Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

het 12-20 dieet

iedereen valt af met intermittent fasting

Terug naar de pagina Maaltijdvervangers.

Iedereen kan afvallen met het 12-20-dieet, 16 uur vasten - 8 uur eten

50% Van Nederland heeft overgewicht en ongeveer de helft wil er iets aan doen.

Maar na verschillende diëten geprobeerd te hebben geloof je er niet meer in. Het beruchte jojo-effect, de verspilde moeite, de vermoeidheid en de verstoorde spijsvertering. Waarom zou je nog een nieuwe poging doen? Maatwerk helpt! Overgewicht heeft verschillende vormen, teveel buikvet, te zware benen, zwembandjes, dikke nek…. Er zijn 5 verschillende vormen van overgewicht met elk hun eigen oorzaken. Als je de oorzaak niet weet, kun je geen goede oplossing kiezen. Stress, medicijnen, verkeerd eten, verkeerde voedselkeuzes, te weinig bewegen, teveel alcohol, te weinig water, teveel antibiotica, blessures, een obese omgeving….. veel zou je zelf kunnen controleren maar lang niet alles.

*** ga direct naar het intermittent fasting eetschema

Welke diëten en welke afslank-programma’s zijn bewezen en effectief:

Vetverbranding (lipolyse) - Ketose

Overgewicht is opgeslagen vet, energie die niet is gebruikt. Je hebt een tijdlang meer energie geconsumeerd als dat je hebt verbrandt. Door het lichaam te stimuleren vet te verbranden val je af. Het proteïnedieet is hier een voorbeeld van. Je eet voornamelijk eiwitten en vet. Je lichaam kan van eiwitten weer glucose maken (citroenzuur-cyclus) omdat eiwitten eigenlijk bouwstoffen zijn en geen energiebron. Bij gebrek aan koolhydraten (glucose) ga je meer vet verbranden (lipolyse). Vetverbranding wordt ook ketose genoemd. Het kost je 2 – 3 dagen om in ketose te raken, tot dat de opgeslagen glucose in je spieren en lever op is en je energie alleen uit vet haalt.

Een dagje zondigen brengt je weer terug in de glucose-verbranding. Je lichaam heeft immers een voorkeur voor glucose-verbranding, dat is snel, gemakkelijk en efficiënt. Het sportvasten-dieet combineert extra verbranden met lage calorieën en een hoog percentage proteïnen. Ook het vet-dieet, montignac, Atkins en Southbeach gaan uit van veel proteïnen en/of vet en geen tot nauwelijks koolhydraten (glucose). De vraag is ook welke vetten je overdadig gaat consumeren, wat doet dat voor je cholesterol en je bloedvaten?

Met het 12-20-dieet verbrandt je opgeslagen lichaamsvet. Maar wat doe je daarna?

Lees hier waarom het 12:20-dieet effectief is in het verbranden van overtollig lichaamsvet.
Na een vet- of proteïnendieet moet je blijvend je dagelijkse calorie-inname verlagen (je bent afgevallen dus verbruik je minder energie en je verbranding is efficiënter). Je gaat weer koolhydraten eten en een groot gedeelte van deze slanke mensen komt weer (meer) aan dan toe zij begonnen. De oplossing is een blijvende verandering van je lifestyle als je blijvend op gewicht wilt blijven. Hier zie je hoeveel calorieën je mag hebben nadat je bent afgevallen.
*** Ga hier naar de Calorie- en BMI-calculator.

intermittent fasting afvallen juvo

Minder calorieën = afvallen

De honger-diëten. 800 tot 1200 calorieën op een dag betekent dat je minder energie consumeert dan dat je verbrandt. Je verliest vocht, opgeslagen glucose en er worden opgeslagen lichaamsvetten verbrandt. Deze diëten vind je in verschillende vormen blikjes, shakes en slanke recepten. Een keer zondigen verstoort niet je type energie-verbranding. Maar als je stopt kom je weer aan. Ook hier moet je blijvend je lifestyle aanpassen.

