Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Weerstand verhogen

Immuunsysteem versterken met supplementen

Het versterken van je weerstand begint met gezond gevarieerd eten, voldoende inspanning en ontspanning, je lichaamsgewicht beheersen en stress reduceren. Daarnaast is het vermijden van belasting van je immuunsysteem (als volwassene) aan te bevelen, dus hygiëne. Voor opgroeiende kinderen zien wij dit anders, hun weerstand moet zich ontwikkelen en moet oefenen.

Voedingsupplementen hebben een ondersteunende rol.

immuunsysteem versterken voeding

De bekenste is vitamine C dat ondersteunt de afweer van het lichaam.

De B-vitaminen (B6, B11 en B12) zorgen mede voor de normale werking van het immuunsysteem en een goede weerstand.

De mineralen ijzer, koper, seleen en zink hebben een positieve invloed en helpen het immuunsysteem.

ProVen heeft voor elke leeftijd een speciale multi-vitaminen, Nutrins heeft ene liposomale multi-vitamine (vloeibaar en in capsules). 

Immuunsyteem boosten

Hoe versterk je je immuunsysteem? Een boost voor je systeem is het optimaliseren van je lifestyle. 

 • Gezond gevarieerd eten: de schijf van vijf is het minimale. Gevarieerde voeding betekent echt tientalle verschillende voedingsmiddelen. Per dag 5 soorten groenten en verschillende kleuren fruit. Voldoende water, vers en vaker biologisch. Verminder je vleesconsumptie en vervang dat door plantaardige eiwitten. De nutrins vegan whole meal helpt hierbij.
 • Inspannen en ontspannen. Meer lichaamsbeweging waarbij alle vormen goed zijn maar ideaal is regelmatig kracht-training voor het behoud van je spiermassa. Ontspannen betekent niet uren gamen op je telefoon maar is vooral sociaal ontspannen, met andere mensen samen zijn, iets leuks of iets nuttigs doen. Goed voor je weerstand en het verlengt de levensduur. Zorg voor voldoende slaap, 7 - 8 uur per nacht, elke nacht.
 • Beheers je lichaamsgewicht, val af of voorkom dat je aankomt als je boven de 50 bent. Teveel verkeerde kilo's (vet) leiden tot laaggradige ontstekingen, een permanente belasting van je immuunsysteem. Op deze pagina meer informatie over afvallen en gewichtsbeheersing.
 • Stress reduceren. Hoe verminder je de dagelijkse stress? Je verhoogt de mate waarin je om kunt gaan met stress door adaptogenen toe te voegen aan je gezonde gevarieerde voeding. Fysieke inspanning draagt bij aan het verwerken. Maar het meest effectief is een zoektocht naar de oorzaak van jouw stress. Neem het besluit om de oorzaak aan te pakken.

Weerstand verhogen voeding

 • Hier zijn enkele voedingsmiddelen die je immuunsysteem kunnen helpen versterken: Fruit en groenten: Ze zitten boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten die je immuunsysteem ondersteunen. Denk aan citrusvruchten zoals sinaasappels en grapefruit, rode paprika's, broccoli, spinazie, bessen, kiwi's, en andere kleurrijke groenten en fruit. Nutrins heeft op basis van vitamine-rijke voeding een natuurlijke multivitaminen gemaakt.
 • Knoflook: Knoflook bevat allicine, een stof die goede eigenschappen heeft en je immuunsysteem kan helpen.
 • Yoghurt en gefermenteerde voedingsmiddelen: Deze voedingsmiddelen bevatten probiotica, goede bacteriën die je darmgezondheid ondersteunen en je immuunsysteem helpen. Met de probiotica van ProVen is er voor elke leeftijd ene eigen formulering.
 • Noten en zaden: Ze bevatten gezonde vetten en vitamines die je immuunsysteem ondersteunen, zoals vitamine E en zink. Wij zijn fan van de lidl-noten.
 • Kippensoep: Kippensoep bevat voedingsstoffen die ontstekingsremmend zijn en de neusgangen kunnen openen, wat kan helpen bij het verlichten van symptomen van verkoudheid. Hier vind je heerlijke recepten (kippensoep zonder bouillonblokje).
 • Vis en schaaldieren: Ze zijn rijk aan omega-3 vetzuren, die goede eigenschappen hebben en je immuunsysteem kunnen ondersteunen. Eet verse vette vis, maar niet te vaak!
 • Groene thee: Groene thee bevat antioxidanten die je immuunsysteem kunnen helpen. Nutrins gebruikt groene thee in de vorm van Matcha thee in bijvoorbeeld de Super Skin Food.

Weerstand verhogende supplementen

Met je dagelijkse gezonde verse voeding krijg je heel veel nutriënten binnen. Voedingssupplementen zijn er om te korten in de voeding aan te vullen, te suppleren. De bekendste zijn de multi-vitaminen. Onder het merk ProVen hebben wij voor elke leeftijd een aparte multivitaminen-formule met probiotica.

Je dagelijkse basis moet voldoende vitaminen, mineralen en spoorelementen bevatten maar ook de voldoende van de goede macro-nutriënten zoals: goede vetten, voldoende vezels, voldoende proteïnen en complexe koolhydraten (dus weer vezels). Onder het kopje SUPPLEMENTEN vind je alles!.

Gericht suppleren met voedingssupplementen: therapeuten adviseren bij verschillende gezondheidsdoelen vaak losse micronutriënten. De bekendste zijn vitamine C, vitamine D3 en magnesium. Ook plantaardige supplementen zoals kurkuma of ashwagandha. GezondMooiSlank kiest bij al haar produkten voor kwaliteit en opneembaarheid. Het gaat niet om wat je slikt maar om wat er wordt opgenomen. Daarom kiezen wij vaak voor puur, whole food, raw food, natuur en zo biologisch mogelijk. Onze micronutriënten presenteren wij of in hun natuurlijke matrix of in een liposomale vorm.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina