge mond (xerostomie). Een droge mond kan weer leiden tot meer gaatjes.

Diabetes kan leiden tot cariës, parodontitis, gingivitis, xerostomie en schimmels in de mond.

AnOxident balance is speciaal ontwikkeld om de glucose in het speeksel tegen te gaan, om meer antioxidanten in de mond te brengen, om de orale flora (mondflora) te verbeteren en om de juiste pH-waarde (zuurgraad) voor die mondflora te bewaren.

Bekijk in de webshop alle orale verzorgingsproducten voor diabetici.

Mondspoelmiddel, na het tandenpoetsen

MONDSPOELMIDDEL VOOR NA HET TANDENPOETSEN

Na het tandenpoetsen de mond spoelen met AnOxident balance mondspoelmiddel. Voor een fisse mond en een frisse adem. Niet irriterend. Bevat GEEN alcohol en GEEN menthol om irritatie en "prikken" te voorkomen.

Het mondspoelmiddel bevat actieve ingrediënten die het gebit versterken, de pH-waarde bewaken en de mondflora ondersteunen.

Mondspray bij diabetes

BEVOCHTIGENDE EN BESCHERMENDE MONDSPRAY BIJ DIABETES

Voor extra bescherming en bevochtiging gedurende de dag is er een handige pomp-spray met dunne gel vol actieve stoffen. Naar behoefte is de spray meerdere malen per dag te gebruiken. Na eten of als de mond droog voelt.

Voor langdurige bescherming en bevochtiging tijdens de nacht is er een mondgel.

Alle mondverzorgingsproducten hier in de webshop.

Tandpasta bij diabetes

WAAROM HEBBEN DIABETICI SPECIALE TANDPASTA NODIG?

Bij diabetes ontstaat er tot wel 4x zoveel glucose in het speeksel. 24 uur per dag kan deze glucose (suiker) zijn schadelijke effecten uitoefenen op de tanden en kiezen.

Na het poetsen de mond spoelen met AnOxident balance mondspoelmiddel. Daarna niet met water naspoelen en even niet drinken. De actieve stoffen in de mondspoeling blijven dan hun werk doen.

Alle mondverzorging voor diabetici hier in de webshop.

Wat doet mondgel bij diabetes en xerostomie?

WAT DOET MONDGEL BIJ DIABETES?

Mondgel is een soort kunstspeeksel, een vervanging van het speeksel dat een beschermende functie heeft voor het gebit. Speeksel geeft comfort, vergemakkelijkt praten, eten en slikken en zorgt voor een goede pH-waarde en een goede mondflora.

Diabetici hebben tot 4x zoveel glucose in hun speeksel als niet-diabetici. Tijdens de slaap heeft deze glucose 6, 7 of 8 uur de tijd om schade aan te richten aan het gebit en aan de mondflora. Dit kan leiden tot gaatjes, tandbederf en tanduitval. Breng de mondgel voor het slapen gaan ruim aan op het gebit en het tandvlees. Op die manier ontstaat een bevochtigende laag die het gebit beschermt. Ook lekker bij een droge mond (xerostomie).

Overdag, tussen het poetsen na een maaltijd door, is de handige mondspray.

Complete mondverzorging bij diabetes, hier in de webshop.

Xerostomie - droge mond bevochtigen en beschermen

DROGE MOND? BIJ XEROSTOMIE KIES JE VOOR ANOXIDENT BALANCE MONDGEL EN MONDSPRAY

Te weinig speeksel in je mond is een vervelende bijwerking waarbij je secuur en consequent voor je tanden en tandvlees moet zorgen. De AnOxident balance bevochtigende mondgel en de bevochtigende mondspray ondersteunen, er wordt een extra beschermend en bevochtigend laagje aangebracht.

Liposomaal

Wat is liposomaal

WAT BETEKENT LIPOSOMAAL

Liposomaal is een nieuwe manier om vitaminen, kruiden en actieve plantaardige stoffen in te nemen. Een liposoom is een "vetlaagje" dat de vitamine omhult. Het vetlaagje bestaat uit een dubbele laag fosfolipiden. Nutrins gebruikt hiervoor pure natuurlijke zonnebloem-olie. het laagje fosfolipiden beschermt de inhoud tegen maagsappen en enzymen. Het lichaam herkent het vetbolletje, het wordt opgenomen door de darmen in de bloedbaan en via de lymfen komt het actieve ingrediënt vrij waar et nodig is. Liposomale supplementen worden beter opgenomen. In vergelijking met tabletten 10 - 30x beter.

