Top 10 voedingssupplementen

Elk jaar organiseert de NPN de verkiezing “Voedingssupplement van het jaar de top 10 voedingssupplementen”. Dit jaar werd er een verkiezing georganiseerd op de Nationale Gezondheidsbeurs om het favoriete voedingssupplement te kiezen; winnaar van 2019 is Kurkuma.

Top 10 voedingssupplementen van 2019 en de selectie van GezondmooiSlank.

1. Kurkuma

De uitdaging bij een goed Kurkuma-supplement is de opneembaarheid. Verschillende vormen en de toevoeging van zwarte peper dragen bij aan de opname. De liposomale vorm van kurkuma  (nano-kurkuma) hult de kurkuma-deeltjes in een jasje van fosfolipiden, het wordt een vetbolletje dat goed wordt opgenomen.

2. Vitamine D

Vitamine D wordt steeds vaker gecombineerd met vitamine K (MK-7). In de liposomale vorm D3 met K2 heeft ActiNovo een scherp geprijsde formule gemaakt.

3. Magnesium

Magnesium kent verschillende toepassingen, soms is het van belang dat de magnesium in de bloedbaan terecht komt en soms juist niet zoals bij spijsverteringsklachten. De liposomale magnesium is gemaakt voor een goede opname, die dus niet gebruiken om bijvoorbeeld ontlasting te verzachten.

4. Visolie

Visolie is een bijzonder supplement. GezondMooiSlank kiest er voor om vooral vette verse wilde vis te eten. 2 – 3 keer per week, niet vaker. Lust je geen vis? Dan zij er veel verschillende supplementen. Het belangrijkste is de balans en de verhouding tussen de omega-vetzuren. Stap 1 is het kiezen van goede vetten in je voeding.

5. Multivitamine

Honderden, misschien wel duizenden formules zijn beschikbaar. Meestal worden multivitamines gebruikt door mensen die al gezond eten en gezond leven. Voegt het dan nog iets toe? Of voelt het gewoon goed om “alles binnen te krijgen”. De multivitamines van ProVen combineren vitaminen met probiotica. Gemakkelijk gezond.

probiotica voor alle leeftijden

6. Probiotica

De supplementen met probiotica komen voort uit een dynamische hoek van de wetenschap. Er wordt veel onderzoek gedaan en veel informatie gepubliceerd. Innovator en voorloper is ProVen. Tientallen trials zijn gedaan en gepubliceerd. ProVen heeft voor elke levens-fase een afgestemde formule gemaakt. En dat leven begint 6 maanden na de conceptie. Er zijn formules voor het microbioom van aanstaande moeders, babies, peuter, kleuters tot aan senioren (50+).

7. Vitamine C

De lekkerste vorm van vitamine C is vers kleurrijk fruit. Als alternatief is er ook liposomaal vitamine C.

8. Cranberry

Cranberry extracten, soms gecombineerd met een zure vitamine zoals C en worden vooral door vrouwen gebruikt. ProVen past de effecten van cranberry toe in de probiotica voor vrouwen.

9. Vitamine B12

Het suppleren van vitamine B12 stond, of staat, al tijden ter discussie, de oorzaak van een tekort is vaak een tekort aan de intrinsic factor, een hulpstof die je lichaam maakt om B12 op te nemen. In de liposomaal B12 vorm wordt de B12 opgenomen.

10. Spirulina Chlorella.

Een soort multivitamine van moeder nature, bomvol nutriënten zals vitaminen en proteïnen. Juvo voegt deze algen toe aan al haar maaltijdvervangers.

Rinjo Israels, Maart 2019. Wil je meer lezen over voedingssupplementen? Bezoek dan de website.

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.

Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...