Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Natuurlijk plantaardig bessenmix in Nutrins shakes

Voedingssupplementen gemaakt uit verse voeding.

De vitaminen, mineralen, polyfenolen en antioxidanten in hun natuurlijke vorm met co-factoren. In vers fruit vind je een schat aan waardevolle actieve voedingsstoffen. De superfood bessenmix is een synergetische combinatie van 10 bessen, alle kleuren van de regenboog. De verse bessen zijn in het wild geplukt of biologisch verbouwd. Na de oogst worden ze op verschillende manieren gedroogd. Sommige soorten in de zon, andere typen worden machinaal gevries-gedroogd met lage temperaturen van -50 graden. Zo blijven de enzymen behouden en worden de inhoudstoffen goed verteerd en opgenomen door het lichaam.

Bessen hebben verschillende kleuren. De kleur zit in de beschermende schil. Het is niet alleen mooi maar kleur heeft een functie. Kleur is het gevolg van de verdedigingswapens die de natuur geeft. De besjes beschermen zichzelf tegen schimmels, parasieten en insecten. Soms door geur, soms door kleur en soms doordat ze gifstoffen maken. Bessen zijn graag aantrekkelijk voor vogels. De vogels eten het fruit en poepen de zaden op een andere plek weer uit. Daarom veranderen de besjes van kleur als ze rijp zijn, de zaden zijn dan klaar voor verspreiding en zo overleeft de soort.

In onze superfood-mix kiezen wij voor verschillende kleuren bessen om zo een breed spectrum aan plantaardige stoffen te verzamelen. 1 uitzondering, hibiscus is een bloem. De hibiscus bloem heeft unieke eigenschappen die wij niet in een bes konden vinden. Daarom de uitzondering.

Samenstelling Superfood bessenmix

De combinatie van bessen is een plantaardige natuurlijke multi-vitaminen en meer! Nutrins noemt deze combinatie “premix A”, die vind je terug in verschillende producten van nutrins-voeding zoals de Super Skin Food shake. Alles is biologisch geteeld, dus zonder chemische beschermingsmiddelen. De meeste bessen zijn gevriesdroogd. 100% plantaardig (vegan) en niet bestraald.

bessenmix nutrins superfoods

Blauwe bes – Vaccinium corymbosum

Gevriesdroogde Blauwe Bessen Poeder (bosbes, braambes). In gevriesdroogde blauwe bessen blijven alle voedingsstoffen bewaard. De blauwe kleur is anthocyaan, een flavonoïde. Deze bes is rijk aan vezels en antioxidanten zoals vitamine C en K.

Rozenbottel – Rosa fruit

Rozenbottels zijn rijk aan vitamine C en bevatten ook vitaminen: A, B1, B2, B3, B5, C, E en K en mineralen: boron, calcium, chloor, chroom, fosfor, kalium, koper, magnesium, silicium, ijzer, zink en zwavel. Andere belangrijke stoffen zoals looistoffen, anthocyanen, pectine, vezels, betacaroteen, lycopeen en zeaxanthine.

Camu camu - Myrciaria dubia

De biologische Camu Camu wordt vanuit een kano met de hand geplukt. Na het plukken worden de Camu Camu bessen geschild, geperst en gedroogd. Het Camu camu-fruit wordt dan geplaatst in een op maat ontworpen droogmachine, die langzaam vocht onttrekt met een constante temperatuur onder 45 °C, zo blijven de enzymen behouden. De gedroogde Camu Camu kan vervolgens worden vermalen tot een fijn poeder. Camu Camu zit vol met vitamine C, verschillende flavonoïden, antioxidanten en tannines.

Goji – Boksdoorn / Lycium barbarum fruit

Gevriesdroogd goji-bessen-poeder. Geteeld op plantages boven de 4000 meter, in schone lucht, met schoon himalaya gletsjes-water. Gojibessen zijn rijk aan antioxidanten: vitamine C, A, B1, B2, ijzer, koper, nikkel, chroom, magnesium, natrium en calcium.