Liposomaal vitamine C is een populaire vorm. Bij vitamine C zijn verschillende visies over de toediening en opname. Het varieert van 60 mg in een tabletje tot grammen per dag eventueel via een infuus of door middel van injecties. Welk advies je ook wilt volgen, wat je inneemt moet effect hebben, dus het moet opgenomen worden. Zo wordt 4 x op een dag 250 mg beter opgenomen als 1 x 1000 mg. Zo wordt liposomaal beter geabsorbeerd door de darmwand als een tabletvorm.

Liposomaal is vloeibaar, dus gemakkelijk slikken, ook voor kinderen en ouderen.

Nutrins bevat geen alcohol, geen suiker (glycerine) en geen soja. De producten zijn langer hodbaar gemaakt door het toevoegen van een veilig conserveringsmiddel. De liposomale supplementen worden na produktie en na het afvullen gekoeld bewaard.

NIEUW wij hebben de technologie uitgevonden en gepatenteerd om micronutriënten (vitaminen en mineralen) in een liposoom te fixeren. Wij hebben dus liposomaal poeder dat gecapsuleerd kan worden.

Waarom zijn liposomale supplementen een succes?

DE OPNAME VAN LIPOSOMAAL VITAMINEN EN KRUIDEN

De meeste supplementen worden oraal geconsumerd. Zij moeten dan eerst door de mond met speeksel, dan de maag met maagzuur en beweging en vervolgens de dunne en dikke darm met enzymen. De actieve ingrediënten zijn meestal niet beschermd. Dit beïnvloedt sterk de opname door de darmwand. Slechts een fractie bereikt de bloedbaan na passage door de darmwand. Een liposomale formulering is een actief ingrediënt verpakt in een beschermend membraan (fosfolipiden) die herkend worden door het lichaam en die gemakkelijk opgenomen worden.

De liposomen worden na passage door de darmwand direct in de bloedbaan en via de lymfen (knoppen) naar de cellen gebracht. De buitenlant van lichaamscellen bestaat ook uit fosfolipiden. Het liposoom hecht zich aan de cel en geeft de actieve inhoud af aan de cel.

Tweevoudige opname: via de poortader naar de lever, via de bloedbaar en via het lymfestelsel. In sommige liposomale formuleringen bevinden de vitaminen zich in de wand van het liposoom of oopgelost in water midden in de lipsoom. Ook bevindt zich bij water-oplosbare vitaminen 50% van de actieve inhoud in de vloeistof. Immers, de gemicroniseerde vitaminen zijn opgelost in water voordat de liposoom zich vormt. Bij de vitamine C bijvoorbeeld is sprake van een achtvoudige opname.

opname liposomale vitamine C

Waarom is Nutrins zo voordelig?

WAAROM IS NUTRINS ZO GOEDKOOP?

Wij produceren met partners onze eigen producten in Nederland en België. Nutrins heeft gekozen voor een direct-sales-distributie met zo min mogelijk tussenschakels. Dit noem je een 'direct brand". Nutrins deelt haar kennis, inkoop en productie-batches met andere merken. Wij verzorgen private labels en huismerken. Samen drukken wij de kosten. Er wordt geïnvesteerd in kwaliteit en werkzaamheid, niet in dure verpakkingen, dikke auto's of "gelikte" marketing.

Wij houden onze eigen kosten laag. Dus korte lijnen, lage prijzen voor kwalitatief zeer hoogwaardige voedingssupplementen in liposomale vorm. Bekijk de prijzen in de Nutrins-shop.

Onze auto, de Nutrins-bus.

nutrins bus

Liposomale supplementen mengen

KAN IK NUTRINS SUPPLEMENTEN MET ELKAAR MENGEN?

Liposomale vitaminen en mineralen kunnen je mengen met elkaar. De liposomen beïnvloeden elkaar niet en worden separaat opgenomen.

Combineren? Jazeker dat kan, maar wel met verstand mengen en alleen als het iets toevoegt of het gemakkelijker maakt. Combineer geen formuleringen die elkaar kunnen beïnvloeden, dus verminderen of versterken. Overleg met een deskundige of bel ons op 055-3672000

Voor een dagelijkse aanvulling hebben wij een multi gemengd. Bekijk hier de samenstellen van de liposomale multi-vitaminen.

De liposomale vitamine C hebben wij in verschillende producten gecombineerd: Vitamine C met Zink, Vitamine C met ijzer en Collageen met vitamine C. Je vindt deze combi's in de shop.

Kan de concentratie vitaminen hoger?

KAN DE CONCENTRATIE, DE DOSERING, VAN DE LIPOSOMALE FORMULERING HOGER?

Ja dat kan. Maar dit doen wij niet!

