Microbioom, alles voor je bacteriën

Microbioom, alles voor je vriendelijke bacteriën.

Zonder de miljarden hardwerkende bacteriën, die samen ons microbioom vormen, kunnen wij niet overleven. Goedaardige bacteriën in je lijf en op je huid beschermen ons en voeden ons.

Goedaardige bacteriën beschermen ons en voeden ons.

Zorg goed voor je bacteriën.

Stap 1 Ontspanning en inspanning

Vermijd stress, los je problemen op en verhoog je weerstand tegen stress. Beweeg meer, fiets, dans, ren, doe! Vind een sport die je leuk vindt. Koop een hond. Alle beweging is goed.

Stap 2 Drink water

Water is essentieel voor het microbioom. Naast een goed milieu, de leefomgeving van de vriendelijke bacteriën is een water van levensbelang. Drink gemiddeld 1,5 liter water per dag. Thee telt mee in die 1,5 liter, koffie niet.

Stap 3 Begin bij het begin, de mondflora.

Je mond is niet alleen de toegangspoort voor bacteriën, het is ook het begin van je darmflora. Een goede mondhygiëne is belangrijk. Vermijd desinfecterende middelen (die doden goede en slechte bacteriën). Kies voor producten die de pH in de mond respecteren, die goed schoonmaken en die alleen de verkeerde bacteriën aanpakken, bijvoorbeeld met lactoferrine.

Stap 4 Geef je bacteriën te eten

De darmflora houdt van vezels. De voeding voor bacteriën heet pre-biotica. Lactobacillen en bifidum bacteriën verteren fermenteerde bare vezels. Deze bacteriën groeien goed als de darmen een goede pH-waarde (zuurgraad) hebben. Zorg voor “ontzurend”, alkalische voeding. Veel groene groenten dus, biologisch en zo onbewerkt (raw) mogelijk.

Stap 5 Vul je goedaardige bacteriën aan

Met een voedingssupplement, met raw whole food, met huidverzorging verrijkt met goede bacteriën voor je huid. In onderstaande afbeelding een overzicht van de mondflora, de darmflora, de vaginale flora en de huidflora.

microbioom, alle bacteriën

microbioom, alle bacteriën

  • De darmbacteriën maken hormonen, vitaminen en vetzuren en helpen onze voeding te verteren.
  • De bacteriën in de vagina beschermen je.
  • De bacteriën op je huid beschermen en repareren.
  • 25 Soorten – leven in de maag.
  • 500-1000 Soorten – leven in de darmen, zoals Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus.
  • 600+ Soorten – leven in de mond, keel en luchtwegen, bijvoorbeeld de Candida albicans.
  • 1000 Soorten – leven op de huid.
  • 60 Soorten – leven in de urinewegen.

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.

Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...