Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Liposomale Kurkuma 200 mg 30 x 10 ml

Liposomaal vloeibare kurkuma

Liposomale Kurkuma 200 mg 30 x 10 ml is te bestellen in veelvoud van 1

Liposomaal Kurkuma C3 kopen

Vloeibaar liposomaal Kurkuma (curcumine) 200 mg C3 per 10 ml. Vloeibaar liposomaal kurkuma, zonder alcohol, 30 dagen verpakking (300 ml).

€ 36,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
Nutrins Liposomale Kurkuma 300 ml
  • Koop 2 voor € 33,26 en bespaar 10%
  • Koop 3 voor € 31,41 en bespaar 15%

Curcuma longa, kurkuma (curcumine)

De plant waaruit het keukenkruid Koenjit, ookwel geelwortel genaamd (turmeric in het Engels), wordt gewonnen. Veelbelovende onderzoeken hebben kurkuma-extract, met de werkzame curcuminoïden (phenolen), tot een populair supplement gemaakt. Het actieve ingrediënt uit de plant heet curcumine. Het doel van een kurkuma-voedingssupplement is het toedienen van curcumine.

In de vloeibare liposomale vorm wordt deze vorm veel (!) beter opgenomen als het standaard-poeder of de verse vorm. Zonder peper!, dat is niet nodig, dus ook geen reactie in maag of darmen. Deze kurkuma is "maagvriendelijk". Nutrins kiest voor de geconcentreerde vorm, met 95% curcuminoïden (20 mg C3 per 1 ml). Liposomaal verslaat ook ruim de combinaties met zwarte peper en de gepatenteerde combinaties van curcuma en oliën. Kurkuma bestaat uit 3 curcuma-bestanddelen, namelijk curcumine, demethoxy-curcumine (DMC) en bismethoxy-curcumine (BDMC).

liposomaal kurkuma eigenschappen iconen

Een liposoom is een actief deeltje, vitaminen of kruiden-extract, omhuld met een dubbele laag fosfolipiden, een soort vetlaagje. Dit laagje (membraan) beschermt de inhoud tegen oxidatie, afbraak en maagzuur. Het lichaam, de darmwand, herkent een liposoom als een vetdeeltje en neemt het deeltje, inclusief de inhoud, gemakkelijk op. De fosfolipiden zijn gemaakt van lecithine uit zonnebloem-olie (non GMO). Het liposoom voorkomt ook irritatie van het maag-darmslijmvlies.

tekening kurkuma met C3 curcumine in liposoom

De curcumine-deeltjes (curcuminoïden) bevinden zich in de liposoom, in de wand van de liposoom en in de vloeistof (water). Drie vormen die elk op een eigen manier en moment worden opgenomen. De opname wordt daardoor hoger en langer. Nutrins kiest voor het C3 concentraat van Sabinsa.

Kurkuma-supplementen worden o.a. gebruikt voor: ondersteuning van het afweersysteem, beschermt tegen vrije radikalen (antioxidant), beschermt gezonde cellen, is goed voor een normale maagfunctie, heeft een positieve invloed op lever en galblaas. Kurkuma ondersteunt het hart en het immuunsysteem. Goed voor de bloedcirculatie en de lever. (EFSA). Deze gezondheidsclaims staan on hold, de evaluatie van de claims is lopende.

In de Aziatische keuken wordt veel geelwortel gebruikt. In die keuken wordt het geelwortel-kruid altijd gecombineerd met peper en vet (hete olie). Dit verbetert de opname een klein beetje. Gemiddeld wordt er dan ongeveer 5% opgenomen. De curcumine beschermt door een dubbele laag fosfolipiden passeert de maag en wordt opgenomen in de darmen. De curcumine arriveert in de bloedbaan.

vrij van alcohol (ethanol), gluten, zuivel, suiker en soja. Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

In deze blog alles over kurkuma en de toepassing ervan.

NIEUW liposomaal curcumine in capsules.

Voordat u voedingssupplementen zoals kurkuma gaat gebruiken eerst overleggen met uw huisarts of therapeut in geval u medicijnen gebruikt. 

curcumine c3 liposomaal supplementen

Meer informatie
Prijs € 36,95
Packaging 300 ml
EAN 8719327413159
Merk Nutrins Liposomen
Productvorm vloeibaar
Productgroep kruiden, liposomen
Doelgroep man, vrouw, sport, senior
Ingrediënten specificatie Nutrins liposomaal curcumine
Toepassing

Productnaam: liposomaal Kurkuma 200 mg C3 Inhoud: 300 ml, 30 x 10 ml

Toepassing: als dagelijks supplement, in de ochtend 5 ml toevoegen aan water, sap of shake. Schudden voor gebruik, gekoeld bewaren.

Eigenschappen: vloeibaar, bevat 20 mg per 1 ml. Vetoplosbaar kurkuma bevindt zich in de mantel van de liposoom.

Toepassingen: Curcuma ondersteunt het immuunsysteem* (EFSA-ID 4009) en het hart* (EFSA-ID 4010), Goed voor de bloedcirculatie* (EFSA-ID 4010) Goed voor de lever* (EFSA-ID 4013) bij een minimale inname van 100 mg per dag (2,5 ml).

Ingrediënten: water, lecithine, curcuma C3 (Sabinsa). Curcumine bestaat uit 3 curcuma-bestanddelen: curcumine, demethoxycurcumine (DMC) en bismethoxycurcumine (BDMC).

Allergenen informatie: geen

Combineren met: Nutrins liposomale multi-vitaminen

Categorie: Kurkuma

Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl, maar kunnen wel een goede aanvulling zijn.

specificatie Nutrins liposomaal curcumine