Tiindi Huidverzorging

Tiindi Huidverzorging 

Alle Tiindi producten worden vervaardigd zonder chemische- en synthetische ingrediënten.
De huid is het grootste menselijk orgaan en weerspiegelt onze gezondheid.

Tiindi gelooft dat, alleen natuurlijke producten deze het beste kunnen verzorgen.
Niet alleen de verzorgingsproducten maar ook de verpakkingen zijn gemaakt van duurzame materialen én recyclebaar.
Met Tiindi gaat u weer een stapje terug richting de natuur. De natuur waardoor wij bestaan.

Welcome to a Tiindi life

Tiindi wil een bijdrage leveren aan de bewustwording van mensen om te kiezen voor biologische- en verantwoorde producten voor een eerlijke prijs.
Niet alleen op het gebied van huidverzorging. Bewust kiezen. It’s a way of life.
Een voorbeeld zijn voor de mensen nu en de volgende generaties.
De planeet is van ons allemaal en ook daar moeten we goed voor zorgen. The skin is a perfect place to start.

Sheabutter het goud van de Afrikaanse savanne

In alle Tiindi-produkten wordt sheabutter gebruikt. Produkt-ontwikkelaar en oprichter van Tiindi Matty Njie heeft als kind in Gambia de vele toepassingen van sheabutter leren kennen.

Sheabutter, is een natuurproduct, een vette stof die wordt gemaakt van de noten van de karite-boom (Vitellaria paradoxa). De vruchten van deze boom lijken op pruimen en in de vrucht zitten pitten die voor 50% uit vette stof bestaan. Deze vette substantie wordt sheabutter of kariteboter genoemd. De kariteboom groeit alleen in de Afrikaanse sub-sahara, het gebied van Gambia en Senegal aan de westzijde tot aan Ethiopië in het oosten. Karitebomen worden erg oud, ruim 100 jaar. Na 30 jaar is de boom volwassen en heeft dan een maximale opbrengst aan vruchten. De heilige kariteboom is een belangrijke bron van inkomsten en mag niet geveld worden. De noten worden verzameld door vrouwen, geschild en gedroogd in een oven. Daarna wordt de substantie gemalen en wordt de vette stof gescheiden met behulp van heet water. Er blijft dan een geel grijze massa over, de ongeraffineerde sheabutter. Witte sheabutter is geraffineerd, vaak met behulp van verschillende chemicaliën.

Sheabutter wordt in Afrika op verschillende manier gebruikt. Als voedingsvet, voor de verzorging van de gezonde huid, haar- en nagel-verzorging, bij verschillende huidkwalen en zelfs als kaarsvet. Sheabutter maakt de huid zacht en soepel, kent slechts in zeldzame gevallen allergische reacties en heeft een paar belangrijke actieve stoffen voor de huid; vitamine A, vitamine E en allantoïne. Allantoine is een stof die vergelijkbaar is met ureum. De sheaboter heeft een vochtbindende, hydraterende werking en helpt daarmee tegen rimpels en huidveroudering.

Sheaboter heeft een smelttemperatuur van 28 graden. De boter is 2 tot 3 jaar houdbaar. De Tiindi cremes smelten bij het aanbrengen op de huid waardoor deze optimaal wordt verzorgd. Sheaboter of kariteboter is geschikt voor alle huidtypen en vooral voor de droge en gevoelige huid. De belangrijke vetzuren in sheabutter; Stearine zuur, Oliezuur, Linolzuur, Palmitinezuur. Deze zuren vormen samen het kenmerkende vetzuren-profiel van sheaboter dat zorgt voor de vochtinbrengende eigenshappen (moisturiser). Sheaboter is beroemd om het elastische maken van de huid. De vitaminen A, D, E en F helpen o.a. de huid zichzelf herstellen.

Tiindi Shea butter

Wij gebruiken uitsluitend de biologische rauwe sheabutter uit Noord-Ghana. Deze sheabutter wordt met de hand verwerkt, dit geeft veel vrouwen werk, een inkomen en bestaanszekerheid. Gezamenlijk oogsten zij de shea butter en verwerken dit tot een rijke grondstof zoals het al duizenden jaren gebeurd.

Shea butter lijkt wel een beetje op cacao-boter, allebei eetbaar en goed voor de huid.

BERICHT VOOR DE PERS

- Van Afrikaanse vrouwencoöperaties -

Eetbare cosmetica

Wat je op je huid aanbrengt wordt opgenomen door je lichaam. Waarom zou je dan wel gezond eten en vervolgens je huid verzorgen met chemische stoffen?

