In alle lichaams-processen spelen enzymen een belangrijke rol. Het begint met de spijsverteringsenzymen die koolhydraten, proteïnen en vetten verkleinen om opgenomen te worden door de darmwand. Zonder enzymen heeft het weinig nut om te investeren in je gezondheid met goed eten en superfoods.

Voor de vertering van je voeding

Met het verouderen, vanaf je 40-ste, neemt je eigen produktie van enzymen af. Daarnaast produceer je minder maagzuur. De vertering van je eten wordt daarmee minder effectief en je krijgt minder voedingsstoffen in je lichaam.

Eet daarom zo vers en zo onbewerkt mogelijk. Eet raw food, dat is niet verhit waardoor de enzymen actief blijven. De ingrediënten in Juvo zijn raw whole foods, dus alle delen van de plant, de groente en het fruit zijn gebruikt, daarmee zijn ook alle enzymen aanwezig die nodig zijn om de ingrediënten goed te verteren en op te nemen.

Juvo bevat van nature alle noodzakelijke cofactoren om goed verteerd en goed opgenomen te worden. Juvo bevat geen probiotica die het onnodig duur maken en meestal veel te laag gedoseerd zijn. ProVen heeft hiervoor en unieke combinatie gemaakt: probiotica met enzymen.

lijnzaad verteert ook door enzymen

Dagelijkse Juvo legt een goede basis voor iedereen die gezond wil leven en gezond wil eten. Nu bestellen kan hier. Voor nadere informatie of coaching van Juvo-coaches kunt u ons bellen op 055-3672000 Hier vind je de Juvo website.

Meer uitleg over de opname van de Juvo maaltijdvervangers vind je in deze blog. Het fijne poeder met actieve enzymen wordt goed verteerd.

In deze blog een antwoord op de vraag Multivitaminen of Enzymen, wat is de beste investering.

wat zijn spijsverteringsenzymen

Spijsverteringsenzymen zijn eiwitten die essentieel zijn voor het afbreken van voedsel in kleinere, gemakkelijk opneembare moleculen die door het lichaam kunnen worden gebruikt. Ze spelen een cruciale rol in het spijsverteringsproces. Zonder enzymen zou het verteren van voedsel veel trager en minder efficiënt verlopen.

Er zijn verschillende soorten spijsverteringsenzymen, elk gespecialiseerd in het afbreken van specifieke voedingsstoffen:

  1. Amylase: Breekt koolhydraten af, zoals zetmeel en glycogeen, tot eenvoudigere suikers zoals glucose.
  2. Lipase: Verwerkt vetten en oliën tot glycerol en vetzuren, die het lichaam kan absorberen.
  3. Pepsine: Een enzym dat in de maag wordt geproduceerd en helpt bij het afbreken van eiwitten tot kleinere peptiden.
  4. Trypsine en Chymotrypsine: Deze enzymen, geproduceerd door de alvleesklier, zorgen voor een verdergaande afbraak van eiwitten tot aminozuren.
  5. Lactase: Breekt lactose (de suiker in melk) af tot glucose en galactose. Mensen met lactose-intolerantie hebben een tekort aan dit enzym.
  6. Sucrase en Maltase: Breken sucrose en maltose (respectievelijk tafelsuiker en moutsuiker) af tot eenvoudigere suikers.
  7. Lactase: Breekt lactose (melksuiker) af tot glucose en galactose.

Deze enzymen worden geproduceerd door verschillende organen in het spijsverteringsstelsel, waaronder de mond (speekselklieren), maag en alvleesklier. Ze werken samen om voedsel in de maag en de dunne darm af te breken tot voedingsstoffen die door het lichaam kunnen worden opgenomen en gebruikt voor energie en andere biologische functies.