Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Maaltijdvervangers en maaltijdcomponenten

Waarom Nutrins?

Nutrins voeding, supplementen en superfoods.

nutrins voeding

Uitzonderlijke voedingsstoffen, omdat je wilt excelleren en stralen, omdat je een lang gezond leven wilt. Voeding voor je dagelijkse energie en bouwstoffen. Wat jouw lijf verteert, bepaalt je gevoel, je uiterlijk en je energie. Je bent de nutriënten die jouw lijf heeft verteerd. Nutrins brengt puur de beste kwaliteit, in de juiste hoeveelheden, op een gemakkelijke manier. Duurzame voeding: whole food, zonder chemicaliën en bestrijdingsmiddelen, duurzaam verbouwd, eerlijk ingekocht, zoveel mogelijk in Europa. Het innovatieve Nutrins zoekt samen met haar specialisten continue naar: nieuwe ingrediënten, nieuwe kennis, nieuwe technologie en nieuwe producten. Science & evidence based. Nutrins is een gerichte aanvulling op gezonde voeding op de momenten dat het nodig of gemakkelijk is. Zo geef jij je lichaam altijd het beste en zijn jouw lichaam en geest de beste versie van zichzelf.

Wat is “voeding”

Je dagelijkse gezonde eten bestaat meestal uit groente, fruit, vlees, vis, brood, rijst, aardappelen, koffie, thee en water. Al je voeding is opgebouwd uit macronutriënten, micronutriënten en spoorelementen. Marconutriënten zijn: koolhydraten, eiwitten, vet, vezels, water. Micronutriënten en spoorelementen ken je als vitaminen en mineralen. Een gemiddelde tas met boodschappen uit de supermarkt bestaat voor het grootste gedeelte uit water, vet en koolhydraten. De behoefte van een gezond lichaam kent een andere verhouding.

Nutrins ontwikkelt producten die het gemakkelijk maken om de beste vormen van eiwit, koolhydraten, vetten, vezels en micronutriënten te consumeren. Je bent wat je spijsvertering opneemt: de nutriënten moeten een vorm hebben die maximaal wordt opgenomen om het lichaam goed te voeden. Daarnaast combineert Nutrins speciale formules die de spijsvertering, het opnemen van nutriënten, ondersteunt. Om te optimaliseren, om bestaande tekorten aan te vullen en om lifestyle-schade te compenseren kan het nodig zijn om doelgericht op macroniveau en op microniveau te suppleren. Stap 1 is elke verbetering is: vers en gezond eten, voldoende water drinken en zorgen voor voldoende beweging en ontspanning. Stap 2 zijn de voeding en de voedingssuppletie van Nutrins.

Macronutriënten - Vezels. Dagelijks moet je minimaal 30 gram vezels eten. Vezels zorgen voor verzadiging, zijn een transportmiddel voor afval en ze zijn goed voor je darmen. De bacteriën in de dikke darm verteren vezels en maken er vitaminen, (pre)hormonen en goede vetzuren van. Met die vetzuren wordt o.a. je darmslijmvlies onderhouden. Vezels houden vocht vast, zorgen voor volume in ontlasting en daarmee stimuleren ze de darmbeweging en helpen ze verteerde voeding in een goed tempo te verwerken. Onoplosbare vezels houden water en afvalstoffen vast. De oplosbare vezels zijn voeding voor het microbioom. Nutrins gebruikt voor haar maaltijdshakes en de vezelcomplexen verschillende soorten natuurlijke vezels. Acacia-vezels, de hars van een Zuid-Afrikaanse boom, een zogenaamd prebioticum is voeding voor de bacteriën. Baobab-fruit-pulp is een combinatie van vezels. Gemalen ontvet lijnzaad voegen wij toe als ballastvezel, net zoals de glutenvrije haver-vezels. De vezels worden in sommige formules aangevuld met Triphala een combinatie van bessen uit de Ayur-veda. Deze eeuwenoude formule ondersteunt de darmactiviteit. Alle Nutrins-shakes zijn verrijkt met zoveel mogelijk vezels. Samen met de vezels uit de overige “whole food” - ingrediënten, zoals de bessen-mix, dragen zij bij aan een gezonde spijsvertering en je dagelijkse portie vezels. Daar wordt je echt happy van!

