Huidverzorging met probiotica van zZacht

Verzorg je huid, zorg voor de bacteriën op je huid

Je huid is bedekt met een laagje bacteriën, het huid-microbioom. Een samenleving van verschillende bacterie-stammen die als ze in balans zijn je huid beschermen. De meeste mensen douchen 's morgens en gebruiken zeep of douchegel. Een effectieve mnier om bacteriën te verwijderen. Een bekend soort bacteriën is de stam die onder je oksels leeft. Als die teveel tijd, vocht en voeding krijgen beginnen hun afvalstoffen op te vallen. Je oksels stinken en kunnen zelfs vlekken veroorzaken in je kleding. Maar met douchen en schoonmaken verwijder je niet alleen de ongewenste stammen ook de goede bacteriën. Je hebt in totaal 1,8 m2 huid waarop meer dan 1,5 biljoen bacteriën leven. Er zijn meer dan 1000 verschillende soorten gevonden. Op vochtige behaarde lichaamsdelen vind je de meeste bacteriën (hoeveelheid). Verrassend is dat op de gladde onderarmen de grootste diversiteit (soorten)werd aangetroffen. Lees hier nog meer over de bacteriën op je huid.

 

 

Bacteriën hebben groeifactoren nodig om te vermenigvuldigen: vocht, voeding en warmte. De bacteriën op je huid communiceren met elkaar maar ook met de bacteriën in de rest van lichaam. Het complete microbioom in en op je lijf bestaat uit: de orale flora, de huid flora, de longflora, darmflora en vaginale flora. De conditie van je darmflora heeft invloed op de bacteriën op je huid. Vaak zie je dat huidproblemen verbeteren door voeding aan te passen. Enerzijds geef je het lichaam voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen en anderszijds herstel je de darmflora.

Huidverzorging met probiotica vind je hier.

Mooie huid minder rimpels met hyaluron en collageen

De stevigheid va je huid wordt door verschillende factoren bepaald. Zijn er voldoende bouwstoffen? Zijn er voldoende van de goede vetten en is er voldoende vocht?

Hyaluron zorgt voor het "vasthouden" van vocht in de huid. Collageen geeft stevigheid. in deze blog meer over hyaluron.

GezondMooiSlank heeft verschillende mogelijkheden om de huid te voorzien van voeding en bouwstoffen om zo een gladde stevige huid te behouden. Heb je vragen of wil je weten welke salon met onze merken werkt? Neem even contact op.

 

hyaluron sylvie meis

De basis voor een gezonde huid

Je huid wordt gevoed van binnenuit, het is een afspiegeling van je spijsvertering in combinatie met je voeding. Speciaal voor de huid hebben wij een basis-advies, de H.O.P.E.-formule.