Elk actief deeltje heeft een jasje van 2 lagen fosfolipiden nodig om een membraan te vormen en zo samen een liposoom te zijn. Als er teveel actieve ingrediënten in de formule worden gebruikt zijn er te weinig fosfolipiden om al die deeltjes te "verpakken". De liposoom zou groter worden dan 400 nanometer. Het principe werkt dan niet meer en er wordt dan minder opgenomen. De Nutrins liposomale formules zijn afgewogen formules gebaseerd om een maximaal rendement. De hoeveelheid fosfolipiden moet altijd hoger zijn dan de hoeveelheid actieve deeltjes.

De afmeting van een liposoom is afgestemd op de opname-capaciteit van de darmwand. Te grote liposomen worden moeilijk geabsorbeerd. Nutrins is de expert in het gecontroleerd produceren van het juiste formaat liposomen.

Hier meer uitleg over echte liposomen.

Is de kwaliteit van Nutrins liposomen bewezen?

DE KWALITEIT VAN ONZE LIPOSOMALE VITAMINEN

Kwaliteit is onze drijfveer, de reden dat wij Nutrins zijn begonnen. Wij zijn transparant naar onze consumenten en handelspartners. Op de productpagina's kunt u binnenkort de documentatie per product inzien. Op deze pagina laten wij zelfs een aantal van onze leveranciers zien. Waar mogelijk kiezen wij voor biologisch en vegan maar altijd voor een pharmaceutische kwaliteit (pharma grade).

Onafhankelijke controle door externe laboratoria waarborgt een veilig produkt.

De werking van liposomale voedingssupplementen wordt aangetoond in onderzoeken waarbij in toenemende mate gekozen wordt voor de liposomale vorm. Er wordt veel beweerd over de opname van liposomen. 10x, 20x, 30 x zoveel....  Vaak zijn dit onderzoeken betaald door leveranciers. Wij baseren ons op gepubliceerd en herhaald onderzoek. je mag stellen dat de liposomale techniek de opname verveelvoudigd. Liposomen worden sneller opgenomen, de bloedwaarden zijn vele hoger en die waarden houden langer aan.

Is de dosering van liposomale supplementen belangrijk?

IS DE DOSERING VAN NUTRINS BELANGRIJK?

Jazeker. Er zijn geen schadelijke effecten van overdosering bij ons bekend, maar ook geen betere effecten door een hogere dosering. Houdt u aub aan de aanbevolen dosering om eventuele bijwerkingen te voorkomen. Liposomale vitaminen en supplementen worden goed opgenomen.

De dosering, het dagelijkse advies (ADH / RI) is in ontwikkeling. De referentie inname is gebaseerd op de opname van voedingssupplementen in tablet-vorm. De opname van een liposomaal verpakte vitaminen is vele malen hoger. Als voorbeeld 200 mg kurkuma liposomaal (C3 concentraat) is te vergelijken met 6000 mg kurkuma in poeder- of tabletvorm. Of in combinatie met peper 600 mg. Meer informatie over de RI op deze website.

Professionals kunnen om verschillende redenen afwijken van ons advies. Bij twijfel bel ons aub.

Kinderen, baby's, volwassenen, vrouwen, zwangeren, sporters en senioren, er zijn veel verschillen in de dagelijkse behoefte . Als voorbeeld de multivitaminen: op het etiket geven wij aan hoeveel procent van de aanbevolen hoeveelheid een man krijgt en hoeveel een vrouw kijgt met inname van 1 dosering (5 ml). Hier zie je de samenstelling van de liposomale multi.

Heeft u toch op enige manier last van een bijwerking? Schroom niet en meldt het ons meteen op 055-3672000 of ga naar de contact-pagina.

De smaak van liposomale vitaminen

DE SMAAK VAN NUTRINS

Uit principe werken wij niet met zoetstoffen of smaakstoffen. Het gaat om de werkzaamheid, de opname van de vitaminen en kruiden. Een belangrijk deel van de smaak wordt bepaald door de fosfolipiden (zonnebloem-olie).

IS NUTRINS VIES?

Uh nou nee, niet echt, maar smaken verschillen. Het belangrijkste is de opname van de supplementen. En dan is 5 of 10 ml per dag niet echt een uitdaging. Vind je het toch niet lekker (genoeg)? Meng de liposomen dan met vruchtensap, yoghurt of een andere KOUDE drank. Warmte beschadigt het membraan van de liposoom en vermindert de opname.

Sommige vitaminen hebben een erg slechte smaak van zichzelf, soms moeten wij dat een beetje corrigeren om de therapie-trouw hoog te houden, alles voor het effect.

De capsules zijn smaakloos

Nutrins heeft een snel uitbreidende serie capsules. Die slik je gewoon door met wat water.

