300 ml fles, liposomale vloeibare resveratrol nutrins

Liposomaal Resveratrol 250 mg 30 x 10 ml

liposomaal D3K2  50 ml

Liposomale D3K2 50 ml

Liposomale B12 hydroxocobalamine 1000 mcg

Vloeibaar liposomaal vitamine B12

Liposomale B12 hydroxocobalamine 1000 mcg is te bestellen in veelvoud van 1

Liposomaal B12 hydroxocobalamine 1000 mcg

vloeibare vitamine B12, 50 ml met pipet, 1 ml = 1000 mcg B12. 50 dagen verpakking.

€ 17,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
Nutrins Liposomale B12 1000 mcg
  • Koop 2 voor € 16,16 en bespaar 10%

Wat is liposomaal hydroxocobalamine?

De hydroxo-vorm van cobalamine is een natuurlijke vorm van B12. Ook bekend als hydroxycobalamine. Nutrins gebruikt dezelfde vorm en dezelfde dosering als die gebruikt wordt in de injecties. Liposomaal B12, echte liposomen.

Let op: hoog gedoseerd, alleen gebruiken bij een aangetoond tekort aan vitamine b-12.

Gebruiksaanwijzing Liposomaal B12: in de ochtend gebruiken bij ontbijt of voor de lunch. NIET na 14:00 uur gebruiken. Gebruik de eerste 5 dagen 5 ml, daarna 25 dagen 1 ml. Pipet leegknijpen in sap of water. De vloeistof heeft een lichte abrikozensmaak.

Voor de opname van vitamine B12 is een intrinsic factor (intrinsieke factor) nodig die vanaf de maag zorg draagt voor de opname van deze vitamine. De intrinsic factor wordt in het maagslijmvlies aangemaakt. De aanmaak van de intrinsic factor neemt af bij het verouderen maar wordt ook beïnvloedt door maagzuurremmers. Vitamine B12 hydroxocobalamine in de liposomale vorm passeert de maag en belandt via de darmwand in de bloedbaan. Liposomaal is de best opneembare biologisch actieve vorm. Doordat het is verpakt in een liposoom is er geen intrinsic factor nodig voor de opname!

Liposomaal B12

Nutrins gebruikt geen soja-lecithine, bevat < 1% alcohol, geen zoetstoffen, geen kleurstoffen en een lichte abrikozensmaak.

vloeibaar liposomaal vitamine B12 eigenschappen

1 ml bevat 1000 mcg B12 dat is 40000% van de RI (referentie inname). Dit is een voedingssupplement. Een gevarieerde voeding en een gezonde leefstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

etiket liposomaal B12

Wat is vitamine B12

Het is een wateroplosbare vitamine genaamd cobalamine. In de volksmond word het ook de “energie-vitamine” of de “vegetariërs-vitamine” genoemd. In voeding komt B12 voor in drie vormen; methylcobalamine, hydroxycobalamine en S-adenosylcobalamine. In supplementen wordt hydroxycobalamine of cyanocobalamine gebruikt.

Waarom deze vitamine gebruiken?

Is goed bij vermoeidheid en moeheid (lichamelijk en geestelijk). Bij futloosheid, vermoeidheid en moeheid.

Hoe wordt Liposomaal B12 opgenomen

Het wordt op 3 manieren opgenomen. Via diffusie wordt 1% van de B12 opgenomen. Dit is de opname van vitamine B(12) zonder intrinsic factor. De intrinsiek factor wordt in het maagslijmvlies gemaakt, bindt zich aan de B12 en zorgt voor opname door de darmwand. De derde manier om B12 toe te dienen is door middel van B12-injecties.

De cobalamine in voeding is verbonden aan een eiwit, het maagzuur (enzymen) knippen de vitamine los van het eiwit. In de maag bindt de vrije B12 zich aan de intrinsieke factor. Deze gebonden vorm wordt aan het einde van de dunne darm opgenomen.

Hoe kan een tekort aan vitamine B12 ontstaan

De voeding levert voldoende. Tekorten ontstaan vooral doordat de vitamine niet (voldoende) wordt opgenomen. Voor de opname zijn enzymen (pepsine op eiwitten te verteren) en de intrinsieke factor nodig. Als de aanmaak of werking van de intrinsieke factor wordt verstoord ontstaat er een B12-tekort. Medicijnen kunnen de opname beïnvloeden. Bijvoorbeeld langdurig metformine gebruik bij diabetes, maar ook colchicine (jicht), sommige cholesterol-verlagers en kaliumtabletten.

Vitamine B12 overdoseren

Het lichaam heeft een bescherming tegen een te hoge opname. Hoe meer in de voeding, hoe minder het lichaam opneemt. De aanbevolen dagelijks dosis (ADH) is 2,8 microgram.

