Intermittent fasting Juvo raw whole food

proteinen ontbijt koolhydraten lunch

2 Nieuwe onderzoeken onderbouwen de volgorde van de Juvo Maaltijdvervangers bij intermittent fasting:

Intermittent fasting Juvo raw whole food, je eerste maaltijd met vooral plantaardige proteïnen en je tweede maaltijd met o.a. complexe koolhdraten. Lager bloedsuiker, langer leven. Lees meer.

"A large study suggests that low carbohydrate diets are unsafe and should be avoided, say researchers who found that people who consumed a low carbohydrate diet were at greater risk of premature death"

www.sciencedaily.com/releases/2018/08/180828085922.htm

Een grote studie heeft aangetoond dat een eliminatie-dieet met weinig koolhydraten zoals een proteïnen-dieet vermeden moet worden. De onderzoekers vonden dat deelnemers aan een koolhydraatarm dieet een hoger risico hebben op vroegtijdig overlijden.

Zowel te weinig koolhydraten als teveel koolhydraten hebben een even grote invloed op de gezondheid in de vorm van een verhoogde kans op voortijdig overlijden. Het sterfterisico neemt toe met 20%. De oorzaak: wat vervangt de die vermeden koolhydraten? 

Proteïnen

De oorzaak voor vroegtijdig overlijden door en low-carb-diet werd gevonden in de relatief hoge hoeveelheid dierlijke proteïnen die de koolhydraten vervingen. Vlees, en vooral rood en onbewerkt vlees (maar ook lam, kip en varken) )verhogen het risico op kanker. Als een lowcarb-dieet ten koste gaat van fruit en vezels en leidt tot een hogere consumptie van vlees, cholesterol en verzadigde vetten moet er gekozen worden voor plantaardige proteïnen.

Een dieet met weining koolhydraten moet je dus compenseren met plantaardige proteïnen en een onderschied maken tussen de snelle suikers en complexe koolhydraten met een lage glycemische index.

"A change in breakfast routine may provide benefits for the management of type 2 diabetes, according to a new study. A team of scientists found that milk consumed with breakfast cereal reduced postprandial blood glucose concentration compared with water, and high dairy protein concentration reduced postprandial blood glucose concentration compared with normal dairy protein concentration. The high-protein treatment also reduced appetite after the second meal compared with the low-protein equivalent."
www.sciencedaily.com/releases/2018/08/180820085243.htm

Conclusie

Een verandering in je ontbijt gewoonten kan voordelen bieden op het managen van je diabetes 2 volgens een nieuwe studie. Een team wetenschappers vond dat een ontbijt met veel proteïnen leidde tot een lager bloedsuiker gedurende de dag en een langere verzadiging.

Onze conclusie op basis van deze onderzoeken past in ons nieuwste dieet-advies; Laat ontbijten met juvo raw green protein en laat lunchen met Juvo raw whole food meal.

Conclusie uit het ARIC-cohort onderzoek is een aandeel van 50 - 55% koolhydraten in de dagelijkse energie-inname. Wil je koolhydraten (suiker) verminderen compenseer dan met plantaardige proteïnen en plantaardige vetten. Lees hier meer over onze visie op macronutriënten.

Ontbijt vooral met proteïnen 

Lunch met voldoende complexe koolhydraten.

onderzoeken
https://www.thelancet.com/journals/lanpub/article/PIIS2468-2667(18)30135-X/fulltext
https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(17)32252-3/abstract

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.

Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...