PureBiotic Probiotica

Hoe kies je probiotica?

Er zijn honderden verschillende produkten met probiotica. Om een goede te kiezen moet u de achterkant van de etiketten goed lezen. Maar wat is nou goed en wat is minder? Onderstaand 6 regels die u helpen om de beste probiotica te kiezen.

Regel 1 is vele Miljarden bacteriën voor de darmen

Hoeveel bacteriën per 1 capsule, een paar miljoen, 1 miljard, 30, 50 of 100 miljard? Controleer hoeveel probiotica er in 1 capsule zit.  

Regel 2 is Meer probiotica Stammen?

Soorten bacteriën worden stammen genoemd. De keuze van de stammen en het aantal stammen is belangrijk. De bacterie-stammen moeten met hun volledige naam vermeld worden. Online kun je precies nagaan welke onderzoeken er met welke probiitica-stam zijn gedaan.

Regel 3 is Maagzuur-bestendige darmbacteriën

Het maagzuur heeft als taak om bacteriën te doden. Er overleven maar weinig bacteriën de maag. Probiotica moet het maagzuur overleven. De capsule moet een maagsap-resistente beschermlaag (coating) hebben om de inhoud te beschermen tegen het maagzuur. Belangrijk is de soort van coating. De coating moet aan het begin van de dunne darm opengaan. Daar begint het werk van de lactobacillen. De bifidobacteriën moeten later aan de slag in de dikke darm.

Regel 4 is Garantie

De producent geeft aan hoeveel bacteriën het produkt bevat. Is dit het aantal dat gebruik is bij het maken van de capusule of wordt het aantal actieve bacteriën gegarandeerd tot het einde van de houdbaarheid? Gemiddeld neemt de activiteit van de bacteriën af met 20% per kalender jaar. 

Regel 5 is gemakkelijk 1-maal-daags

1 Capsule per dag maakt het wel zo gemakkelijk.

Regel 6 is Lactobacillen en bifidum-bacteriën.

In de de dunne darm leven de lactobacillen (melkzuur producerende bacteriën) en in de dikke darm leven vooral bifidum-bacteriën. Zo heeft ook de huid en de vagina haar eigen soorten van gewenste bewoners. 

Meer weten over de 6 regels? Bekijk hier de video.

Probiotica kopen? Klik hier

   
Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...