500 mg magnesiumbisglycinaat liposomaal nutrins

Nutrins magnesium capsules liposomaal

300 ml liposomaal Q10 ubiquinon 100 mg

Liposomale Q10 60 x 100 mg

Liposomaal magnesium bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat 300 ml 60 x 625 mg

Liposomaal magnesium bisglycinaat is te bestellen in veelvoud van 1

Liposomaal magnesium bisglycinaat - vloeibaar

60 porties van 5 ml, elk met 625 mg magnesiumbisglycinaat. 300 ml verpakking voor TWEE maanden. Per portie 62,5 mg elementair magnesium = 36% RI. Nutrins liposomaal magnesium-bisglycinaat. Ontzuurd magnesium dus pH-neutraal, mild voor de maag!

€ 34,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
Nutrins Liposomaal magnesium bisglycinaat
 • Koop 2 voor € 31,46 en bespaar 10%
 • Koop 3 voor € 29,71 en bespaar 15%

Liposomaal magnesium-bisglycinaat, wat is dat?

Dit is elementair magnesium gebonden aan twee (bis) aminozuurmoleculen (glycine) magnesium bisglycinaat genaamd. Twee van deze moleculen samen heten bisglycinaat. Chelaat komt uit het Grieks, het betekent klauw. De glycine-moleculen vormen een beschermende ring rond het magnesium. Elk deeltje magnesium bisglycinaat is verpakt in een dubbele laag fosfolipiden (liposoom) om het deeltje te beschermen tegen maagsappen en voor een optimale biologische opneembaarheid.

Deze superieure vorm van magnesium (bisglycinaat in een liposoom) ondersteunt de opname van het mineraal. Veel magnesium-vormen veroorzaken oprispingen, opgeblazen gevoel of veroorzaken diarree. De goedkopere vormen van magnesium worden daarom ook gebruikt bij verstopping. De gecheleerde vorm is bestemd om het magnesium-peil in het lichaam te verhogen door opname in de dunne darm. Magnesium-bisglycinaat (magnesium-glycinaat) passeert niet alleen de darmwand maar ook de bloed-brein-barrière. Nutrins kiest altijd voor de best opneembare vorm. Hogere opname in vergelijking met: magnesium-oxide, magnesium citraat en sucrosomiaal magnesium (synthetische zeepverbinding).

Belangrijk: de liposoom is gevuld met in water opgelost magnesiumbisglycinaat. De magnesium-deeltjes hebben een afmeting van nanometers en worden daardoor zeer goed opgenomen. Het is dus geen "gecoate magnesium".

Magnesium vind je ook in cacao, schaal- en schelpdieren, noten, sojabonen, groene groenten en volkoren (hele) granen.

Vloeibaar magnesium , dus zonder antiklontermiddelen zoals stearinezuur of talk, zonder kleurstof zoals titaandioxide. 625 mg liposomaal magnesium-bisglycinaat bevat 10% elementair magnesium.

Gebruik liposomaal magnesium-bisglycinaat

Gebruik dagelijks 1 of 2 maal 5 ml bij een maaltijd, innemen gemengd met een glas water. 1 Verpakking bevat 60 porties, dus 30 - 60 dagen. Magnesium moet je niet gebruiken bij ernstige verstoringen van de nierfunctie. (Ernstig nierfalen.) Dit product is geschikt voor veganisten. Dit product is geschikt voor vegetariërs.

liposomaal magnesium-bisglycinaat:

 • Speelt een rol in honderden enzymatische processen.
 • Is van belang voor de samenstelling van je botten.
 • Draagt bij tot een normale eiwitsynthese
 • Speelt een rol in het celdelingsproces
 • Draagt bij tot een goede elektrolytenbalans
 • Activeert je natuurlijke energie in je lichaam
 • Bevordert de energiestofwisseling
 • Draagt bij aan en sterk gebit
 • Draagt bij aan hersen- en zenuwfuncties betrokken bij concentratie
 • Draagt bij aan geestelijke veerkracht
 • Is goed voor je spieren
 • Helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen
 • Heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel.

De hoeveelheid magnesium die je dagelijks binnen moet krijgen verschilt voor mannen en vrouwen. Mannen 350 milligram per dag. Vrouwen 300 milligram. In de vorm van elementair magnesium. Als magnesium bisglycinaat de enige bron zou zijn dan heb je per dag gemiddeld 3250 milligram nodig.

Ingrediënten liposomaal magnesium-bisglycinaat

Nutrins kiest altijd voor veilige natuurlijke ingrediënten

Water, Zonnebloemlecithine (non-gmo), magnesium-bisglycinaat, citroenzuur, kaliumsorbaat.

Zonder smaak of andere onnatuurlijke (vul)stoffen. Vrij van: lactose, kleurstoffen, geur- en smaakstoffen. Glutenvrij.

Lees hier meer over de echte liposomen van nutrins. Lees hier meer over de liposomenfabriek.

Houdbaarheid: THT 1 jaar na productie, zie etiket. Na openen gekoeld 2 maanden houdbaar. Een voedingssupplement is geen vervanging van evenwichtige voeding.

Dit is een voedingssupplement. Een gevarieerde voeding en een gezonde leefstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

vloeibaar liposomaal magnesiumbisglycinaat eigenschappen iconen

Wat is magnesium?

Magnesium is een mineraal dat onder andere nodig is voor de vorming van bot en spieren. Het speelt ook een rol bij de overdracht van zenuwprikkels en een goede werking van de spieren.