Macronutriënten - Proteïnen. Dagelijks heb je ongeveer 1,2 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht nodig. Sporters en senioren wat meer. Je lichaam gebruikt per dag ongeveer 400 gram eiwitten. Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren, je gebruikt aminozuren om eiwitten te maken. Per dag moet er gemiddeld 80 gram uit voeding worden toegevoegd. Eiwitten vind je vooral in vlees en vis. Plantaardige bronnen zijn rijst, peulvruchten en groenten. Nutrins maakt gebruik van verschillende bronnen proteïnen. Het bruine rijst concentraat bevat 90% proteïnen, het bruine rijst extract 80%, de hennep-proteïnen leveren 50% eiwit en de Nederlandse chlorella alg bevat ongeveer 20% eiwit. Elke shake bevat een combinatie van verschillende bronnen om een compleet aminozuren-profiel te bieden wat past bij de doelstelling van het product. Eiwit-shakes zijn een gemakkelijk manier om dagelijks alle aminozuren te consumeren. Deze vegan shakes zijn ook in te zetten als vleesvervanger omdat wij alleen plantaardig proteïnen gebruiken. Voor een goede vertering van eiwitrijke voeding is er een combinatie van vezels toegevoegd. De shakes zijn verrijkt met een plantaardig multi. Een combinatie van 10 soorten fruit, groenten en paddenstoelen die samen alle dagelijkse vitaminen en mineralen geven. De shakes zijn vrij van allergenen. De plantaardige proteïnen zijn allemaal duurzaam geteeld zonder gebruik van chemicaliën. Omdat de shakes dagelijks gebruikt worden is er een klein beetje plantaardige zoetstof en natuurlijk aroma toegevoegd.

nutrins voeding vetten

Macronutriënten - Vetten. Dagelijks eet je vetten, maar de uitdaging is de juiste hoeveelheid essentiële vetzuren te consumeren. Deze onmisbare vetten vind je in verse vette wilde vis, algen en bijvoorbeeld avocado. Elke dag heeft je lichaam essentiële vetzuren nodig zoals ALA, DHA en EPA. Nutrins heeft een bijzondere verse kabeljauw-leverolie. Direct na de vangst, op het schip, wordt de olie uit de levers gehaald. Olie mag niet oxideren want dat vermindert de opname. Daarom wordt onze olie verpakt in aluminium stazakken. Dit beschermt tegen de schadelijk invloed van licht en lucht. Nutrins werkt alleen met pure vloeibare vetzuren omdat de verwerking in capsules en softgels de totox-waarde laat stijgen. Totox is de mate van oxidatie. Onze omega-olie heeft een waarde onder de 2!

De vitaminen A, D, E en K zijn vetoplosbaar. Die hebben wij toegevoegd in de formule Omega-ADEK. De formule Omega-Extra is verder verrijkt met: duindoornbesolie, teunisbloemolie en astaxanthine. Een afgewogen combinatie van omega 3-6-7-9.

Micronutriënten - vitaminen en mineralen. Voldoende micronutriënten consumeren kan door dagelijks voldoende groenten en fruit te eten. Wil je meer gebruiken of wil je tekorten aanvullen dan zijn voedingssupplementen een gemakkelijk manier. De opname van vitaminen en mineralen in de dunne darm is niet eenvoudig. Van de meeste tabletten en capsules wordt maar 10% opgenomen. De resterende 90% verdwijnt in het toilet.

Onderzoeken met voedingssupplementen zijn vooral succesvol als de vitaminen met een injectie rechtstreeks in de bloedbaan worden toegediend. Nutrins heeft eigen unieke technologie om orale voedingssupplementen in de bloedcirculatie te brengen. Met behulp van liposomen lukt het om tot 80% te laten opnemen. Liposomen zijn kleine dubbele vetlaagjes die de gemicroniseerde vitaminen en mineralen beschermen tegen maagzuur. De liposomen zijn zo klein dat zij zonder co-factoren worden opgenomen. De lichaamscellen zijn ook omgeven door een fosfolipidenlaagje. De liposoom “klikt” aan de cel en geeft zijn inhoud af.

Alle vitaminen en mineralen, maar ook plantenextracten (kurkuma, paddenstoelen) en stoffen zoals hyaluronzuur, collageen en glutathion kunnen wij in een liposoom brengen. De vloeibare liposomen zijn gemakkelijk te doseren. 1, 2, 5, 10 of 20 ml, eenvoudig af te meten en met water gemakkelijk te slikken. Om de smaak te verbergen en om conserveringsmiddelen te vermijden zijn de liposomen ook in droge vorm, gecapsuleerd, verkrijgbaar.