Het antwoord is nieuwe gezichts- en lichaamsverzorging vervaardigd uit ingrediënten die te koop zijn in biologische winkels zoals biologische avocado-olie, kokosolie, arganolie en olijfolie. Ze bevatten geen water, glycerine of conserveringsmiddelen.

De naam Tiindi komt uit Ghana en betekent sheabutter dat bekend staat om zijn verzachtende, verzorgende en beschermende eigenschappen. Naast gezichtscreme voor de droge en normale huid, babycrème en bodycrème is er voor de oudere huid een crème met cactus-zaadolie.

Tiindi komt uit plaatselijke coöperaties van vrouwen die karite-noten kraken om boter te winnen en te filteren. Een gedeelte van de winst gaat terug naar Afrika en wordt geïnvesteerd in de scholing en ontwikkeling van kinderen.

Skinfood, don’t try to eat it!

Tiindi Skin food is puur natuurlijke voeding en verzorging van je huid. Als je het niet kunt eten moet je het ook niet op je huid smeren. De huid neemt stoffen op en wij vinden dat huidverzorgingsprodukten de huid, je lichaam en je gezondheid geen schade mogen toebrengen. Daarom kiezen wij voor natuurlijke eetbare ingrediënten om onze huidverzorgingsprodukten te maken. Vanzelfsprekend gebruiken wij geen conserveringsmiddelen, geen kleurstoffen en geen toevoegingen of hulpstoffen. Alle ingrediënten komen uit “het keukenkastje” en zijn veilig in gebruik. Alleen de crème moet je niet opeten.

Een wereld aan ingrediënten

Tiindi is ontwikkeld door Matty. Matty kende sheabutter, een belangrijk ingrediënt in onze producten vanuit haar jeugd in Gambia. Daar wordt nog gebruik gemaakt van de pure zuivere en onbewerkte sheabutter. Voor de productie van Tiindi halen wij zelf de sheabutter bij de bron in Gambia.

Argan olie speelt ook een belangrijke rol in onze huidverzorging.  Dit Marrokaanse goud speelt al eeuwen een belangrijke rol in de de huidverzorging van Berber-vrouwen.

Uit Zuid-oost Azië halen wij o.a. kokos-olie. Ook deze olie heeft haar werkzaamheid al eeuwen bewezen. Uit Zui-Europa komt de amandel-olie en de olijf-olie. De avocado olie uit Midden-Amerika.

Met deze basis-oliën hebben wij de schoonheids-geheimen van alle vrouwen over de wereld samengebracht in een lijn huidverzorgingsprodukten.

Schoonheid uit de natuur

Onze missie/Visie met TiiNDi is de beste kwaliteit raw-skincare producten aan de consument leveren. De prijs en kwaliteit moet in verhouding zijn, zodat iedereen die goede en eerlijke skincare producten wil gebruiken het ook zou kunnen betalen. De ingrediënten die wij in onze producten gebruiken zijn van de beste kwaliteit; daarom zijn onze producten zo rijk geconcentreerd en verzorgend, waardoor men niet een hele pot binnen een maand hoeft op te maken.

 Het is ook ons ideaal om mensen gezonder en bewuster te maken met onze schoonheidproducten. Een goed schoonheidproduct moet niet eerst op dieren getest te worden voordat wij het als consumenten mogen gaan gebruiken en de natuur hoeft niet te lijden om ons “mooi” te maken. Met TiiNDi maken wij gebruik van de geschenken van de natuur, zonder het aan te tasten.

 “Women hold up half the sky”

Wij laten zien met onze producten dat natuur en mens gebruik van elkaar kunnen maken, zonder elkaar te vernietigen. Het is ook onze ideaal om een TiiNDi fonds op te richten om een Girls and women empowerment programma op te richten in Gambia. Een fonds dat jonge meisjes en -vrouwen die niet naar school kunnen om een opleiding te volgen of een vak te leren te sponsoren, zodat zij ooit in hun eigen levensonderhoud en die van hun familie (‘s) kunnen voorzien (beginnen bij het dorp van mijn oma Kerr Ousman Busso) en uiteindelijk dit te verspreiden door heel Gambia. Zoals de Mao ooit heeft gezegd “ women hold up half the sky”, wij geloven zonder enige twijfel hierin en willen via en met TiiNDi hier een bijdrage aan leveren.

   
Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...