Time restricted eating Intermittent fasting

Time Restricted Eating is 9 uur eten per dag, 15 uur vasten

Verlaag en beheers het bloedglucose

Onderzoekers hebben aangetoond bij mannen met pre-diabetes, dat in 1 week het bloedglucose gehalte verlaagd kan worden van: hoog naar normaal.

Time restricted eating is intermittent fasting

Een te hoog bloedglucose gehalte geeft aan dat er te weinig insuline aanwezig is of dat de gevoeligheid van de cellen voor die insuline niet hoog genoeg is. Er blijft dus teveel glucose in de bloedbaan achter. Deze vorm van pre-diabetes leidt uiteindelijk tot diabetes type 2.

Het onderzoek van de universiteit in Adelaide

Gedurende 1 week hebben 15 mannen met het metabool-symdroom exact hetzelfde gegeten als altijd. De enige wijziging; alleen eten gedurende 9 uur per dag. Van 08:00 uur in de ochtend tot 17:00 uur of van 12:00 tot 21:00 uur. Na 1 week waren de bloedwaarden normaal.

Met dezelfde hoeveelheid calorieën werd ook een beetje gewichtsverlies waargenomen.

bloedglucose verlagen

bloedglucose verlagen

De conclusie

Het moment van eten, zelfs van “ongezonde voeding” heeft een groter effect op het beheersen van het bloedglucose als het aanpassen van het dieet.

Het vervolgonderzoek

De onderzoekers stellen voor om het onderzoek groter te maken en langer te laten duren.

Aanvulling GezondMooiSlank

Een stap verder als TRE (time restricted eating) of intermittent fasting is de combinatie; Gedurende 8 uur per dag gezonde voeding gebruiken. Door de eerste maaltijd van de eet-periode vooral in te vullen met proteïnerijke voeding wordt de vet-verbrandingsfase verlengt. Dit is de basis van het nieuwe afslank-concept RESET36.

Lees hier het volledige onderzoek. University of Adelaide. "Time-restricted eating shows benefits for blood glucose." ScienceDaily. ScienceDaily, 24 April 2019.

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.

Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...