Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Plantaardige vitaminen uit echte voeding

Natuurlijke vitamine

Een multivitaminen-mineralen supplement wordt meestal gemaakt uit synthetische en natuurlijke geïsoleerde vitaminen. Als grondstof wordt soms aardolie, koolteer, palmolie, afval zoals tomatenvellen (lycopeen), garnalenschrot (glucosamine), of lever (B-vitaminen) gebruikt. Ook veel vitaminen zijn het product van fermentatie. Soms wordt er gefermenteerd op vleesnat, wat dus weer niet vegan is. Helaas is het heel moeilijk te achterhalen welk groeimedium is gebruikt. Omdat het allemaal schone en goed gecontroleerde processen zijn is daar als consument niets van te merken. De vitamine of het mineraal (spoorelement) is geïsoleerd, alle andere stoffen zijn verwijderd. Deze vitaminen hebben een natuurlijke bron. En een hele serie chemische behandelingen. Een vitamine mag als natuurlijk worden bestempeld als het 10% van de natuurlijk bron bevat. 

Om het goedkoper en consistenter (controleerbaar) te maken, worden vitaminen ook nagemaakt. In het laboratorium worden de molekulen gesynthetiseerd. Op zich niets mis mee, het levert een zuivere stof op. Soms worden er wel vreemde hulpstoffen in het proces gebruikt, zo is er voor vitamine B12 zelfs een rol voor blauwzuurgas.... uitgevonden in de tweede wereldoorlog. Nogmaals, het zijn veilige processen maar het heeft niets met de natuur te maken. Een groot voordeel van synthetische vitaminen is het onderzoek wat er mee gedaan kan worden. Om met een pharmaceutische mindset een effect te kunnen verklaren moet je weten hoe een vitamine-molecuul er exact uit ziet. Er is een grote bijdrage geleverd. Maar lang niet alle onderzoeken geven goede resultaten. Zo blijkt visolie rijk aan omega-3 vetzuren effectiever voor je gezondheid als het pure olie is. Hoe meer "andere stoffen" samen met de vetzuren geconsumeerd worden hoe beter het werkt. Omega-3 in de vorm van verse vette wilde vis doet veel, geïsoleerde vetzuren daarentegen blijken lang niet alle effecten van frequente vis-eters aan te tonen. Je zou bij onderzoeken naar nutriënten altijd goed moeten kijken welke vorm van vitamine er is onderzocht. Soms worden de natuur-identieke vitaminen zelfs beter opgenomen als hun natuurlijke soort. Er is dus meer aan de hand!

In de natuur heeft een vitamine in zijn omgeving ook co-factoren en hulpstoffen. Die factoren spelen een rol in de opname en verwerking van die vitamine, het is nodig om de vitamine in je bloedbaan te krijgen. Niet voor niets zijn er argumenten te vinden om "gezond eten" als heilige graal te promoten. Maar is het technisch gezien wel mogelijk om alles binnen te krijgen met algemeen verkrijgbaar voedsel? In onderstaande afbeelding onze visie op de samenstelling van je daglijkse dieet. Niet gemakkelijk, wel de moeite waard en het kan nog lekker zijn ook!

Goede voeding

De supplementen-industrie werkt hard aan het verbeteren van de opname van vitaminen (voedingssupplementen) Zo zou peper helpen om kurkuma op te nemen en zijn bioflavonoïden ideaal bij vitamine C en hebben mineralen elkaar soms nodig. Ook de "verpakking" van vitaminen zou iets bijdragen.... Vroeger werden tabletten wat harder aangestampt en heette het "time released", daarna kwam er een suikerlaagje omheen en hadden we het over "controlled release".  Vaak geïnspireerd door ontdekkingen in de farmacie. Nu zie je bijvoorbeeld deeltjes glycine om een vitamine. Twee deeltjes, bis-glycinaat, alleen heeft glycine de eigenschap dat het oplost in water. Dus voordat het de maag verlaat is de glycine al verdwenen.