Bronnen van vitamine B12

Natuurlijke bronnen zijn; melk (zuivelprodukten), eieren, kaas, yoghurt, vlees en vis. De meeste Nederlanders eten dit regelmatig en zij hebben voldoende B in hun voeding. Maar wordt het uit voeding ook opgenomen?

Wanneer is er een verhoogde behoefte?

De natuurlijke bronnen van passen niet is een veganistisch dieet. Als er niet “gezondigd” wordt in het vegetarische (vegan) of macrobiotische dieet kan er een tekort ontstaan. Er wordt B12 toegevoegd aan vlees-vervangers, soja-produkten en aan somige maaltijdvervangers zoals Juvo. Ook bij vegetariërs en veganisten geldt dat de voeding voldoende moet aanbieden maar dat de opname vooral wordt bepaald door de produktie van de intrinsieke factor.

Bij het ouder worden (vanaf 60 heet “ouder”) neemt de produktie van maagsap en dus de aanmaak van de intrinsic factor af. B12 heeft deze factor nodig heeft om opgenomen te worden.

Waarom liposomale vitamine 

Verpakt in een jasje van lipiden (vet uit zonnebloem-olie) wordt de liposoom opgenomen zoals vet.

B12 vegan?

Vitamine B12 wordt gemaakt door micro organismen. Het is bij toeval ontdekt doordat een bepaald gas in contact kwam met bacteriën. Het kan ook uit dierlijk materiaal worden gemaakt, maar dit is een uurder proces. 

Wat doet vitamine B12

  • Bloed: helpt bij de aanmaak van rode bloedcellen. Het draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne 
  • Celdeling: is goed voor het celdelingsproces, speelt en rol in weefselgroei en ontwikkeling.
  • Energie: activeert de natuurlijke energie in je lichaam. Bevordert de energiestofwisseling door energie vrij te maken uit voeding (vet, koolhydraten, eiwitten). Ondersteunt het energieniveau. Energie voor lichaam en geest. Vitamine B12 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid.
  • Immuunsysteem: Heeft en positieve invloed op het immuunsysteem. Helpt het immuunsysteem. Ondersteunt de afweer van het lichaam.
  • Zenuwstelsel: Goed voor het zenuwstelsel. Speelt een belangrijke rol in het functioneren van zenuwen.
  • Geestelijke inspanning: ondersteuning. Draag bij aan concentratie, geestelijke veerkracht, geheugen, leerprestaties en een heldere geest. Draagt bij aan de hersen- en zenuwfuncties betrokken bij het leervermogen.

Alles over vitamine B12

De stichting vitamine B12 tekort geeft alle antwoorden: Zou ik een tekort kunnen hebben? Wat zijn de gevolgen van een tekort? bezoek hier de website van de stichting.

Liposomaal B12 draagt bij tot een normale vorming van rode bloedcellen, het is goed voor het celdelingsproces, het activeert je natuurlijke energie in het lichaam, het heeft een positieve invloed op het immuunsysteem, draagt bij tot een normale psychologische functie, de geestelijke veerkracht en een heldere geest. Het draagt bij aan het functioneren van het geheugen, draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid en zorgt mede voor het goed functioneren van het zenuwstelsel.

Het laatste nieuws vind je in deze blog.

Meer informatie
Prijs € 17,95
EAN 8720387834082
Merk Nutrins
Productvorm vloeibaar
Productgroep vitaminen, liposomen
Doelgroep man, vrouw, senior, energie
Ingrediënten specificatie Nutrins liposomaal B12
Toepassing

Productnaam: Liposomale vitamine B12

Inhoud: 50 ml, 50 x 1 ml, Liposomale B12 hydroxocobalamine 1000 mcg per 1 ml.

Toepassing: Als dagelijks supplement. Schudden voor gebruik, gekoeld bewaren. In de ochtend gebruiken, niet na 14:00 uur (i.v.m. nachtrust). Gebruik de eerste 5 dagen 5 ml, daarna 25 dagen 1 ml. Pipet leegknijpen in sap of water. De vloeistof heeft een lichte abrikozensmaak.

Eigenschappen: vloeibaar.

Toepassingen: Vitamine B12 draagt bij tot een normale vorming van rode bloedcellen. Vitamine B12 speelt een rol in het celdelingsproces. Vitamine B12 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme. Vitamine B12 draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne. Vitamine B12 draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem. Vitamine B12 draagt bij tot een normale psychologische functie. Vitamine B12 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid. Vitamine B12 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel.

Ingrediënten: water, lecithine, hydroxocobalamine. Zonder alcohol en zonder kleurstof.

Allergenen informatie: geen

Combineren met: Nutrins liposomale multi-vitaminen.

Categorie: Vitamine B12

Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl, maar kunnen wel een goede aanvulling zijn. Houdbaarheid: De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden. Bewaaradvies: in de koelkast bewaren voor de beste houdbaarheid. Na openen twee maanden houdbaar mits koel bewaard. Buiten bereik van kinderen bewaren.

specificatie Nutrins liposomaal B12
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!