Maaltijdcomponenten - componeer je eigen healthfood

"Je weet echt wel wat gezond is en wat je elke dag zou moeten eten."

nutrins voeding shakes

De gezondheidsraad adviseert dagelijks 30 gram vezels voor vrouwen en 40 gram vezels voor mannen. Slechts 10% van Nederland consumeert voldoende vezels.

170 gram inhoud met handig maatschepje in hersluitbare stazak.

Nutrins Voeding maakt het gezond en gemakkelijk. Maaltijdcomponenten zijn speciaal samengestelde poeders: de Volledige vezel mix en de vegan proteïnen blend bijvoorbeeld. Beiden zijn in ontwikkeling. De receptuur is goedgekeurd, de smaak is prima. Nog even de houdbaarheidsanalyse afwachten. De oplosbare vezels (volledige vezels) en de ballast-vezels zijn klaar! Het is gelukt, hier vind je de 20-dagen verpakking en hier de 60-dagen-voordeel-verpakking. Hier vind je de nieuwe ballast-vezels.

Volledige Vezels

Ondersteunt de spijsvertering, o.a. door de triphala.

 • Baobab fruit-vezel
 • Acacia vezel
 • Inuline
 • L-glutamine
 • Bastaard myrobalaan
 • Zwarte myrobalaan
 • Indiase kruisbes
 • Stevia

Dagelijks 1 of 2 maatschepjes door je shake, door yoghurt of in een glas water. Ondersteunt de spijsvertering. Bevat 7,5 gram vezels: oplosbare en niet oplosbare vezels. Vult elke maaltijdvervanger aan! De Nutrins-vezels zijn een belangrijk onderdeel van de HOPE-formule. Lees hier wat de hope formule is of bestel hem hier.

2 Soorten vezels; Water-oplosbaar, niet in water oplosbaar.

Oplosbare vezels absorberen overtollig cholesterol en toxinen (gifstoffen). On-oplosbare vezels reinigen de darmen. Volwassenen: dagelijks 30-40 gram vezels. Kinderen: de leeftijd + 5 in grammen per dag. Te weinig fruit, groente, zaden en granen leidt tot een stapeling van niet volledig verteerde voeding die gaat rotten, fermenteren en toxinen gaat produceren. Deze toxinen kunnen “lekken” in de bloedbaan, verlagen dan de gezondheid en kunnen leiden tot chronische aandoeningen. Vezels nemen overtollig cholesterol op, reinigen de darmen, balanceren het bloedsuiker. De meeste vezel-supplementen bevatten psyllium. Psyllium is 97% water oplosbaar en kan snel en gemakkelijk constipatie veroorzaken (!) Psyllium absorbeert 40x zijn eigen gewicht aan water. Te weinig water in de darmen leidt tot verdroging en verstopping. Ter ondersteuning van de spijsvertering en dus de algehele gezondheid. Ondersteunt spijsvertering, voor gewichtsbeheersing en afvoer van toxinen.

Ballast vezels

 • Lijnzaadmeel
 • babobab fruitvezels
 • Acacia vezel
 • Inuline
 • L-glutamine
 • Stevia
 • Tarwezemelen (biologisch, GLUTENVRIJ)
 • Bastaard myrobalaan
 • Zwarte myrobalaan
 • Indiase kruisbes

 

De voordelen van het consumeren van vezels samengevat;

Bevorderen de stoelgang, er is bewijs voor een positief effect op de bloeddruk en het cholesterol-gehalte dus minder risico op hart- en vaatziekten zoals hartinfarcten en beroertes. Ook zijn er sterke bewijzen dat het risico op diabetes type 2, borst-kanker en darmkanker afneemt. Andersom is er ook bewijs; mensen met een te lage consumptie van vezels hebben een verhoogd risico op darmkanker. Voldoende vezels eten heeft ook een preventief effect op overgewicht en ze zijn goed voor de darmflora. Vezels worden ook pre-biotica genoemd omdat zij voeding zijn voor pro-biotica (de goedaardige bacteriën in de darmflora).

Triphala (Ayur veda) stimuleert darmperistaltiek

“Tri-phala” staat voor ” drie vruchten ”. Het is een van de meest gebruikte ayurvedische formules. Een natuurlijk middel om de organen, met name de darmen, te reinigen. De samenstelling is al duizenden jaren in gebruik. In alle eeuwenoude boeken over Ayurveda wordt Triphala genoemd als een krachtgevend middel dat het bloed zuivert en het spijsverteringskanaal reinigt. Het werkt licht laxerend en brengt de spijsvertering in balans. Het bevordert de eliminatie van spijsverteringsslakken. Triphala stimuleert de darmperistaltiek.

