Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Hyaluron

Hyaluron kopen

Wat is dat huideigen hyaluron?

Hyaluronzuur (hyaluronan) is een lichaamseigen stof, je lichaam maakt het zelf aan. Je treft het aan in je gewrichten, hartkleppen en meer dan de helft in je huid. Hoe jonger je bent, hoe meer hyaluronzuur er in je lichaam zit. Vanaf je veertigste heb je nog maar de helft. Dus, meer rimpelvorming omdat er minder vocht wordt vastgehouden in de huid. Hyaluronzuur is geen zuur maar een suiker. Het is een molecuul dat van nature in je huid voorkomt. Hyaluron kan heel veel vocht binden. Het houdt wel 1000 keer zijn eigen gewicht aan water vast. Met andere woorden, 1 gram hyaluron bindt 1 liter water. Hyaluronan is een glycosaminoglycaan dat veelvuldig in bindweefsel, epitheelweefsel (huid) en zenuwweefsel voorkomt.

Hyaluron, niet smeren maar drinken?

Hyaluronzuur serum of Hyaluron vindt je ook in huidverzorgingsproducten onder de volgende namen: hyalyronic acid (HA), Hydrolyzed hyaluronic acid (gebonden aan water), Sodium hyaluronate (gebonden aan zout), Sodium acetyl hyaluronate, hyaluronan. Vaak in combinatie met collageen en bijvoorbeeld vitamine C. 

De huid heeft een barrièrefunctie en is maar beperkt doorlaatbaar. Het molecuul in cremes komt moeilijk door de opperhuid heen (epidermis). Doordat het middel ervoor zorgt dat de opperhuid meer vocht gaat vasthouden, lijken rimpels (iets) minder diep. Helaas van korte duur.

Kan hyaluron de huid indringen?

De moleculen van hyaluronzuur zijn te groot om tot diep in de huidlagen door te dringen. Oppervlakkig werkt het een beetje, het verzacht doordat er een laagje hyaluron, dat water vasthoudt, eventjes op de huid achterblijft. Hyaluron moet je dus of injecteren of van binnenuit aanvullen via voedingssupplementen. De uitdaging bij hyaluron in supplementen is de doorlaatbaarheid van de darmwand.

Passeren de hyaluron-molekulen de darmwand? Of zijn ze “volgezogen” met water uit de maag en dunne darm en zijn ze te groot voor de darmpassage? Het beschermende laagje liposomen zorgt ervoor dat de hyaluron ongeschonden in de dunne darm aankomt. Het vetlaagje is een barrière waar gen water doorheen komt.

Hyaluron injecteren

Hyaluron wordt bij artrose ook in gewrichten geïnjecteerd waar het tijdelijk meer vocht vasthoudt (synoviale vloeistof neemt toe) en het gewricht beter smeert. Onder hoge druk kan het in de huid worden “geschoten”. Deze behandeling moet je uitsluitend door een ervaren geschoolde professional laten uitvoeren. Op een party even wat hyaluron inspuiten heeft echt risico’s.

Hyaluronzuur kopen bij GezondMooiSlank kan in verschillende vormen: liposomaal als supplement, als ingrediënt in de SuperSkinFood en in de Collageen met liposomaal vitamine C. Onder het merk Regulat hebben wij ook hyaluron-mousse en hyaluron-shotjes (die van Sylvie).

Twee soorten hyaluron

1. Nutrins voegt hyaluron toe aan de SuperSkinfood en de Collageen-C.
2. De Regulat-Hyaluron-drink van dr. Niedermayer is een dagelijkse shot met veel plantaardige extracten die samen met hyaluronzuur hebben laten zien dat rimpels verminderen. Hier vind je de dermatologische testresultaten.
3. Hyaluron-mousse van dr. Niedermayer bevat een hoge dosis laag en hoog moleculair hyaluronzuur.. Het "drager-effect" van de REGULATESSENZ® zorgt ervoor dat het ook in de diepere huidlagen doordringt. Op deze manier kunnen rimpels duidelijk worden “weggemousseerd”.


Voedingstip tegen rimpels

Wat moet je eten om meer hyaluron binnen te krijgen? Vitamine C rijke voeding, knollen en wortels maar ook bananen en (zoete) aardappel.

Hyaluron als voedingssupplement voor een gehydrateerde huid met minder rimpels. Helpt een gezonde jonge elastische huid behouden*. (* = Evaluatie gezondheidsclaim is lopende).

terug naar de pagina supplementen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina