Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Spijsvertering

Spijsvertering verbeteren

Spijsvertering verbeteren is het ondersteunen van de opname van de goede voedingsstoffen

Stap 1 Goede Voeding 

Stap 2 Goede afbraak van de voeding door spijsverteringsenzymen Spijsverteringsenzymen in de maag en dunne darm helpen de voeding in kleine stukjes te breken zodat nutriënten opgenomen kunnen worden.

Stap 3 Voldoende vezels in de voeding. Vezels helpen de ontlasting volume te geven, voeren overtollig cholesterol en ander afval af en stimuleren de darmwerking.

Stap 4 De goede darmbacteriën
De darmmicrobiota (darmflora) helpt met het verteren van voeding.

Stap 5 Voldoende water drinken

De lever en de darmen

De lever is de manager van het hele proces. Lees hier alles over de werking van de lever.

Spijsvertering

De spijsvertering bestaat uit verschillende organen die samen zorgen voor het verteren van voeding en het opnemen van voedingsstoffen. Als laatste stap in dit proces worden de niet opgenomen resten uitgescheiden. Lees hier alles over de werking van je spijsverteringssyteem.

Goede spijsvertering de basis van gezondheid

De spijsvertering neemt voedingsstoffen op, neutraliseert gif en elimineert afval.

Wat is belangrijker dan een goede gezondheid? Je familie? Een dikke bankrekening? Een goede film? Een mooie auto? Van alle mooie dingen in het leven kun je pas genieten als je gezondheid goed is. Maar wat is gezondheid? Is dat een leven zonder kwalen en ziekten? Of zijn er gradaties in gezondheid? Kun je leren leven met een ziekte, kwaal of aandoening en toch gelukkig zijn? Er zijn voorbeelden te over van mensen die leven met een gebrek en toch echt gelukkig zijn.

Als je ziek bent, uitgeput, moe of pijn hebt wordt het lastig om te genieten van wat het leven te bieden heeft. Je hebt dan al je tijd, energie en vaak geld nodig om weer gezonder te worden.

De vraag die nu overblijft, wat kun je zelf doen om je gezondheid te herwinnen en te behouden?

Wij hebben veelal een lifestyle waarin wij teveel eten, drinken teveel alcohol en te weinig water, bewegen te weinig, slapen niet voldoende, hebben teveel stress en verwaarlozen ons lichaam. Wij leven in een giftige omgeving; vervuilde lucht, vervuild water en wij worden belast door een leger aan bacteriën en virussen. Ons drinkwater bevat chloor, de melk is gehomogeniseerd, de voeding bestraald of vervuild met toevoegingen die ons lichaam niet nodig heeft.

Dat we het vaak lang en goed volhouden is te danken aan een goed werkende spijsverterings-organen. Deze organen verteren voeding en proberen de nutriënten die wij nodig hebben uit de voeding te halen. Tegelijkertijd worden gifstoffen, schimmels, bacteriën, parasieten en afvalstoffen gescheiden, geneutraliseerd en afgevoerd.

Je bent wat je eet. Eigenlijk moet dit zijn; Je bent wat je spijsvertering afbreekt en opneemt. Je kunt goed eten, maar als je spijsvertering goede voeding niet goed kan verwerken, levert het geen bijdrage aan je gezondheid. Goede gezondheid moet een spijsverteringssysteem hebben dat optimaal functioneert.

Veroudering, slechte voeding, verkeerde bereidingswijzen van eten, parasieten, gif en vervuiling kunnen leiden tot vroegtijdige verslechtering van de spijsvertering en dus van de gezondheid. Als het spijsverteringssysteem niet goed werkt kunnen we niet alle voordelen ervaren van goede voeding ook al is de voeding rijk aan voedingsstoffen.

Optimale gezondheid is niet alleen het opnemen van goede voedingsstoffen. Het lichaam, de spijsverteringsorganen, moeten ook afval en toxines snel en efficiënt kunnen elimineren en afvoeren.

spijsvertering

Het afvoeren van gif en afval is een uitdaging in deze tijd. Wij stellen ons lichaam bloot aan een grote variëteit aan toxinen (gif). Er zijn schadelijke stoffen in de lucht, onze voeding, het water, ons huis en onze werkplek. Ons lichaam zelf maakt ook afval, en dus gif, aan. Alles tezamen is een zware belasting voor de spijsvertering die het lichaam moet voeden en ontgiften.

Uw auto krijgt geregeld een grote beurt. Tegelijkertijd verwachten wij dat onze spijsvertering 75 jaar goed haar werk doet….. De spijsvertering kan ook onderhouden worden, goede voeding kan bijdragen aan een goed functionerende spijsvertering.

Deze website informeert over de spijsvertering; wij geven je informatie om je spijsvertering te optimaliseren om zo een basis te leggen voor een goede gezondheid.

Let op: zonder gezond eten, voldoende rust, lichaamsbeweging en voldoende water drinken helpt niets.

meer lezen over de spijsvertering

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina