Omega-3 Orivo keurmerk is binnen! Nutrins omega-3 verse visolie gebruikt uitsluitend de pharmaceutische FF-kwaliteit van Vesteraalens. Deze Noorse specialisten zijn de eerste producent van visolie die het orivo-keurmerk heeft verkregen. Hier vind je meer over alle certificeringen van Vesteraalens.

De analisten van orivo verzamelen zelf Kabeljauw uit de Noorse zee. De lever wordt na de vangst geconditioneerd en bewaard. In het laboratorium wordt het DNA van deze vis bepaald met een zogenaamde "fingerprint-technologie, en opgeslagen in een database.

Als Vesteraalens een nieuwe batch ter controle aanlevert wordt het DNA van de visolie vergeleken met de opgeslagen kabeljauw-lever in de database. Het DNA van de productie-batch moet identiek zijn aan het referentie-sample.

Op deze manier kunnen wij garanderen dat de Nutrins omega-3 visolie voor 100% gemaakt is van Noorse kabeljauwlevers. Dus zonder andere vissen en zonder vetzuren uit snijresten of visafval. Vesteraalens verwerkt uitsluitend kabeljauwlever van de Gadus morhua en niet van andere kabeljauw-achtigen....

Dubbele controle

Mystery-shopping: Orivo test niet alleen de aangeleverde productiebatches maar doet ook regelmatig aankopen in winkels. Het mystery-shoppen. Zij kopen dan consumenten-producten met het Orivo-logo en vervolgens wordt weer het DNA van de olie vergeleken met het referentie-sample en het monster van de productie-batch. Een waterdicht controlesysteem.

Nutrins kiest altijd voor de hoogste kwaliteit visolie, de FF-kwaliteit. Met onze unieke vershoudverpakking presenteren wij zo een pure omega-3 met de laagst mogelijke totoxwaarde. in deze blog een uitleg over het berekenen van de totoxwaarde.

orivo keurmerk voor vesteraalens

De omega-3-formuleringen van Nutrins bevatten allemaal de CLO (cod liver oil) met het omega-3 Orivo keurmerk. De herkomst is gegerandeerd en de labelclaims zijn authentiek. Uiteraard is Orivo een derde onafhankelijke partij.

Nutrins omega-3 is dus pure kabeljauwleverolie van de Gadus morhua uit de Noorse zee.

onderzoek omega-3 kwaliteit en herkomst

Orivo levert als eerste, wereldwijd, een certificaat van de herkomst van omega-producten gebaseerd op laboratorium-testen. Zij zijn gevestigd in het Noorse Molde. Het bedrijf zorgt voor transparant bewijs aan de omega-3-industrie sinds 2014. Zij gebruiken een next level methode voor ingrediënten-verificatie. Dankzij de unieke fingerprint-technology (DNA-bepaling) is de visolie van Vesteraalens geverifieerd en gecertificeerd: een enkele bron (kabeljauwleverolie uit de Noorse zee). Daarom binnenkort het Orivo-logo op onze verpakkingen.