 • Bastaard Myrobalaan / Bibhitaki, Bastaard myrobalaan vrucht (Terminalia bellirica) o.a. rijk aan fenolen.
 • Zwarte Myrobalaan / Haritaki, Zwarte myrobalaan vrucht (Terminalia chebula) Looistof bevattende vrucht.
 • Kruisbes / Amalaki (amla-vrucht) Indiase kruisbes vrucht (Phyllanthus emblica) Rijk aan vitamine C, calcium en ijzer.

Triphala wordt bij veel aandoeningen (Rasayana) ingezet. In cleanse-programma’s ondersteunt het de reiniging en stimulering van de uitscheidende organen (lever, nieren, darmen).

Vegan proteinen meal

Volledig aminozuren-profiel uit vier plantaardige bronnen. Met extra vezels als ondersteuning van de vertering en darmtransit. Met plantaardige vitaminen en mineralen (50% RI).

 • Bruine rijst proteïnen (gehydroliseerd)
 • Hennep proteïnen (concentraat)
 • Baobab fruit-vezel (bio)
 • Acacia vezel (bio)
 • Inuline
 • Nederlandse Chlorella (!)
 • Vegan multi-vitaminen en mineralen 50% RI*
 • Stevia

Naar de webshop om Nutrins Vegan Proteinen Shake te kopen.

Als maaltijd 3 maatschepjes, als shake tussendoor of als onderdeel van maaltijd 1 of 2 maatschepjes. Bevat alle aminozuren, vezels en o.a. kalium voor optimale vertering en opname. Past in een keto-dieet. Mooie voedingswaarden: 60% proteïnen, 31% (pre-biotische) vezels, 5% (meervoudig) onverzadigde vetten, 3% (complexe) koolhydraten (voor de vertering van de proteïnen).

100% Vegan - 100% natuur

* = De VEGAN Multivitamine is gemaakt uit geconcentreerde extracten van: Broccoli, Spinazie, Boerenkool, Flespompoen, Pompoen, Zoete aardappel, Zonnebloemzaad, Cranberry, Chlorella (USA), Maitake, Shiitake. Deze combinatie van superfoods levert ruim 50% van de RI (ADH) aan vitaminen en mineralen per 1 portie. Meer over de vegan proteïnen shake.

De vegan proteinen shake past in HPLC-dieet: high protein / low carb. De vegan keto shake is gemaakt volgens de ideale verhouding macronutriënten die passen in een keto-dieet: High fat, low carb (HFLC). De shake levert veel proteïnen en vezels, een beetje vet en nauwelijks koolhydraten. Let op, deze shake maar 1 keer per dag inzetten (2x voor intensieve sport), de tweede en derde maaltijd moeten meer vetten bevatten. Bijvoorbeeld uit MCT (ketoshake met MCT-olie op acaciavezels).

 

 

 

 

NIEUW Super SKIN food

Nieuw bij Nutrins een doordachte combinatie van essentiële voedingsstoffen voor een gezonde huid. Begin je dag compleet en gemakkelijk. De SuperSkin Food is 2 schepjes poeder in 100 ml yoghurt plus 300 ml water. Even shaken en lekker opdrinken. Is het voldoende als ontbijt? De voedingswaarden zijn uitstekend. Mocht het niet helemaal vullend zijn, dan neem je meer yoghurt, 1 stuk fruit, een ei of wat je verder lekker vindt. Probeer het zelf uit en zie de resultaten in je spiegel.

super skin food glas verpakking

Gehydroliseerde collageen-peptiden, de combinatie vetzuren en hyaluron, de vezels, de lichtverteerbare proteïnen en de bessen-blend. Een combinatie van 10 biologische gevriesdroogde bessen, bomvol vitaminen, mineralen en polyfenolen. Hier meer informatie over de Super Skin Food. Geef je huid een boost met de Skin Booster, een combiantie van superfoods, MSM en fruit die het collageen-metabolisme ondersteunt. Je kunt de skin booster toeveogen aan de Super Skin Food. Nieuw, de Super Skin Food nu ook in 7 daagse probeerverpakking.

Wie is Nutrins

Nutrins is een merk van Gezondmooislank (Rimali BV) en onderdeel van een netwerkorganisatie. De productie van de nutrins voeding wordt gedaan door Nutrins Factory.

Nutrins en Brainfood

In het magazine Krachttraining voor Vrouwen een 8-pagina artikel over alle voeding die je brein nodig heeft. Binnenkort meer! Wil je een herdruk van het artikel, neem even contact met ons op. Of lees hier verder over neuro-nutrition.

brainfood