Boosters

De wonder-afslank-pil die vetopname blokkeert. Je energie verhoogt en je laat afvallen bestaat niet. Wonder-middelen? Geloof er aub niet in. Deze werken hooguit als ondersteuning van 1 van de succesdieëten. De vetbinders zorgen voor vette ontlasting, verstoren je darmflora en de energieboosters doen niet veel goed voor je bloeddruk.

Natuurlijk haal jij je afslank-doel!

In de zomer van 2018 hebben wij een uitgebreide analyse gemaakt: welke diëten werken wel, hoe werken ze, waarom is het een succes en wat doen ze op langere termijn? Vervolgens hebben wij het zelf uitgeprobeerd. Hier lees je mijn verhaal.

Uitgangspunten voor het succes-dieet

 • 1. Opgeslagen vet verbrandt je met lipolyse 
 • 2. De gezondheid moet je bewaken met voldoende vitaminen, mineralen, vezels, probiotica met enzymen.
 • 3. De spijsvertering moet goed functioneren, check je ontlasting en corrigeer met voedingssupplementen
 • 4. Intermittent fasting (alleen eten tussen 12 en 8) en mindfull, met aandacht, eten helpen!
 • 5. Plantaardige voeding is gezonder, daardoor kun je dit heel lang volhouden.
 • 6. De energie balans moet beter; verbrandt meer dan dat je inneemt en je valt af.
 • 7. Zet je verwarming 2-3 graden lager.

Wij combineren: ketose/lipolyse, sportvasten, paleo, mindful eten, intermittent vasten, het DASH-dieet, het managen van je energie-balans, de voedingsadviezen van de Gezondheidsraad .

 • 1. Om 12:00 een laat ontbijt zonder koolhydraten. Gebruik op dit tijdstip de Nutrins Ketoshake.
 • 2. Om 15:00 een lichte maaltijd (300 caloriën) met koolhydraten, proteïnen en gezonde vetten. Gebruik "in de middag" de Nutrins Proteïnen shake".
 • 3. Om 19:00 uur een zelfgemaakt diner met veel groente, vlees, vis, gevogelte en weinig koolhydraten (dus minimaal aardappelen, pasta, rijst). Het diner bevat ongeveer 800 calorieën. Als maaltijdcomponent is een Juvo shake gemakkelijk, compleet en gezond.
 • Van 20:00 uur tot 12:00 niets eten, wel veel drinken (water, groene/witte thee, koffie - totaal 2,5 liter)

Heb je trek tussen 12 en 8? Groente en fruit! Maar bij trek neem je eerst een glas water. Het gevoel van trek of honger is meestal een dorst-signaal! Dus eerst drinken, 2 minuten wachten en dan eventueel groente/fruit. 

Heb je er moeite mee om in 1 keer naar 12-20 te gaan? Begin dan eerst met het uitstellen van je ontbijt. Bijvoorbeeld eten tussen 10:00 en 19:00. Belangrijk is 16 uur vasten en 8 uur om gezond te eten. Heb je 's morgens toch energie nodig? Nieuw is de Reset36-mct-poeder. 1 Schepje in je koffie geeft direct energie in de vorm van ketonen. Binnen enkele (2-3) ben je helemaal gewend heb je geen hongergevoel meer en is het schakelen tussen glucose-verbranding en vet-verbranding beter. Dit "schakelen tussen energie-bronnen" is het gewenste en blijvende effect van het 12-20-dieet. De metabole flexibiliteit.

Elke dag bewust 200 – 400 calorieën extra verbranden; cardiotraining, zwemmen, wandelen, planken, krachttraining, fietsen. Elke inspanning is goed als je hartslag maar toeneemt. Niet meer dan 400 calorieën extra verbranden tijden het afvallen.

Diner tips: Schep je ontbijt-bord vol in de keuken. Gooi de pan leeg in de vuilnisbak en ga dan aan tafel. Drink vooraf en na het diner een glas water. Sporten en eten: Eet iets voor het sporten. Maar let op, alleen als je sport tussen 12:00 en 20:00 uur! Extra proteïnen voor sporters is eigenlijk alleen bedoeld voor topsporters. Je krijgt voldoende proteïnen (bouwstoffen) binnen.

