Weerstand "Fit for school"

"Fit for school" weerstand voor kinderen die naar school gaan

De wintermaanden beginnen, de R is in de maand, dus weer veel kinderen die 1 of meerdere dagen ziek thuis blijven met griep en verkoudheidsverschijnselen. Er is een groot verschil tussen griep of verkoudheid. Op de website van het RIVM lees je alles over de verschillen.

probiotica school

Hoesten, proesten en niezen

Griep en verkoudheid worden vaak verward omdat de symptomen overeenkomsten hebben. Een verkoudheid wordt veroorzaakt door virussen: het rhinovirus, het coronavirus of het respiratoir syncytieel virus (RS-virus). Hierbij zijn vooral de bovenste luchtwegen ontstoken. Griep wordt veroorzaakt door het influenzavirus. Dan zijn de bovenste en lagere luchtwegen ontstoken.

"Half Nederland heeft er last van". Vorig jaar onderzocht het CBS of het waar is dat ouders van jonge kinderen vaker ziek zijn en dat klopt. 40% Van de ondervraagden had in de afgelopen 2 maanden last gehad van griep-verkoudheid terwijl bij ouders van jonge kinderen dit percentage op 56% lag. Die kinderen nemen blijkbaar van alles mee naar huis.


fit for school probiotica kinderen tieners

Wat kun je zelf doen?

Een gezonde lifestyle maakt je weerbaarder tegen de gevolgen van griep of verkoudheid. Gezond eten, bewegen, voldoende slapen (minimaal7 uur), stress verminderen en een goede hygiëne helpen. Griep- en verkoudheidsvirussen zitten in slijm en speeksel.  Door hoesten en niezen worden deze slijm-druppeltjes verspreid. Vaak je handen wassen en de toetsenborden van de computers, laptops en telefoons schoonmaken is de beste oplossing om verspreiding van de virussen te minimaliseren.

Is er griep in Nederland? Op de website van het Nivel wordt wekelijks een rapport gepubliceerd. Als er meer dan 51 mensen per 100.000 last hebben van griep wordt het een epidemie genoemd.

Griep-prik, doen of niet doen?

Risico-groepen worden door de huisarts opgeroepen om een griepprik te halen. Tegelijkertijd worden deze consumenten bestookt via sociale media over de gevaren en bijwerkingen. Er zou kwik in het vaccin zitten dat autisme kan veroorzaken.... alle vaccins zouden verboden moeten worden. Als het alleen om de jaarlijkse griepprik gaat heeft nu.nl een onderzoek gedaan. De Nederlandse griepprik bevat geen gevaarlijk gifstoffen.

Er komt een middel tegen verkoudheid aan! Onderzoekers zijn al vergevorderd in het lab het ontwikkelen van een medicijn tegen het verkoudheidsvirus. Het is een nieuw molekuul (IMP-1088) dat het virus aanvalt.  Op deze website meer info.Vitaminen, probiotica en echinacea voor je weerstand

"De zorg" helpt met advies, kennis en de griepprik. Maar wat kun je verder zelf nog doen om griep en verkoudheid te voorkomen? Zogenaamde zelfzorgmiddelen (als je zelf voor je gezondheid zorgt) helpen je in het ondersteunen en aktiveren van je immuunsysteem, je weerstand. 
Bekende ingrediënten die je aantreft in zelfzorgmiddelen zijn; vitamines die je immuunsysteem nodig heeft zoals vitamine A, B6, C, D en E en mineralen zoals ijzer, selenium en zink. Als aanvulling op de voeding worden supplementen met probiotica of echinacea veel gebruikt om de weerstand te verhogen. (supplementinfo.nl)

Onderzoek in Engeland 30% minder ziekteverzuim op de basisschool
weerstand school

De combinatie van vitamine C, prebiotica (FOS-vezels) en 4 stammen probiotica reduceerde het ziekteverzuim met 30%. Dus 30% meer tijd op school om dingen te leren, maar ook 30% minder verplichte vrije dagen opnemen door ouders of minder opa's en oma's die ingezet moeten worden om op te passen. Hier vind je alles over het klinische onderzoek.

Lees hier meer in de blog "Back to school".

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina