Microbioom, dat andere betere woord voor darmflora.

Het microbioom - darmflora is de complete verzameling van micro-organismen die in en op ons Lichaam leven. De bacteriën in de darmen worden de darmflora genoemd, dus een onderdeel van het microbioom.

Ons lichaam herbergt enorm veel micro-organismen, zelfs 10 keer zoveel als dat wij aan lichaamscellen hebben. Bacteriën vervullen verschillende rollen in ons Lichaam en beïnvloeden onze gezondheid; positief en negatief. • Immuniteit en weerstand; de darmflora...... lees verder op de pagina over probiotica.

microbioom de samenleving van alle bacteriën in en op je lijf

Microbioom, de micro-organisamen in en op ons lichaam

• Immuniteit en weerstand; de darmflora spelt een rol in onze weerstand in het bestrijden van ongewenste/gevaarlijke micro-organismen.

• In de darmen helpen bacterien met de produktie van vitaminen B en K, met de aanmaak van vetzuren en enzymen en met de opname van calcium en ijzer.

• Spijsvertering; bacteriën helpen met de afbraak van voeding en zorgen er zo voor dat voedingsstoffen worden opgenomen.

• Overgewicht; het microbioom speelt een rol in obesitas. In 2009 is ontdekt dat het microbioom van obese personen een andere samenstelling heeft als het microbioom van slanke mensen.

• Darmbacterien spelen een rol in het ontstaan van infectie-ziekenten zoals de ziekte van Crohn en IBD.

• Autisme; nieuwe onderzoek geeft aan dat er een relatie is tussen autisme en de samenstelling van de darmflora.

- 25 Soorten – leven in de maag.

- 500-100 Soorten – leven in de darmen, zoals Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus.

- 600+ Soorten – leven in de mond, keel en luchtwegen, bijvoorbeeld de Candida albicans.

- 1000 Soorten – leven op de huid.

- 60 Soorten – leven in de urinewegen.

Microbioom in de vagina

Het microbioom in de vagina is de eerste kennismaking tijdens de geboorte. De baby is een soort spons die het microbioom van de moeder opneemt. Babies die een natuurlijke bevalling ondergaan hebben veelal een sterker immuunsysteem en minder allergiën in vergelijking met babies die met een keizersnede worden geboren.

Er kunnen maar 25 soorten bacteriën overleven in de maag. Het is daarom belangrijk dat supplementen met bacteriën bewezen maagsapresistent zijn. Vraag ons om het bewijs!

Meer over ProVen probiotica op de website.