Foutjes: Heb je ’s avonds om 21:00 nog iets gegeten? Stel dan je ontbijt van de volgende dag 2 uur uit en verbrandt die extra calorieën door iets meer te bewegen de volgende dag.

Moet je perse je dag starten met een ontbijt?: probeer elke dag iets later te ontbijten maar zorg ervoor dat je ontbijt voornamelijk uit proteïnen bestaat. Lukt het uitstellen niet? Doe 1 - 2 schepjes rocket coffee (MCT poeder) in je koffie. Of val dan af met 2 - 3 maaltijden vervangen door Juvo Slim.

Heb je diabetes-2: Om je bloedglucose te managen volg je al een dieet of heb je bepaalde voorschriften van huisarts en of diëtist. Kies dan voor 2 maaltijdvervangers Juvo Slim en Juvo original. 1x als ontbijt en 1x als lunch. Ga in overleg met je diëtist of huisarts en probeer stap voor stap je ontbijt uit te stellen zodat je richting 12:00 – 20:00 gaat, je inname van energie reduceert en je verbranding verhoogt. Overleg met je arts omdat vaak bij afvallen de medicatie wordt verlaagd.

Maar hoe houdt je vervolgens je streefgewicht vast?

 • 1. Blijf zoveel mogelijk “regels vasthouden” Eet alleen tussen 12:00 en 20:00 uur. Eet met liefde en aandacht. Maak je eigen eten, en eet het rustig, zonder afleiding met aandacht op (mindfull). Houdt de regels vol van maandag tot en met donderdag.
 • 2. Probeer je eerste maaltijd altijd met zoveel mogelijk proteïnen te bereiden.
 • 3. Blijf calorieën tellen: 3000 calorieën consumeren is dus 3000 calorieën verbranden (binnen 24 uur) corrigeer met sport.
 • 4. Corrigeer af en toe met een raw food dag of ga weer een “weekje” goed opletten.
 • 5. Bewaak je inname van probiotica, vitaminen, mineralen, vezels en enzymen.
 • 6. Naast cardio-training ook werken aan meer spiermassa door krachttraining om je BMR te verhogen.
 • 7. Blijf water drinken, zet de verwarming een graad lager (zet je bruine vet aan het werk), eet van kleine borden.

Veel succes en geniet van je nieuwe lijf. p.s. Meer lezen over de voordelen van intermitterend vasten (intermittent fasting) lees dit overzicht. Hier vind je de 12:20-dieet uitleg.

Intermittent fasting en wisselende werktijden

Heb jij af en toe nachtdienst of wisselende werkroosters waardoor je op variërende tijden slaapt? Vasten van 12:00 tot 20:00 kan dan lastig zijn. Als je een klein beetje rekent kan het wel. Het hele slaapproces duurt 8 uur. 4 Uur voor het slapen gaan en 4 uur na het ontwaken eet je niet. Op die manier ben je 16 uur aan het vasten en heb je een eat-window van 8 uur.

Nieuwe aanpak 12-20 dieet

om 12:00 gebruik je de Nutrins Keto-shake om 15:00 de Nutrins proteïnenshake. Samen bevatten deze 2 maaltijden ook ruim 100% van je dagelijkse vitaminen in een plantaardige vorm! Voor je stoelgang en verzadiging kun je de shakes aanvullen met een schepje ballast-vezels. Boost je shakes met de shake-booster.

 

 

12-20-dieet maaltijdvervangers Nutrins

 

contact met gezondmooislank

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

15 producten

per pagina
 1. -14%
  Intermittent Fasting Juvo raw whole food
  Regular Price € 219,80 Special Price € 189,95
 2. H.O.P.E. formule compleet
  Regular Price € 149,95 Special Price € 139,95
 3. -11%
  Nutrins intermittent fasting
  Regular Price € 165,80 Special Price € 146,95
 4. Juvo slim forte vegan whole meal 625 gram
  Regular Price € 54,95 Special Price € 49,95 vanaf € 46,71
 5. Juvo Original raw whole meal FORTE 640 gram
  Regular Price € 54,95 Special Price € 49,95 vanaf € 46,71
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

15 producten

per pagina