Goede en veilige ingrediënten maken het verschil

Hoe maken wij liposomen - nutrins-ingredienten

Nutrins is een transparant merk gebouwd door integere wetenschappers en ondernemers. Wij staan voor onze producten en vertellen graag meer over ons ingrediënten. Het selecteren van uitmuntende leveranciers is een onderdeel van de Nutrins kwaliteit. In combinatie met zeer hoogstaande know en techniek produceren wij liposomale voedingssupplementen en liposomale medische hulpmiddelen.

Liposomen uit zonnebloem-lecithine

Fosfolipiden vormen de dubbele laag en daarmee het liposoom. Er zijn verschillende soorten lecithine oftewle phosphatidyl-choline (PC). Goedkope vormen van lecithine voor liposomen worden "en masse" in India geproduceerd. Deze bruine choline is niet gegarandeerd PAK-vrij. PAK's (Polycyclische aromatische koolwaterstoffen) zijn schadelijke stoffen die kankerverwekkend zijn. Gelukkig is de aanwezigheid van PAK's in voeding en in voedingssupplementen verboden, maar zelf hele kleine hoeveelheden zijn niet goed voor je.

lipoid

Wij kopen onze fosfolipiden uitsluitend bij het Zwitserse lipoid. De basis grondstof zijn non-gmo zonnebloemen.

Vitaminen van pharma-kwaliteit

Veel vitaminen die door Nutrins gebruikt worden komen bij DSM vandaan, een Nederlandse wereldspeler op het gebied van vitaminen.

vitaminen van dsm

Speciale extracten in een liposoom

Speciaal voor onze kurkuma zijn wij gaan samenwerken met het Amerikaanse Sabinsa. Hun gepatenteerde Curcuma-C3-complex is onderbouwd met klinische studies. In onze liposomen wordt het maximaal opgenomen. De biologische beschikbaarheid (het percentage werkzame bestand delen dat in de bloedbaan arriveert) is met C3 in liposomen (bijna) het hoogst mogelijk.

curcumin c3 complex

Natuurlijk, plantaardig en biologisch

Als het technisch mogelijk is kiezen wij voor plantaardige ingrediënten zoals bijvoorbeeld de vitamine D3. Natuur prefereren wij boven de synthetische vorm al is dit nog niet altijd mogelijk. De liposomale multi-vitaminen bevat klassieke ingrediënten. De liposomen-fabriek werkt momenteel hard aan een plantaardige multi-vitamine in liposomen. Voor de Nutrins Volledige vezels werken wij met het Franse Nexira. Zij hebben duurzame en biologische vezels die ook nog eens een goed doel ondersteunen. Win-win. De biologische variant is iets duurder maar wij calculeren met de standaard variant. Dus toch een betere keuze zonder dat de consument meer moet betalen. Bekijk de scherpe prijzen maar in onze shop :)

nexira

In onderstaande video meer over de duurzame aanpak van Nexira.

Meer over nutrins-ingrediënten vind je op deze pagina over de kwaliteit van nutrins.