Back to school - Fit for school

Back to school fit for school. 40% minder antibiotica voor kinderen.
De ProChild-study gebruikt probiotica, vezels en vitamine C. In deze blog de conclusie voor schoolgaande kinderen.

Back to school

Gelukkig, de scholen gaan weer beginnen en de kinderen gaan weer lekker aan het leren. Bereid ze goed voor! Weer terug in een goed slaap-ritme, gezond eten en nieuwe “regels” zoals minder gamen of ’s avonds geen telefoon….

probiotica voor kinderen

Back to school, probiotica voor kinderen

Het begin van het schooljaar, en zeker een nieuwe school, is een spannende periode. Een stressvolle situatie voor sommige kinderen. Met al die kinderen weer dicht bij elkaar beginnen ook de “zomer-griep en de “zomer-verkoudheden” weer. Met gezond eten (fruit) en goed slapen blijft de weerstand hoog.

Proven helpt met probiotica onderzoek

ProVen heeft onderzoek gedaan naar het effect van probiotica, vezels en vitamine C bij schoolgaande kinderen van 3 tot 6 jaar. De formule bevat 12,5 miljard vriendelijke bacteriën uit 4 stammen (LAB4), 200 mg FOS (fructo oligo sachariden - vezels) en vitamine C 50 mg.

ProChild study

De proefpersoontjes werden verdeeld in 2 groepen. 1 groep kreeg probiotica met vezels en vitamine C, de andere groep kreeg een capsule zonder werkzame stoffen. De studie hield bij: het aantal en de duur van infecties aan de bovenste luchtwegen zoals zere keel, kuchen, niezen, loopneuzen, het aantal dagen afwezigheid, het aantal bezoekjes aan de huisarts en het gebruik van antibiotica. Het onderzoek duurde 6 maanden.

De kinderen met probiotica hadden in 1 jaar 7,5 dagen last van hun luchtwegen en bleven “ziek” thuis. De kinderen die geen probiotica kregen bleven 14,2 dagen thuis, bijna twee keer zo veel.

De probiotica-kinderen gingen 43% minder vaak naar de huisarts, en zij kregen maar in 14,3% van de gevallen antibiotica, terwijl de controle groep in 24,1% van de gevallen antibiotica kreeg voorgeschreven.

Conclusie

  • 30% minder school verzuim
  • 30% Minder uitval betekent ook 30% minder vrije dagen nemen of oppas inhuren
  • 39% minder antibiotica gebruik bij kinderen.
  • LAB4 probiotica in combinatie met vitamine C reduceert significant de duur en de frequentie van verkoudheden (infecties bovenste luchtwegen) en reduceert afwezigheid op school.

Hier vind je een Engels-talige samenvatting van het onderzoek. De publicatie van het onderzoek. Hier vind je de produkten die gebruikt zijn in het onderzoek. Meer informatie over probiotica voor schoolgaande kinderen.

Een meta analyse (17 onderzoeken) over het verminderen van het antibiotica-gebruik en probiotica.

Lees ook deze blog over antibiotica resistentie bij kinderen 1 - 5 jaar.

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.

Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...