Langer leven – geen frisdrank!

Leef langer zonder frisdrank. Anti-aging door minder suiker-houdende frisdranken te gebruiken. Onderzoek onder 110.000 personen bewijst dit. En kunstmatige zoetstoffen dan? Het wordt zomer, lees deze blog.

Anti-aging door minder suiker-houdende frisdranken te gebruiken. Onderzoek onder 110.000 personen bewijst dit. En kunstmatige zoetstoffen dan?

Langer leven zonder frisdrank

Het drinken van zoete drankjes zoals cola, vruchtensap, limonade of sportdrankjes is verbonden aan veel gezondheidsproblemen zoals overgewicht en een verhoogd risico op diabetes 92), hart- en vaatziekten en beroertes. Een nieuwe studie van Harvard (mei 2019) vond een nog groter risico waarij werd aangetoond dat er een link is tussen gezoete frisdrank en je levensduur. Het verhoogt het risico op een vroegtijdige dood. Leef langer zonder frisdrank

Drink water en blijf langer leven

Onderzoekers analyseerden de data van twee grote studies met in totaal meer dan 110.000 proefpersonen die gedurende 30 jaar vragen-lijsten invulden over hun lifestyle en gezondheid. Hoe meer gezoet drinken er werd geconsumeerd hoe hoger het risico op overlijden tijdens de studie-periode van 30 jaar.

Harde cijfers over vroegtijdig overlijden door frisdrank

Vergeleken met met mensen die nauwelijks zoete frisdrank gebruikten was er bij mensen die 2 tot 6 glazen per week (!) dronken een verhoogd risico van 6% op een te vroege dood. Mensen die 2 of meer glazen per dag dronken hebben een verhoogd risico van 21% op te vroeg overlijden. De doodsoorzaken zijn vooral hart- en vaatziekten waarbij het risico voor vrouwen relatief hoger is in vergelijking met mannen.

drink water

drink water

Kunstmatige zoetstoffen zijn niet schadelijk?

Mensen die minimaal 4 glazen frisdrank met kunstmatige zoetstoffen dronken hadden een licht hoger risico op vroegtijdig overlijden. Het beste advies: vermijd zoete en gezoete (fris)drank, welke soort dan ook. Drink maximaal 1 glas “light” per dag. Kies voor water, (Groene) thee of koffie.

Hier vind je het originele artikel op de site van Harvard.

In deze blog vind je antwoorden op alle vragen over water drinken. Bijvoorbeeld hoeveel water moet je per dag drinken.

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.

Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...