Hulpstoffen zoals stearine zouden vitaminen zelfs door de darmwand heen kunnen trekken..... Nou kom maar door met de bloedtesten! Wij zien geen toegevoegde waarde aan het binden van vitaminen aan kaarsvet. Verbindingen zoals sucrosomial zijn interressant, alleen verzeept de verbinding in het maagzuur. Op deze pagina meer technische informatie over echte liposomen, fytosomen, micellen en meer.

Synthetisch is ook vegan

Zolang er geen dierlijke producten worden gebruikt is het vegan.... Dat voelt een beetje raar. Vitamine D maak je liever van algen dan van schapen-wolvet, voor B-vitaminen gebruik je liever paddenstoelen dan lever. Maar bij het woord "vegan" maken consumenten de vertaling naar "plantaardig". Wij kunnen het: plantaardige natuurlijke multivitaminen gemaakt uit groenten, fruit, algen en paddenstoelen. Dat noemen wij superfoods omdat het gehalte aan vitaminen per gram zo hoog is.

Gelukkig gaan apothekers, uitvinders en onderzoekers steeds een stapje verder. Elke nieuw onderzoek geeft weer een nieuw perspectief. in deze blog uitleg over de opname van liposomale vitaminen.

De best opneembare vormen van vitaminen

Wij werken met 2 soorten vitaminen en mineralen die elk in hun soort excellente opname laten zien. De bloedwaarden zijn hoger en houden langer aan. Wij werken met geïsoleerde vitaminen die wij zelf "verpakken" in een liposoom en wij werken met een concentraat uit superfoods. Met het gevriesdroogde maceraat van 10 superfoods zijn wij in staat een complete multi te maken. De geconcentreerde vitaminen met hun cofactoren zoals phytonutriënten, antioxidanten en polyfenolen blijven behouden en ondersteunen de opname. Om de extracten te beschermen tegen spijsverteringssappen tijdens de maagpassage zijn ze verpakt in een jasje van hun eigen vetten en eigen vezels. 

1. Geïsoleerde vitaminen en mineralen: Liposomale vitaminen: zowel vloeibaar als in poedervorm, de liposoom bestaat uit een dubbele laag fosfolipiden, een soort vetlaagje. De liposoom is extreem klein gemaakt zodat het goed wordt opgenomen door de darmwand in de bloedbaan. Op deze pagina meer informatie over het produceren van liposomen. In de liposomale vorm heeft een geïsoleerde vitamine geen cofactoren nodig en is er geen concurrentie op receptoren.

2. De plantaardige vitaminen, de natuurlijke extracten, vitaminen en mineralen uit superfoods met phytonutriënten. Het productieproces is uniek omdat het een veilig en langdurig stabiel concentraat geeft. Zelfs 3 jaar na productie is er geen oxidatie te vinden.

vegan plantaardige multivitaminen

In het onderstaande stroomschema geven wij het productie-proces weer, zonder de geheimen prijs te geven. De start is met "organic (bio) whole food, verse biologische groenten, fruit, algen en paddenstoelen. De grondstoffen worden gecontroleerd, de beste delen worden gebruikt, er wordt gewassen en dan begint het proces. Met verschillende soorten van maceratie, druk en temperatuur ontstaat een concentraat met hele hoge gehalten aan vitaminen en mineralen.

De grondstoffen zijn: Spinazie, Boerenkool, Broccoli, Pompoen, Zoete aardappel, Zonnebloem zaden, Cranberry, Chlorella (alg), Maitake en Shiitake (paddenstoelen). De combinatie van de maceraten geeft bijna alle micronutriënten die je nodig hebt. De ontbrekende zoals kalium, fosfor, calcium en magnesium vind je vrij gemakkelijk in voeding. Nutrins gebruikt deze natuurlijke vitaminen in haar maaltijdshakes: brainfood, keto-shake en proteïnen-shake.

 

 

natuurlijke vitamine

Nutrins gebruikt deze plantaardige natuurlijke multivitamine in Nutrins KetoShake en Nutrins Proteinen shake.

NIEUW de vegan multivitaminen en mineralen, aangevuld met Sango zeemineralen in capsules.

samenstelling natuurlijke multivitaminen en mineralen