microbioom darmflora

Microbioom, dat andere betere woord voor darmflora.

Het microbioom - darmflora is de complete verzameling van micro-organismen die in en op ons Lichaam leven. de bacteriën in de darmen worden de darmflora genoemd, dus een onderdeel van het microbioom.

Ons lichaam herbergt enorm veel micro-organismen, zelfs 10 keer zoveel als dat wij aan lichaamscellen hebben. Bacteriën vervullen verschillende rollen in ons Lichaam en beïnvloeden onze gezondheid; positief en negatief. • Immuniteit en weerstand; de darmflora......

Microbioom, de micro-organisamen in en op ons lichaam

microbioom darmflora

• Immuniteit en weerstand; de darmflora spelt een rol in onze weerstand in het bestrijden van ongewenste/gevaarlijke micro-organismen.

• In de darmen helpen bacterien met de produktie van vitaminen B en K, met de aanmaak van vetzuren en enzymen en met de opname van calcium en ijzer.

• Spijsvertering; bacteriën helpen met de afbraak van voeding en zorgen er zo voor dat voedingsstoffen worden opgenomen.

• Overgewicht; het microbioom speelt een rol in obesitas. In 2009 is ontdekt dat het microbioom van obese personen een andere samenstelling heft als het microbioom van slanke mensen.

• Darmbacterien spelen een rol in het ontstaan van infectie-ziekenten zoals de ziekte van Crohn en IBD.

• Autisme; nieuwe onderzoek geeft aan dat er een relatie is tussen autism en de samenstelling van de darmflora.

- 25 Soorten – leven in de maag.

- 500-100 Soorten – leven in de darmen, zoals Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus.

- 600+ Soorten – leven in de mond, keel en luchtwegen, bijvoorbeeld de Candida albicans.

- 1000 Soorten – leven op de huid.

- 60 Soorten – leven in de urinewegen.

Het microbioom in de vagina is de eerste kennismaking tijdens de geboorte. De baby is een soort spons die het microbioom van de moeder opneemt. Babies die een natuurlijke bevalling ondergaan hebben veelal een sterker immuunsysteem en minder allergiën in vergelijking met babies die met een keizersnede worden geboren.

Voor de darmflora heeft Pro-Ven een hoog gedoseerd supplement met ruim 50 miljard bacteriën.

Voor de vaginale flora heeft Pro-Ven een speciale vrouwen-probiotica. Dit ondersteunt de vaginale flora voor de geboorte maar helpt de vaginale flora ook bij een bacteriële infectie of teveel gist en schimmels.

Er kunnen maar 25 soorten bacteriën overleven in de maag. Het is daarom belangrijk dat supplementen met bacteriën bewezen maagsapresistent zijn.

Meer over ProVen probiotica op de website.

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.

Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...