Eet bacteriën voor je darmen

Voordat de koelkast bestond at je elke dag bacteriën, die zaten op groente en fruit. Bacteriën heb je nodig

Eet elke dag bacteriën

Voordat de koelkast werd uitgevonden werd er echt vers gegeten. Appels rechtstreeks van de boom, wortels direct uit de grond en vis zo van de hengel op het vuur. Voeding bederft en moest dus snel geconsumeerd worden. Het grote voordeel van die onbewerkte voeding is dat het in zijn geheel werd gegeten, zogenaamd whole food. Vers eten met schil en al, bevat ook bacteriën.

Sommige bacteriën worden door het zuur in je maag gedood. Dat is de taak van het maagzuur het beschermt je tegen schadelijk ziekmakende bacteriën. Maar verschillende bacteriestammen kunnen het maagzuur overleven. Die bacteriën vinden een plek in je darmen, vooral je dikke darm.

Bacteriën heb je nodig

Bacteriën heb je nodig. Wij kunnen niet overleven zonder bacteriën. De verschillende stammen helpen ons te beschermen tegen schadelijke soorten. Waar goede bacteriën zitten kunnen slechte geen plaats vinden. De goede bacteriën maken melkzuur aan dat zorgt voor een goede zuurgraad in de darmen. Bacteriën maken ook belangrijke stoffen voor onze gezondheid: vitaminen, hormonen en bouwstoffen. Maar ook ongeveer 3 liter gas per dag. 80% van je immuniteit zit in je darmen.

2000 bacerie-stammen in je darmen

Er zijn ruime 2000 verschillende bacteriestammen. In je darmen bevinden zich ongeveer 1,5 kilo bacteriën. De helft van je ontlasting bestaat uit dode bacteriën. De bacteriën in je darmen communiceren in je lichaam, zo beïnvloeden zij hoe je je voelt. Als je darmbacteriën in balans zijn ben jij het ook o.a. omdat die bacteriën serotonine aanmaken. In je darmen wordt 60% van de hormonen geproduceerd.

Bacteriën heb je van je moeder

De eerste bacteriën heb je van je moeder gekregen. Vanaf de 6e maand zwangerschap gaan er lactobacillen naar het borstweefsel om via de moedermelk naar de darmen van de baby te reizen. Maar er zijn meer reizende bacteriën. De bacteriën in je vagina komen o.a. uit je dikke darm. Die bacteriën in je vagina zorgen voor een goede zuurgraad en beschermen je.

Probiotica zijn trending nieuws.

Bijna elke week is er internationaal een nieuwe publicatie van wetenschappers die weer een nieuwe werking van de goede bacteriën hebben ontdekt. Een belangrijke speler in “onderzoeksland” is het bedrijf Cultech. Dit Engelse bedrijf werkt al 30 jaar aan het selecteren en bestuderen van bacteriestammen die zij in supplementen (probiotica) op de markt brengen. De stammen van Cultech heten LAB4 en worden in onderzoeken gebruikt. Deze stammen zijn de best onderzochte stammen in Engeland.

In Nederland zijn deze bewezen stammen ook verkrijgbaar. Het merk ProVen gebruikt uitsluitend de Cultech-stammen en heeft er een complete serie mee gemaakt; voor de zwangerschap, voor babies, kinderen, volwassenen, senioren en voor bijzondere situaties zoals een vakantie naar het zuidelijk halfrond of speciaal voor de vaginale flora.

eet elke dag bacteriën

Meer informatie in tientallen blogs op www.Proven-probiotica.nl/blog

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.

Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...