 

Hoe lang kun je liposomale voedingssupplementen bewaren?

HOE LANG KUNT U NUTRINS LIPOSOMEN BEWAREN?

Na ankoop / ontvangst: vloeibare liposomen altijd gekoeld bewaren. De meeste vloeibare liposomen zijn 12 - 24 maanden houdbaar (gekoeld en afgesloten). Alleen de glutathion en de vitamine D niet, die lopen snel terug in kwaliteit. Dat hoort ook zo, dat is het kenmerk van de grondstof! Daarom produceren wij elke 4 weken een nieuwe batch, zo geven wij altijd verse D en verse glutathion.

Na opening: afgesloten bewaren in de koelkast tussen de 7 en 15 graden celsius, dan blijft de Nutrins 2 maanden goed. Wij geloven in de werkzaamheid, kiezen voor kwaliteit en gezondheid. Nutrins bevat geen alcohol en geen soja of suiker.

Na openen dus 8 weken houdbaar vermits goed afgesloten en gekoeld na gebruik.

De Nutrins supplementen kunnen iets dikker worden als zij onder de 7 graden worden bewaard. Eventjes op temperatuur laten komen en de vloeibaarheid is weer naar wens. Altijd goed schudden voor gebruik.

De liposomale capsules zijn drie jaar houdbaar en hoeven niet in de koelkast.

Lipsomaal bijwerkingen?

HEEFT NUTRINS BIJWERKINGEN OF INTERACTIES?

Alle ingrediënten zijn voeding, voedingssupplementen en geen pharmaceutische ingrediënten. Houd u echter wel aan adviezen, voorschriften en doseringen. Mocht u een bijwerking ervaren, stop dan met het gebruik en neem contact met ons op. 055-3672000

Werking aub niet verwarren met bijwerking. Als u van een "gewoon voedingssupplement" overstapt op een liposomale variant zult u de verschillen ervaren doordat de opname veel beter is. 

Voedingssupplementen kunnen de werking van medicijnen beïnvloeden, dat betekent dat je medicatie soms minder wordt en soms sterker werkt. op de website van de NPN tref je een lijst aan met medicijnen en hun interacties met voedingssupplementen.

Bij verschillende producten geven wij aan of en waarme een interactie verwacht kan worden. Bijvoorbeeld de liposomale kurkuma.

interactie vitaminen medicijnen

De kleur van NUTRINS liposomen

DE KLEUR VAN NUTRINS LIPOSOMEN

Nutrins heeft verschillende kleuren. Wij voegen geen kleurstoffen toe. De kleur ontstaat door de gebruikte vitaminen en mineralen. De B-vitaminen zijn vaak geel, de ijzer is staalblauw (aubergine), de kurkuma is uiteraard knal-geel en de multi oranje-achtig.

Op de product pagina's hebben wij steeds een afbeelding toegevoegd met een beetje vloeistof in het maatbekertje. Klik in de webshop op een product en bekijk de foto's.

Nutrins maakt het verschil

Nutrins onderscheidt zich

De missie: maximale opname van voedingssupplementen, perfect gedoseerd in stabiele liposomen.

 • Uniek: elke actief ingrediënt heeft andere eigenschappen, dus elk AI wordt op een andere wijze geproduceerd.
 • Unieke methoden om actieve ingrediënten te microniseren. Hoe kleiner de actieve ingrediënten, hoe kleiner de liposoom, hoe hoger de opname.
 • Unieke methoden voor de vorming van de liposomen. Zonder vervuiling, constante afmetingen en een zeer hoog percentage aan gevormde liposomen.
 • Pharma grade ingrediënten: uitsluitend de hoogst mogelijk kwaliteit ana grondstoffen wordt gebruikt om excellente liposomen te maken.
 • Continous improvement. Onze R&D is altijd bezig om samenstellingen te verbeteren, houdbaar en effectiviteit te controleren en om nieuwe actieve ingrediëntne liposomala beschikbaar te maken.
 • Nutrins heeft het breedste assortiment liposomale voedingssupplementen. (Juli 2022 meer dan 30 producten).
 • Scherpe prijzen; door optimale logistiek, slim inkopen, efficiënt produceren en een gematigde levensstijl van de ondernemers is Nutrins in staat een optimaal product voor een scherpe prijs te leveren.
 • Gepatenteerde producten: LipoDryTechnologie heeft het octrooi op droge liposomen in capsules.

Kom kennis maken met Nutrins aan de Laan van de Leeuw 26 in Apeldoorn. Bel even van tevoren aub, wij zijn ook wel eens druk of onderweg. 055-3672000

kennismaken met nutrins in apeldoorn