Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Wie is ProVen probiotica

Proven probiotica

proven probiotica webshop

proven probiotica is een merk van een van de grootste probiotica-producenten ter wereld. Cultech in de UK. De eigenaar van het bedrijf is dr. Nigel Plummer. Nigel heeft samen met Rinjo Israels in Nederland ProVen nederland.

Nigel Plummer is pionier en expert op het gebied van probiotica. Wereldwijd geeft hij colleges over de werking en bewezen effecten van zijn probiotische bacterie-stammen. Daarom heet het merk in de UK (en de rest van Europa) ook Proven. Engels voor "bewezen". De bacterie-stammen die gebruikt worden in de ProVen produkten hebben een eigen merknaam: Lab4. Lees hier een interview met Nigel over zijn missie en visie.

Lab4 bacterie stammen

De kwaliteit van bacterie-stammen

Elke stam (soort bacteriën) heeft eigen unieke eigenschappen. Een stam heeft een unieke identificatie. De soort, het type en het nummer. Elke stam van ProVen is uitgebreid gescreend en onderzocht. Kunnen ze het maagzuur overleven, vinden ze en plekje in de darmen en wat doen ze daar? Kunnen ze hechten, overleven, groeien en produceren. Onderzoek naar de stammen is samengevat op deze website.

effecten probiotica

Onderzoek met Lab4 bacteriën heeft op de volgende gebieden meetbare (significante) effecten laten zien: Cognitie (geheugen), immuunsystem en weerstand, sportprestaties van duursporters, diarree veroorzaakt door antibiotica, PDS prikkelbaar darmsyndroom, leaky gut (lekkende darm syndroom), afslanken, cholesterol (HDL verlagen), verkoudheid en weerstand bij kinderen, allergie bij baby's en kinderen, verstopping bij baby's, stemming/angst bij volwassenen. Dit ondezoek is de basis onder het merk Pro Ven.

logo proven probiotica

Het oude logo bevat een microscoop in de vorm van de letter P. De achtergrond van het bedrijf is en blijft onderzoek, ontwikkeling en testen. "Life concentrated", de slogan, geeft aan wat probiotica eigenlijk zijn. Het grote belang van het microbioom.

ProVen assortiment

Alle kennis en ervaring is vormgegeven in het breedste assortiment probiotica: Voor elke leeftijd en bij veel verschillende gezondheidssituaties.

alle probiotica supplementen

Nieuwe produkten: op dit moment wordt er onderzoek gedaan naar probiotica in vaginale zetpillen, de 500-miljard-verpakking (speciaal voor therapeuten en profesionals).

Afslanken met bacteriën

In januari 2020 heeft ProVen het Shape-Line onderzoek gepresenteerd en gepubliceerd in vakblad Nature. Op deze pagina vind je de Nederlandse presentatie van het onderzoek. In de deze blogs de uitgebreide publicatie in de Daily Mail en in TopSante.

1 Onderzoek is geen onderzoek. Het moet reproduceerbaar zijn. Dus dezelfde resultaten geven als je het onderzoek herhaalt. In Januari 2021 is wederom internationaal gepubliceerd dat deze afslankprobiotica bestaat. Dit tweede onderzoek had een iets andere deelnemersgroep: mannen en vrouwen met overgewicht van 40 tot 60 jaar. Hier vind je de publicatie van 2021. Hier vind je de publicatie uit 2020.