Maqui - Aristotelia chilensis

Deze maquibessen (Chileense wijnbes) worden in het wild geplukt in de regenwouden in Chili (Patagonië). De bes wordt al eeuwenlang geteeld door de Mapuche-indianen. Direct na het oogsten worden de bessen gevriesdroogd verwerkt tot poeder. Dit droogproces zorgt er ook voor dat de natuurlijk aanwezige voedingsstoffen en fytonutriënten optimaal behouden blijven. De maqui-bes is een super-antioxidant. Maqui-bessen bevatten anthocyanine, cumarine, delphinidine, malvidine, petunidine, triterpeen, polyfenolen en cyanidine. Maqui is ook rijk aan vitamine C, A en E. Het bevat omega-6 en omega-9 vetzuren.

Acai – Pinapalm-fruit

De pinapalm is een altijdgroene palmboom. Deze 20 - 30 meter hoge palm vind je in Brazilië, Peru en Suriname. De Surinaamse benaming is podosiri. Açaibessen zitten vol met polyfenolen. Polyfenolen zijn de meest krachtige antioxidanten uit onze voeding. In acai zitten meer antioxidanten dan in elk ander soort groente of fruit. Ook is het rijk aan omega 3. Deze gevriesdroogde acai zit vol vitaminen o.a. vitamine A, B1, B2, B3, C, D, E en het is rijk aan calcium en ijzer. Ook bevat acai; fosfor, calcium, kalium, vezels, omega-3, omega-6 en omega-9. Acai bevat theobromine, een stof vergelijkbaar met cafeïne.

Aronia - Aronia melanocarpa

De aronia-bessen (appelbes) worden direct na het oogsten geperst. Het sap wordt opgevangen en de pulp die achterblijft is de grondstof voor aronia-poeder. Dit geperste aroniapulp bevat, net als bij vele andere vruchten, de hoogste concentraties aan nutriënten. De pulp wordt vervolgens gedroogd en vermalen tot aroniabessenpoeder. Aroniabessen bevatten een enorm hoog gehalte aan antioxidanten en erg veel vitamine A, B (B12), C, K en de mineralen Kalium en Fosfor.

Frambozen - Rubus idaeus

Vitamine C, K, E, A, B6, foliumzuur en mineralen: kalium, fosfor, mangaan, magnesium, koper en zink. De antioxidanten vitamine C en ellagzuur (een tannine). De fytonutriënten kaempferol, quercetine en rutine. De rode framboos bevat een natuurlijke fenolverbinding (ketonen) waardoor ze hun rode kleur, geur en smaak krijgen. De natuurlijke hoeveelheid ketonen in frambozen is te laag om effecten te genereren!

Schisandra - Schisandra chinensis

In China heet de schisandra-bes ´wu wei zi´ wat ´vijfsmakenvrucht betekent. Het smaakt zowel zuur, zoet, zoutig, 'heet' en bitter. Belangrijke inhoudsstoffen zijn de lignanen schizandrine A, B en C, gamma-schizandrine, schizandrol, schizanfenol, schizantherine D, wuweizisu C, gomisine A-R, pregomisine en epigomisine. Verder bevat schisandra enkele etherische oliën, de organische zuren malonzuur, argolzuur en fumaarzuur, de triterpeen nigraanzuur, de vitaminen A. C en E en mineralen zoals ijzer, koper, mangaan, nikkel, molybdeen, titanium, zink en nog aanzienlijke hoeveelheden magnesium, kalium en fosfor. Schisandra is een adaptogeen en een tonicum, het ondersteunt de mate waarin een mens zich kan aanpassen aan veranderende omstandigheden, zowel geestelijk als lichamelijk.

Hibiscus - Hibiscus Sabdariffa

Hibiscus is rijk aan antioxidanten, vitamine C en mineralen, zoals calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, natrium en zink. De Hibiscus sabdariffa L. (ook: Roselle) wordt traditioneel als voedingsmiddel in warme en koude dranken gebruikt, vooral als thee (infusie). Hibiscus extract worden van de bloemen gemaakt. Ze bevatten 10% polyfenolen waaronder flavonoïden, tanninen en anthocyaninen.

De bessenmix is een belangrijk ingrediënt in de Nutrins Super Skin Food. Ook in de Nutrins Shake Booster en de Nutrins Whole meal gebruiken wij deze blend. Meer over ons inkoopbeleid. Meer over onze super groenten blend.