Opname van magnesium

Magnesium wordt opgenomen aan het einde van de dunne darm. De opname uit voeding varieert van 20 tot 60%. Voeding met een hoog gehalte aan fytaat vermindert de opname van magnesium. Fytaat is een stof die voorkomt in volkoren graanproducten. Gelukkig bevatten volkoren granen ook fytase dat fytine afbreekt. Liposomaal magnesium bevat geen fytaat.

Bronnen van magnesium

Magnesium maakt het lichaam niet zelf en moet uit voeding komen. Magnesium haal je o.a. uit volkoren-brood, groente (broccoli en spinazie), noten (amandelen), zaden (lijnzaad, pijnboompitten, zonnebloem, sesamzaad, pompoenzaad) melk (zuivel), fruit (ananas, banaan), cacao, zeewier en vlees. 100 gram pinda’s bevat ruim 200 mg, 100 gram kipfilet bevat 38 mg, een portie pasta bevat 100 mg en 1 boterham ongeveer 20 mg. Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Magnesium.

Zit er nog voldoende magnesium in je voeding? Veel gewassen worden met kunstmest geteeld. Groente en fruit van de koude grond staan in de aarde en nemen voldoende magnesium op. Kies daarom voor pure biologische voeding, raw whole food bijvoorbeeld. 

Voor vrouwen vanaf 12 jaar 280 mg per dag, ook tijdens zwangerschap en borstvoeding, voor mannen vanaf 14 jaar 350 mg per dag.

Magnesium tekort? Minimaal 20% van Nederland en België

Een tekort aan het mineral magnesium komt niet veel voor omdat bijna iedereen voldoende brood, groente, zuivel en vlees consumeert om volgens de “norm” geen tekort te krijgen. Brood is dan wel grof volkoren brood! Wit-meel-producten bevatten nauwelijks magnesium. Zelfs water drinken helpt, maar teveel water drinken heeft een averechts effect. Belangrijk is wel dat de magnesium uit de voeding wordt opgenomen. Als nieren of darmen niet goed genoeg functioneren wordt de magnesium slechter opgenomen. Symptomen zijn dan; lusteloosheid, vermoeidheid, spierkrampen en in extreme gevallen hartritmestoornissen.

Spieren: magnesium draagt bij aan een normale spierwerking. Het speelt een rol bij het behouden van soepele spieren.

Botten: Magnesium is van belang voor de samenstelling van de botten, het draagt bij aan de instandhouding van sterke botten.

Vermoeidheid: Magnesium helpt bij moeheid/vermoeidheid. Te gebruiken bij; futloosheid, moeheid, vermoeidheid, het draagt dan bij aan extra energie.

Zenuwstelsel: Magnesium zorgt mede voor het goed functioneren van het zenuwstelsel. Het ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel.

Psychologisch: Magnesium draagt bij aan een heldere geest en geestelijke veerkracht. Te gebruiken bij geestelijke inspanning. Draagt bij aan hersenfuntie en zenuwfuncties die betrokken zijn bij concentratie en leervermogen.

Energie: Bevordert de energiestofwisseling. Het draagt bij aan een normale energiehuishouding. Het ondersteunt het energieniveau.

Elektrolytenbalans: (water- en mineralen-huishouding) Magnesium draagt bij aan een goede elektrolytenbalans, magnesium helpt bij het handhaven van de normale balans in de water-mineralenhuishouding in het Lichaam.

Hier lees je alles over magnesium, het magnesium-dosier van gezondheidsplein.

Meer informatie
Prijs € 34,95
EAN 8720387834006
Merk Nutrins
Productvorm vloeibaar
Productgroep mineralen, liposomen
Doelgroep man, vrouw, sport, senior
Ingrediënten

Adviesdosering is 5 ml per dag, 60 porties per fles van 300 ml.

Onderstaande specificaties geven de waarden weer van 10 ml. Specificatie Nutrins liposomaal magnesium

Toepassing

Productnaam: liposomaal Magnesium bisglycinaat 625 mg Inhoud: 300 ml, 60 x 5 ml

Toepassing: als dagelijks supplement, in de ochtend 5 ml toevoegen aan water, sap of shake. Schudden voor gebruik, gekoeld bewaren. Kinderen tot 12 jaar een halve dosering.

Eigenschappen: vloeibaar, bevat 125 mg per 1 ml. 625 mg magnesium-bisglycinaat is 62 mg elementair magnesium.

Toepassingen: Magnesium draagt bij tot de instandhouding van normale botten. Magnesium speelt een rol in het celdelingsproces. Magnesium draagt bij tot een normale eiwitsynthese. Magnesium draagt bij tot een goede electrolytenbalans. Magnesium draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme. Magnesium draagt bij tot de instandhouding van normale tanden. Magnesium draagt bij tot een normale psychologische functie. Magnesium draagt bij tot een normale werking van de spieren. Magnesium draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid. Magnesium draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel.

Ingrediënten: water, lecithine, magnesium bisglycinaat.

Allergenen informatie: geen

Combineren met: Nutrins liposomale multi-vitaminen Categorie: Magnesium

Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl, maar kunnen wel een goede aanvulling zijn.

Adviesdosering is 5 ml per dag, 60 porties per fles van 300 ml.

Onderstaande specificaties geven de waarden weer van 10 ml. Specificatie Nutrins liposomaal magnesium