Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Cholesterol

Goed voor de Cholesterol spiegel

In 5 stappen naar een verantwoord cholesterolgehalte

Voor een verantwoord cholesterolgehalte eet je gezond, kies je je voeding slim, rook je niet, beweeg je 150 kcal per dag meer en zorg je voor ontspanning (rust) en inspanning (sport). Nutrins whole meal, de Ketoshake en de Nutrins proteïnen passen in een cholesterolverlagend dieet.

1. Verminder je suiker, stop met suiker

Jarenlang was vet de grote boosdoener. Nu weten we dat suiker een belangrijke rol speelt. Probeer suiker te minimaliseren, zoek naar alternatieve zoetstoffen zoals stevia of kies voor suiker met een veel lagere glycemische index zoals kokosbloesemsuiker. Minder suiker dus en als het moet een "gezondere" soort suiker.

2. Eet minder verkeerde vetten, minder omega 6 en minder omega 9

Bij de consumptie van vet speelt de samenstelling van de vetten (de vetzuren) een grote rol. Het gaat om de verhouding tussen de omega's. Als je veel minder omega 6 (linolzuur uit granen, soja, plantaardige olie en margarine) gebruikt hoef je geen extra omega 3 (ALA alfa lipon zuur uit vette vis, noten-olie, te gebruiken. De verhouding is 1 op 2. De aanpak is vervang slechte door goede vetten. Minder verzadigde vetten en meer onverzadigde vetten. Minder vet consumeren? Prima, maar vervang die vetten dan niet door koolhydraat-rijke voeding!

3. Eet meer vis voor omega 3

cholesterol verlagen, omega 3, zalm

Als je moeite hebt om je consumptie van omega 6 te verlagen kun je aan de andere kant van de balans je consumptie van omega 3 verhogen. Meer vette verse wilde vis zoals zalm, makreel, sardinen. Echter, dit heeft als nadeel dat je tegelijkertijd veel toxinen en zware metalen binnenkrijgt. Maximaal 2x keer vette vis houdt je net onder de veilige grens. Maar is dat voldoende omega 3? Het meerendeel van Nederland haalt de minimale hoeveelheid van 200 mg niet eens.

Nieuw onderzoek; Omega 3 zou hart en vaatziekten voorkomen. De laatste meta-analyse geeft aan dat dit NIET het geval is. Dit betreft alleen de gezondheidsclaim over hart- en vaatziekten. Binnenkort volgt een blog over deze analyse. Hoge doses omega-3 verlagen de tri-glyceriden maar verhogen een beetje het slechte LDL. Zoals ook voor groente en fruit geldt, het Juvo whole foods-principe; eet de hele verse vette vis.

4. ondersteun de reinigende werking van de lever

De lever produceert cholesterol. Met deze cholesterol maakt je lichaam celwanden, hormonen, vitamine D en gal. Er zijn 2 soorten cholesterol, de slechte LDL (LDL en VLDL) en de goede HDL. HDL ruimt de slechte variant op. De lever gebruikt verzadigde vetten uit je voeding als bron. Het is de vraag of de lever minder cholesterol gaat produceren als er minder verzadigd vet wordt aangeboden. Onderhoud is goed voor de lever, het ondersteunt de lever- en galreiniging. Ook plantensterolen ondersteunen het verlagen van cholesterol. Plantensterolen vind je in noten, peulvruchten en granen. Gezond eten dus.


cholesterol verlagen vezels voedingsvezels

 

5. Eet meer vezels voor een gezonde cholesterolspiegel

Voedingsvezels zijn het transportmiddel in de darmen die overtollig cholesterol afvoeren. Zorg voor 35 gram voedingsvezels per dag. Eet gezond, eet veel groente, fruit en echt volkoren. Ook Nutrins past in een cholesterolverlagend dieet. Vind je het moeilijk om die 35 gram vezels per dag te halen? Vul je voeding dan aan met een vezel-supplement. Onoplosbare vezels dragen bij aan een goede spijsvertering. Oplosbare vezels voor het cholesterol.

6. Lees en leer alles over cholesterol

In onze blog tref je diverse artikelen over cholesterol aan.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina